{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõht saledaks: toitumisalased nõuanded, mis sind aitavad

  Foto : unsplash / Bill Oxford   Kui sa tahad oma vööümberm...

 

Foto : unsplash / Bill Oxford

 

Kui sa tahad oma vööümbermõõtu vähendada, siis vaata, millist nõu annavad toitumisspetsialistid selle kohta. 

Ilusad ilmad on kätte jõudnud ja suvi ei ole enam kaugel. Ainult, et paljud inimesed vaevlevad kompleksi käes oma keha pärast ja ei tunne seega täit rõõmu eelolevatest ilusatest päevadest. Kõige rohkem panebki muretsema just kõhu ümbermõõt. Selleks, et end tunda hästi nii oma peas, kui kehas, tuleb end käsile võtta ja muuta mõningaid harjumusi. Mõned toiduained tuleb koha kõrvale jätta ja unustada, teisi võib tarbida aga ainult mõõdukalt. Isegi aedviljade juures on selliseid, mis ajavad kõhu hoopis punni. 

Soovides liigsetest kilogrammidest vabaneda, hakkame me sageli sööma rohkem rohelist salatit ja tooreid köögivilju, tegelikult aga on keedetud ja hautatud aedviljad isegi kasulikumad, sest nad sisaldavad rohkem kiudaineid, mis soodustavad seedimist. 

 

 

Vürtsid ja maitserohelised aitavad samuti kaalust alla saada ja tänu nendele lisad sa vähem soola toidu sisse. Mõned vürtsid on isegi rasvapõletajad. Kaunviljad, täisteraviljad, puuviljad ja aedviljad peavad olema tähtsal kohal sinu igapäevases menüüs, kui sa tahad vööümbermõõtu vähendada. Nad sisaldavad rohkelt kiudaineid, mis soodustavad seedimist.

Vältida tuleb aga soola, valget suhkrut ja piimatooteid. 

Sool tekitab söögiisu ja soodustab veepeetust, mis tekitab alakehas turseid. Selleks, et kõhtu saledaks saada, väldi valmistoite, rohke soolaga valmistatud kastmeid, vorstitooteid ja juustu. Ehkki piimatooted peavad olema meie toidulaual tavaliselt, siis praegusel juhul tuleks neid tarbida väga mõõdukalt. Nimelt sisaldavad piimatooteid laktoosi, mis võib ajada kõhu punni. Seega võid sa lubada endale tükikese juustu (toorpiimast valmistatud juustu eelistavalt) ja väikese jogurti. Aga mitte rohkem. Valget suhkrut ei tohiks sa aga üldse süüa, kui sa tahad kõhurasvast lahti saada. Valge suhkru ei sisalda mitte ühtegi toitainet ja muutub ruttu rasvaks, millest on raske vabaneda. Vaheta valge suhkur täistoor suhkru vastu, mis sisaldab kaaliumit, magneesiumit, kaltsiumit ja fosforit. 

 

 

 

Samuti aitavad sind väikesed nipid. Näiteks hakka oma saia röstima. Ehkki saiatooteid ei ole soovitatav süüa dieedi ajal, siis saia röstimine muudab saia paremini seeditavaks. 

Samuti aitab sul kõhtu saledaks saada hommikul tühja kõhu peale sidrunivee joomine, mis paneb seedesüsteemi tööle. 

Ka on tähtis, et sa mõtled, enne kui midagi suhu pistad. Söö teadlikult, mälu korralikult, tee söömise ajal pause ja jää istuma. Ära söö enam telekat vaadates ega arvuti ees.

Enne dieedi alustamist või toitumisharjumuste muutmist on hea konsulteerida toitumisnõustajaga. 

Lisaks sellele ei tasu unustada, et palju tähtsam, kui kaalul olevad numbrid, on see, et sa ise ennast hästi tunned! 



Kommentaare ei ole