{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teeseen - võimas tervendaja ja looduslik antibiootikum

T eeseen ehk Kombucha on jook, mida tarbitakse juba üle 2000 aasta maailmas ja millele omistatakse mitmeid erinevaid tervendamise võimeid. M...

Teeseen ehk Kombucha on jook, mida tarbitakse juba üle 2000 aasta maailmas ja millele
omistatakse mitmeid erinevaid tervendamise võimeid. Mis peitub aga selle salapärase joogi taga ja millest ta koosneb? Kas kõik pereliikmed võivad seda juua ja kas teeseent võib ka ise kodus valmistada?

Mis on teeseen? 

Teeseene jook on alguse saanud juba tuhandeid aastaid tagasi Hiinas - seal kutsutakse teda tervise ja igavese nooruse eliksiiriks. Tegemist on värskendava kääritatud joogiga. Teeseen koosneb kombuchast - seenest, mis andis kuulsale joogile nime - veest ja suhkrust. Kombuchat kutsutakse ka Mandchuri seeneks ja tegemist on tegelikult bakterite (Acetobacter ja Pichia) ja pärmi (Saccharomyces, Zygosaccharomyces ja Brettanomyces) ühendusega, mida kasvatatakse musta tee sees. See kultuur võimaldab mahla teket (mis sarnaneb siidrile) millega jook valmistatakse.

Millised on teeseene tervistavad toimed?

Teeseene jooki kutsutakse ka elavaks joogiks, sest teda ei ole pastöriseeritud, see võimaldab säilitada niipalju mikro-organisme, kui võimalik. Teeseene jook sisaldab palju ensüüme, polüfenoolisooli, probiootikume ja happeid (antibiootikume, B - grupi vitamiine, aminohappeid, õunhapet, piimhapet, võihape, ensüüme...) sellepärast pakub ta organismile head kaitset:

- andes energiat juurde

- tõstes immuunsussüsteemi

- aidates organismi puhastada

- soodustades seedimist ja tasakaalustades soolestiku mikrofloorat

- võidelda stressi vastu

- parandada nahka

Teaduslikult pole seda kõike tõestatud, ent paljud kinnitavad, et teeseen omab imettegevat tervistavat võimu.

Kas teeseene jooki saab ise valmistada? 

Teeseene jooki on võimalik ise valmistada ja nõukogude ajal oli teeseene valmistamine väga moes, kõik mäletavad 3- liitriseid purke pruuni joogiga, kus midagi sees hõljus.

Ent kodus teeseene joogi valmistamisega käivad kaasas ka mõningad ohud, sest vedelik võib nakatuda teiste mikro-organismidega ja tekitada põletikku.

Tarbi mõõdukalt.

Teeseene jook on tervisele kasulik. Kindlasti ei tohiks aga teda juua liiga palju või siis saledaks saamise eesmärgil.  Teeseene jooki ei soovitata ka rasedatele naistele, lastele ja nõrga immuunsusega inimestele.





Allikas: topsante.com





Kommentaare ei ole