{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sidruni kasulikud omadused.

S idrun on rikas antioksüdantide ja vitamiinide (A, B, C ja E), magneesiumi, kiudainete ja teiste toitainete poolest. Sidrun on ideaalne...

Sidrun on rikas antioksüdantide ja vitamiinide (A, B, C ja E), magneesiumi, kiudainete ja teiste toitainete poolest. Sidrun on ideaalne vananemisvastases võitluses ja organismi puhastamise juures.
Sidrunil on antiseptiline, reumavastane, antibakteriaalne, antioksüdantiline ja palavikku alandav toime.


Sidruni kasulikkus.


   

1. Puhastab organismi.

Juues ühe klaasi värskelt pressitud sidrunimahla leige veega hommikul enne söömist, aitab see puhastada organismi. Sidrunil on diureetiline toime, sidrun aitab mürke väljutada ja tugevdada teie immuunsussüsteemi.




2. Stimuleerib seedesüsteemi.

Sidrun on rikas antioksüdantide ja toitainete poolest. Sidrun toimib organismi ja maksa puhastavalt ja toetavalt. Juues sidrunimahla aiatate te oma seedesüsteemil hästi toimida. Normaalselt toimiv seedesüsteem parandab teie metabolismi ja see omakorda aitab teil kiiremini kaalu kaotada ja kaloreid põletada.

2005. aastal ajakirjas BMC Pharmacology avadatud artiklis tõestati, et hesperidiinil (bioflavoinoid, mida sisaldab sidrun) on võime kaitsta maksa kahjustuste eest.


3. Võitleb vananemise vastu.

Sidruni tarbimine võib aeglustada vananemisprotsessi. Sidrunis leiduvad ühendid aitavad võidelda vabade radikaalide vastu, mis kahjustavad rakke ja mis on peamisteks nahaprobleemide põhjustajateks. Juues sidrunimahla soodustad sa naha niisutamist ja puhastamist ja taastad naha elastsuse ning sära.

Te võite samamoodi kasta puhast sidrunimahla vatitupsuga otse naha peale ja lasta mõjuda 5 - 10 minutit, seejärel loputada külma veega.




4. Sidrun värskendab õhku. 

Tee ise looduslik õhuvärskendaja. Pane potti keevasse vette sidrunilõigud, vanilje ja rosmariin ning keeda mõnda aega. Lase segul jahtuda ja vala kõik spray pudelisse, kus sa saad seda kasutada vajadusel nagu tavalist õhuvärskendajat.


5. Sidrunikoor aitab alandada vere kolesteroolitaset ja kaitseb rinnavähi ees.

Uuemad uuringu tõestavad, et limonoidid (tsitruseviljades sisalduvad looduslikud ühendid) võivad takistada rinnavähi rakkude arenemist.  See kinnitab eelnevaid uuringuid, mis on tõestanud, et tsitruseviljade tarbimine võib vähendada rinnavähi riski.

Selgub, et sidrunikoor sisaldab 5 -10 korda rohkem vitamiine, kui sidrunimahl. Ja sidrunikoore head omadused ei piirne ainult sellega - sidrunikoor aitab ka mürke väljutada organismist.

Sidrunikoore söömine aitab alandada LDL-kolesterooli (halb kolesterool) taset. C ja P vitamiin, mida leidub tsitrusviljade koores, tugevdavad veresoonte seinu, ennetavad ja vähendavad riski haigestuda sellistesse haigustesse, nagu kõrgvererõhutõbi, südamehaigused ja diabeet.






Kommentaare ei ole