{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suur Hiina horoskoop - Jänes

J änes Peamised trumbid : Ettevaatlik, hea mäluga, diskreetne. Suur puudus: Varjuline, pedantlik, egoist Talle meeldib: Au j...

Jänes

Peamised trumbid: Ettevaatlik, hea mäluga, diskreetne.
Suur puudus: Varjuline, pedantlik, egoist
Talle meeldib: Au ja hiiglus, suur suhtlusringkond, mugavus
Talle ei meeldi: Võtta enda peale vastutusi, läbirääkimised, olukordade selgitamised
Armastuses: Armastab rahu, hindab harmooniat ja ei kannata ekstreemseid olukordi  vägivalda ja konflikte.
Tema soov: Olla valmis kõigeks tingimusel,et tal midagi karta pole vaja
Rahaline külg: Raiskab meeletult, ettevaatust vanaduspõlve ees, mis tõotab rahalise külje pealt kitsikust.


Vietnamlaste jaoks on Jänese sodiaagimärk hoopis Kass, jaapanlaste ja hiinlaste jaoks aga Jänes. On ta siis Kass või Jänes  aga kukkudes maandub ta alati käppadele. Tema on kõige õnnelikum, õnn saadab teda alati... Jänes on andekas, ambitsioonikas, meeldiv seltskonnakaaslane, diskreetne, reserveeritud, peen ja vooruslik. Vähe on neid, kes teda ei tunne, sest Jänesel on hea suhtlemissanne ja ta oskab ennast väärtustada.

Tema kõikide vooruste seas on siiski ka üks puudus, mis on veelgi suurema tähtsusega: ta on pealiskaudne ja selletõttu on pealiskaudsed ka tema head küljed.

Jänes armastab inimesi ja inimesed armastavad teda. Ta hindab kokkutulekuid ja võib tunduda vahel lobamokk... aga kõike seda jäädes peeneks, olles taktitundeline ja jäädes ettevaatlikuks, sellepärast on ta pigem vait, kui on vaja öelda midagi ebameeldivat kellelegi.



Jänesele meeldib teisi vastu võtta, tema kodu on elegantselt sisustatud. Jänes on seltskonnainimene, mõned peavad teda snoobiks. Ta on piinlikult täpne kellaaegade suhtes, naisest Jänes näitab meelsasti välja oma kultuuriteadmisi (tihti värskelt omandatud). Võib juhtuda, et ta analüüsib ja uurib põhjalikult mõningaid teemasid ainuüksi selle eesmärgiga, et silma paista, samal ajal olles teadmatuses paljudest teistest tähtsamatest teemadest.

Jänes ei ärritu kergesti. Ta on loomult rahulik, leebe, rahuarmastaja.  Temas on rohkem sentimentaalsust, kui tõelisi tundeid ja ta muretseb rohkem iseenda pärast, kui maailma valu pärast. Sõda ja nälg, mis aset leiavad laias maailmas, ei puuduta teda eriti, ehk vaid ainult siis, kui see teda ennast puudutab aga ka sellisel juhul kannataks ta, nagu märter ja laseks endal surra.

Jänes nutab kergesti aga leiab lohutust veelgi rutem. Selle märgi naiste kurb meel on nende võluv osa, mis neile ainult sarmi lisab.

Jänes on konservant, ta vihkab kõike, mis tema meelerahu häirida võib ja mis talle probleeme tekitab. Tal on vaja mugavust ja turvalisust.

Nagu ta on ettevaatlik ja isegi natuke  arglik, ei algata ta midagi enne pikka järelekaalumist. Inimesed imetlevad teda selle ettevaatlikkuse eest ja usaldavad teda.

Rahalise külje pealt on Jänes alati õnnelik. Ta on äris osav ja see, kes Jänesega lepingu sõlmib, ei pea kahetsema. Ta on hea spekulant ja tal on hea omadus leida häid juhuseid. Lühidalt, see rahulik Jänes on tegelikult kardetav ärimees, kes õnnestub kaubanduses. Ta võib õnne katsuda juristina, advokaadina, notarina, kaaluda diplomaadiametit või minna poliitikasse.



Armastuses: Jänes on hoolitsev ja teenistusvalmis nendega, keda ta armastab, võimeline armastuseks ja truuduseks ( ta on vooruslik) aga ta võib unustada kergelt oma lähedased oma sõprade pärast. Tal ei ole peretunnetust ja ta kohtleb tihti oma vanemaid ja lapsi nagu võõraid, kellele ta oma sõpru eelistab. Selle märgi naiste emainstinkt on piiritletud ent  nad on võimelised oma kohust täitma.

Eluetapid: Jänese elu on rahulik kõigis kolmes faasis, tingimusel, et ta elus ei tule ette erakordseid sündmusi, dramaatilisi olukordi ja ületamatuid takistusi. Sõjad, revolutsioonid ja katastroofid ei ole tema asi, ta ei ole selleks hea vastane. Kõik, mis riskib tema hingerahu segada, on tema jaoks väljakannatamatu ja võib ta hulluks ajada.


Aasia inimesed suhtuvad Jänesesse (või siis Kassi) teatud umbusuga. Rahvasuus levib uskumus, et need on nõiad, kes on end kassideks muutnud. Euroopas põletati nõidu elusalt keskajal. Egiptuses aga olid kassid au sees ja neid koheldi nagu jumalaid. Tõsi aga on see, et Jänes-Kasside pilgus on alati midagi saladuslikku, nagu aimaks ta seda, mida talle öelda ei taheta.

Tema näilik nõrkus võib muutuda kardetavaks jõuks.






Kommentaare ei ole