{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, miks sul ei ole mõtet oma partnerit ümber kasvatada, sa väsitad sellega ainult ennast ära

foto : unsplash / Krists Luhaers      Suhte algus on tavali...

foto : unsplash / Krists Luhaers

 

 

 Suhte algus on tavaliselt ilus ja imeline. Su partner oli sinu silmis kõige parem ja sa nägid teda ülivõrdes. Temas oli midagi erilist. Ta oli teistest erinev. Ja nii te kokku jäitegi, uskudes, et kõik nii jääbki. Ja olles selles ilusas mullis ärkasid sa ühel hommikul üles ja märkasid iseeneselegi üllatuseks, et su kallim teeb mõnikord asju täiesti arusaamatul moel. Kui ausaks jääda, siis sa tahaksid kohe käsi laiutada ja ahastada, et kuidas ta küll nii rumal on ja mis ta peas üldse toimub. 

Millega ta sellise kirjelduse on ära teeninud? Ta jätab kõik homse peale, ta ei ole kohusetundlik, ta ei tunnista kunagi oma süüd, sa oled teda juba tabanud endale valetamast, teda ei huvita, kas sa muretsed või mitte, kui ta liiga hilja koju jõuab, ta ei oska koristada ja isikliku hügieeniga on tal ka probleeme. Kuidas sa küll sellise inimese otsa komistasid ja kuidas sa seda enne ei näinud?! Kus su silmad küll olid!? 

 

 

 

Ega siis midagi, sa ei saa seda asja sinnapaika jätta vaid otsustad asja tõsiselt käsile võtta ja hakata teda ümber kasvatama. Sa  loodad, et kannatlikku meelt kasutades jõuad sa sihile, julgustades meest tegema paremini kõike seda, mida ta on seni valesti teinud. Sa tuletad talle meelde, kui palju ta tohib kulutada, mida ta peab poest ostma; ütled talle, et ta peab varem ärkama selleks, et mitte hiljaks jääda. Nii muuseas hakkad kordad sa talle iga päev sama lauset mitukümmend korda päevad : "Ära siis unusta, et sa pead...". 

Sellest hetkest aga hakkad sina hoopis muutuma. Su kannatlikkus hakkab kaduma tasapisi ja kulm läheb üha rohkem kortsu, kui sa näed, et kõikidest su õpetustest ja soovitustest pole kasu ja su kaaslane ikka teeb asju oma äranägemist moodi. Sellepärast tunned sa lõpuks sügavat pettumust ja kibestumust, sest ta isegi ei hinda kõiki su pingutusi. Äkki sa peaksid sa siis lõpetama selle "teise inimese kasvatamise"?  

Igal inimesel on suhet alustades oma uskumused, omad väljavaated ja väärtushinnangud, mille nad on omandanud oma elu kogemuste ja kasvatusega. Kahte täiesti sarnast inimest ei ole olemas. Me katsume alati rakendada ellu samu viise elamiseks nagu me oma vanemate pealt seda nägime. 


Kuidas sa saaksid midagi muuta? 

 

 

Otsusta ära, kas sa tahad seda suhet või mitte

Mõtle selle peale, mis sulle sinu partneri juures teie suhte alguses meeldis. Seejärel mõtle sellepeale, kas sa teda tegelikult armastad? Mis sulle tema juures meeldib? Kui sa keskendud ainult sellele, mis sulle ei meeldi ja mis sind häirivad, võib kergesti kahe silma vahele jääda see, mida on ometi kõige tähtsam : võib- olla on teil samad põhimõtted ja väärtushinnangud, mille pärast ta sulle meeldib, võib-olla on teil samad püüdlused ja huvialad, võib-olla on teil sama usk. Selle peale mõtlemine võib aidata sul välja selgitada, kas sa tahad temaga oma elu jätkata või mitte. 


Keskendu rohkem iseendale

Selle asemel, et näha kõiki oma kaaslase puudusi, katsu pöörata rohkem tähelepanu iseendale. Vajaduse korral otsi terapeudi abi, kes aitab sul paremini aru saada sellest, milline on sinu isiklik lugu.


Võta vabalt

Seda on lihtsam öelda, kui teha. Kui sa siiski armastad oma partnerit ja tahad, et teie suhe toimiks, siis ära unusta, et ainus, keda sa muuta saad, oled sina ise.

Kommentaare ei ole