{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, miks juuksed ei kasva pikemaks

foto : unsplash : Todd Trapani      Kas sina ka tahaksid, e...

foto : unsplash : Todd Trapani

 

 

 Kas sina ka tahaksid, et su juuksed kasvaksid pikemaks aga hoolimata kõikidest pingutustest on sul tunne, et su juuksed mitte kuidagi ei kasva? Põhjuseid, miks see nii on, on erinevaid. 


  • Pärilikkus

Nii nagu paljude teiste keha puudutavate tegurite puhul, mängib pärilikkus rolli ka juuste kasvu juures. Mõnedel inimestel on tänu geneetilisele eelsoodumusele pikemad ja paksemad juuksed kogu elu, teised peavad aga vaeva nägema selleks, et juuksed kasvaksid natukenegi pikemaks. 

Nii, et tegelikult on see õnne ja juhuse mäng rakkude jaotumise hetkel.  


  • Halvad eluviisid

Siin on võimalik kindlasti ise midagi ära teha. Meie eluviisid mõjutavad suurel määral seda, kui kiiresti juuksed kasvavad. Kui sa sööd üsna valimatult, su toit sisaldab palju halbu süsivesikuid või on sul söömishäired, kui sa jood palju alkoholi, suitsetad või kannatad stressi all, võib ka see mõjutada juuste kasvu negatiivselt. 

 

 


  • Toitainevaegus

Toitainevaegus võib olla põhjustatud halbadest eluviisidest või terviseprobleemidest. Raua-, C- ja D-vitamiini puudus soodustab juuste väljalangemist, mille tõttu juuksed kaotavad oma kohevuse ning juuste kasv muutub aeglasemaks. 


  • Vale juuksehooldus

Juuste kasvule mõjuvad halvasti ka valede juustehooldusvahendite kasutamine, liiga sage peapesu või siis liiga tulise veega juuste pesemine või siis hoopis sage kuumtöötlusvahendite kasutamine. Kõik see kahjustab juuksejuuri, ärritades peanahka ning rikkudes juuste kaitsvat keratiini kihti, mille tõttu juuksed ei kasvagi pikemaks. 

 

  • Ravimite võtmine

Ka mõne ravikuuri puhul võib juuste kasv aeglustuda. Kuna ravi on siiski vajalik, tuleb sellega lihtsalt leppida. 

 

 

Kuidas panna oma juukseid kiiremini kasvama? 

 

 

 

Aita ise juuste kasvule kaasa. Ühe ööga sa seda muidugi ei saavuta. Midagi on sul võimalik siiski ise ka ära muuta. 

 

  • Stress kontrolli alla

See võib tunduda üleliigse nõuandena aga kõik teavad, et stress ei ole tervisele hea, mõjutades samuti juuste kasvu. Pingerohke periood ja stress võivad isegi soodustada juuste väljalangemist. Kui sa tunned suurt stressi, siis tee hingamisharjutusi või sporti, mis aitab hästi maandada pingeid. 

 

  • Masseeri peanahka

Peanaha masseerimine aitab maandada päeva jooksul kogunenud pingeid ning parandab nahaalust vereringet. Selleks, et oma juustele head teha, piisab täiesti, kui masseerida peanahka iga päev ainult paar minutit. Nii väheneb juuste väljalangemine ja paraneb juuste kasv. Maseerimiseks tee ringjaid liigutusi oma sõrmeotstega või siis kasuta selleks spetsiaalset harja. 

 

 

 

 

 

 






 

Kommentaare ei ole