{ads}

HIDE

Viimased

latest

Naise elu kõige stressirohkemad aastad

foto : unsplash / Rana Sawalha  ...

foto : unsplash / Rana Sawalha



 

 

Naise elu ei ole üks pikk lõputu puhkus. Iga etappi märgivad stressirohked hetked ja seda alates lapsepõlvest ning teismeliseeast  kuni täiskasvanueani välja. Need stressirohked momendid võivad olla seotud tööalaste või eraeluliste asjadega või siis puudutada hoopis tervist, lisades iga kord uut vaimset koormust. 

Värske Briti uuringu eesmärk oli välja selgitada, millised on naise elu kõige stressirohkemad aastad. Rääkimata muidugi rahaprobleemidest, mis võivad puudutada kõiki naisi igal eluajal, selgub uuringu järgi, et 20-aastaste naiste probleemid ei ole samad, mis 40- või 60-aastastel naistel. 

 

 

 

Millised on naise elu kõige stressirohkemad aastad? 

Selle uuringu järgi jääb esimene stressi tekitav periood naise elus 21 - 34.  aastate vahele. Selles vanuses on naine alustamas oma tööalast elu, mõtleb rohkem oma vaimse tervise, karjääri ja sõprade peale. Kartusest läbi kukkuda ei suuda naine leida tasakaalu töö- ja eraelu vahel. Sellel ajajärgul kaldutakse rohkem rõhku panema tööalasele elule ning karjäärile, samal ajal, kui paarisuhe, sõbrad ja tervis jäävad rohkem tahaplaanile. Olles oma tulevikku üles ehitamas ei jõua naised kõike ära teha, mida nad sooviksid ega jõua ka kõiki oma plaane ellu viia. Raske on kokku sobitada oma tööalaseid eesmärke ja kiiret ajakava eraeluga. 

 

 

Peale 40ndaid eluaastaid tuleb teine stressirohke etapp : 45 - 54. eluaasta vahel, kus tähtsamale kohale saab armastus ja suhted. Selles  vanunes naised hakkavad mõtlema oma suhete peale, just sellel perioodil on suhetes kõige rohkem pingeid. See ajajärk võib kaasa tuua lahutusi, abiellumisi, uusi suhteid, kõrvalsuhteid, südamevalu ja kahtlusi. 

Peale 65. eluaastat aga hakkavad naised rohkem mõtlema oma lähedaste ja pere peale. Tervis ja lähedaste heaolu muutuvad tähtsamaks, naised hakkavad rohkem muretsema oma laste ja lapselaste heaolu pärast. 

See uuring aitab näha, kuidas tänapäeva tööl käivad naised peavad saama hakkama ka oma eraeluga. Pinge ja ootused on aga suured, kokkuvõttes tekitab see vaimse koorma, mis välja ravimata jätmise korral võib rikkuda ära kogu elu.


Kommentaare ei ole