{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuus sõpra, keda iga inimene vajab

  foto : unsplash / Priscilla Du Preez Sõprus muutub aja joo...

 

foto : unsplash / Priscilla Du Preez

Sõprus muutub aja jooksul. Sõltuvalt sellest, kui vana sa oled, millised on su püüdlused ja unistused, millised on su harjumused või siis hoopis soovid ja see määrab, millised sõbrad su ümber on. Need ei pruugi sugugi olla samad kogu eluaja jooksul. 

Aga kuidas ka ei ole, sõpru on meil kõigil vaja selleks, et tunda end hästi oma igapäevases elus. Selleks, et olla rahul ja õnnelik, saada paremini hakkama raskustega, on sõbrad hindamatu väärtusega. Ka vaimse tervise huvides on sõprade olemasolu tähtis ja vajalik. 


Milliseid sõpru me kõik oma ellu vajame?

 

Sõber, keda sa tunned praktiliselt kogu oma elu

Sa tunned teda juba lapsepõlvest või kooliajast saadik ja teil on palju ühiseid mälestusi. Temaga on hästi tore meenutada kunagisi aegu ja seiku, selline tore mälestusteretk minevikku. Ta ei ole üldse see sõber, kellega sa tihti kokku saad aga sõprus teie vahelt ei kao kunagi, sa tead, et selline inimene on olemas ja aeg liidab teid ainult veelgi tugevamalt kokku. Selline pikaajaline sõber on osa sellest, kes sa olid ja oled. 

 

  Hea sõber

Kui sul on probleeme või raskusi, võid sa kindel olla, et ta on alati sinu jaoks olemas. Sa võid igas olukorras tema peale kindel olla. Piisab ühest telefonikõnest ja ta on kohe kohal. Tal on alati sinu jaoks aega, ta tekitab sellise hea ja turvalise tunde. 

 

 

Inspireeriv sõber

Tema on see, keda sa imetled. Ta on oma eluga hästi hakkama saanud ja inspireerib ka sind kõigega, mida ta teeb. Tundub, et kõik, mida ta teeb, tal lihtsalt veab ja läheb hästi. Kõik õnnestub tema käes. Ja sina tahad olla selline nagu tema. Temaga koos olemine on lihtsalt motiveeriv. Sa tunned ennast pärast nii palju paremini. Ta aitab ka sul näha kõiki olemasolevaid võimalusi. Ja muudab sind ambitsioonikamaks. Sa hakkad uskuma iseendasse, kui oled temaga koos olnud. Mis võiks veel parem olla, kui selline sõber? 

Ta on see, kes aitab sind positiivselt, pannes sind endale esitama õigeid küsimusi, õigetel hetkedel. Ta on jah siiras ja otsekohene ja vajadusel ei kõhkle sulle tõtt näkku ütlemast. Aga seda ongi ju mõnikord vaja. Ta on nagu juht, kes julgustab ja aitab sul näha kõiki võimalusi. Ta aitab sul paremini mõtelda. Ta ei mõista sind kunagi hukka, ei hakka sind süüdistama ega ütle, et sa oled lapsik.


Lähedane sõber

Kui sul on mõni väga suur mure, siis pöördud sa just selle sõbra poole. Ta teab kõiki sinu elu pisiasju ja sellepärast ei valmistagi sulle mingit probleemi temale oma muredest rääkimine. Ta on õlg, millel sa saad nutta ja puhata. Sa jagad temaga kõiki oma rõõme ja muresid. Kõike, mis su elus juhtub, tema on esimene, kellele sa esimesena räägid oma asjadest. Ta on valmis alati sind ära kuulama. Ja sa tead, et ta sind mõistab.

 

 


Tore sõber

Temaga on alati tore ja lõbus koos olla. Ainuüksi tema kohalolek tekitab hea tuju. Ta on hästi hea huumorimeelega ja igav temaga juba ei hakka. Ta aitab sul mõtteid muuta, sa võid alati kindel olla, et ta teeb ka sul tuju heaks. Ta ei esita palju küsimusi, ta teeb aga palju nalja ja võtab asju huumoriga ning aitab sul oma eluga edasi minna.

 

Kõiki selliseid sõpru võib sul olla mitu või ainult üksainus. Ja on inimesi, kellel on mitmeid erinevaid häid omadusi, mis sai ülalpool välja toodud. Ja sellepärast võib siiras sõber anda sulle midagi erilist, mis muudabki kõik. Ja isegi, kui sõprus saab mõnikord otsa ja teed lähevad lahku osade inimestega, siis ikkagi õpetavad nad meile midagi.



Kommentaare ei ole