{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus: toiduaine, mida sa peaksid sööma iga päev selleks, et vabaneda kõhurasvast

Foto : unsplash / Conscious Design   Uued teaduslikud uuring...

Foto : unsplash / Conscious Design

 

Uued teaduslikud uuringud on jõudnud selgusele, et vistseraalselt rasvast ehk siis kõige ohtlikumast kõhurasvast aitab väga edukalt vabaneda avokaado söömine. 

Ameerika Ühendriikides asuva Illinois'i ülikooli professorid viisid hiljuti läbi uurimistöö, milles nad selgitasid välja, et avokaado aitab kõhurasvast vabaneda. Teadlaste sõnul, kes uurimistööd läbi viisid, aitab vistseraalsest rasvast vabaneda igapäevane avokaado söömine ehk siis teiste sõnadega 1 avokaado päevas aitab sul kõhurasvast lahti saada. 

Uurimistöö viidi läbi 105 mõlemast soost ülekaalulise osavõtja peal. Selle mõte ei olnud tõestada seda, et avokaado aitab saledaks saada vaid tõestada, et avokaado aitab lihtsalt kõhurasvast vabaneda. Professor Naiman Khan kinnitab, et uurimistöö eesmärk ei olnud kaalukaotus vaid soov mõista, kuidas avokaado söömine mõjutab rasva ladestumist. Sest see, kuhu rasv ladestub, mõjutab suurel määral tervist. 

 

 

Alakehas eksisteerib kahte sorti rasva. Esimene rasvkude ladestub naha alla, teine on vistseraalne rasv, mis koguneb kõhuõõnde elutähtsate organite ümber. Uurimistöö eesmärk oli välja selgitada, mil määral muutub nahaaluse ja vistseraalse rasvakoe ladestumine avokaado tarbimisega.

Ja tulemused räägivad ise enda eest. Nendel naistel, kes tarbisid iga päev 1 avokaado, alanes vistseraalse rasva kogus ehk siis vööümbermõõt ning samuti nahaaluse rasva kogus. Meeste puhul avokaado ei andnud samu tulemusi. Naistel aitab aga avokaado söömine vähendada märkimisväärselt vööümbermõõtu.


 

Kommentaare ei ole