{ads}

HIDE

Viimased

latest

3 märki, mis viitavad sellele, et sa ei joo piisavalt vett

foto : unsplash / Adrian Swancar   Erinevate uuringute järgi...

foto : unsplash / Adrian Swancar

 

Erinevate uuringute järgi selgub, et inimesed ei joo piisavalt vett. Eriti puudutab see üle 70-aastaseid eakaid. Vee joomise asemel on hakatud rohkem rõhku panema karastusjookidele. See aga pole tervisele üldse hea, võttes arvesse seda, kui tähtis on vesi organismile ja seda mitmel erineval põhjusel. Näiteks aitab piisava vee joomine hoida alal keha normaalset vedelikutaset, mis on oluline meie üldise heaolu jaoks. Meeldetuletuseks olgu öeldud, et vesi on mitmete elutähtsate organite peamine koostisaine: aju koosneb 75% veest ja maks 71%. See, kui palju sina vett pead jooma, sõltub mitmest erinevast tegurist, spetsialistid tuletavad aga regulaarselt meelde, kui tähtis on juua vähemalt 1,5 liitrit vett päevas. 


Millised märgid viitavad sellele, et sa ei joo piisavalt vett? 

Sul on janu ... Kõige suurem viga, mida inimesed teevad, on juua vett ainult siis, kui tekib joogijanu. Janu on juba märk sellest, et su keha vajab kiiresti vett. Sellepärast tuleb juua regulaarselt vett ka siis, kui sul ei ole janu. 


Sa kannatad peavalude käes... Sagedased peavalud on paljudel juhtudel märgiks sellest, et keha kannatab vedelikupuuduse käes. Veresooned vajavad normaalseks funktsioneerimiseks piisavalt vedelikku. 

 


Uriini värvus on tumepruun või tumekollane... See on kõige suurem märk, mis viitab dehüdratatsioonile ehk siis sa ei joo piisavalt vett. 


Kui sellega kaasnevad veel teised sümptomid nagu kõhukinnisus, südamerütmi kiirenemine, pearinglus, naha kuivus jne, siis kannatad sa raske vedelikupuuduse käes. Ära oota, kuni olukord läheb hullemaks. 


Kuidas juua piisavalt vett iga päev? 

Kuidas juua vett nii, et sellepärast ei peaks oma pead vaevama? Hoia väike veepudel kogu aeg käeulatuses, mida on hea kotti pista, kui sa välja lähed. Või teine nipp on see, et lisa oma joogiveele maitset. Paljudele tundub tavaline vesi liiga maitsetu ja lääge. Lisa näiteks sidruniviile või puuviljatükke vee hulka. Või siis piparmündilehti.

Kommentaare ei ole