{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sinul on ka pesukaru sündroom?

foto : unsplash / Gabriel Tovar   Kui paljud inimesed tõesti...

foto : unsplash / Gabriel Tovar

 

Kui paljud inimesed tõesti valivad hoolega, mida nad söövad, siis teiste kõige suurem mure on see, et nad tahaksid kogu aeg midagi süüa ja söövad liiga palju. Kommi järel läheb küpsis, siis juba väike pirukas, tükike kooki, siis võiks teha ühe võileiva. Ja nii see päevake lähebki, et suu käib kogu aeg vahet pidamata. Tegelikult võib selline harjumus olla lausa kahjulik ning viidata pesukaru sündroomile. Doktor Christian Recchia hoiatab Yahoo! veergudel, et juba paarkümmend aastat on meil tekkinud näksimise põlvkond, ehk siis inimesed, kes vahetpidamata midagi söövad. Selge on see, et tervisele selline asi kasulik ei ole ent tähtis on ka selgeks teha, mis on selle toitumushäire põhjustajaks. 

Dokrot Recchia sõnul viib sellise söömishäire põhjuseks olla ühiskonna mõju, tööprobleemid, väsimus, keerulised lähisuhted või masendus. Üldisemalt on need siis negatiivsed emotsioonid, mis põhjustavadki toitumishäireid. Näiteks stress või läbikäimine nartsisstliku inimesega, kellega suhtlemine mõjub vaimses plaanis laastavalt. Ainuke lahendus sellest nõiaringist välja pääsemiseks on harmoonia ja tasakaalu leidmine. Magada õigetel kellaaegadel. 

 

Süüa hommikul korralikult. Lõpetada näksimine ja mitte süüa söögiaegade vahel. Juua ainult vett, teed või kohvi. Ja ära söö emotsionaalselt ehk tunnetega. Emotsionaalse stressisöömise puhul tahad sa kogu aeg midagi süüa. Sa ütled, et sööd ainult ühe küpsise aga ei lõpeta enne, kui viimanegi küpsis on söödud. Söömine aitab sul pingeid maandada. Ja peale söömist tunned sa end halvasti. 

 

Pesukaru sündroom : milliseid tagajärgi see endaga kaasa toob? 

Selge on see, et kui inimene sööb ja näksib terve päeva magusat ja soolast toitu, siis ei saa see tervisele kasulik olla. Selle tõttu peab kõhunääre lakkamatult insuliini tootma, mis põhjustab reaktiivset hüpoglükeemiat ehk söögijärgne veresuhkru kiire langus, mille tõttu inimene võib kahe aastaga juurde võtta 5 - 15kg. Ja see pole veel kõik. Pesukaru sündroom viitab ka võimalikule diabeedile, infarktiohule, kõrgenenud vererõhule, depressioonile jne, hoiatab dr. Recchia.


Kommentaare ei ole