{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas spordi ja võimlemisega jääb praegusel perioodil?

Käesolev aeg on muutnud täielikult meie elurütmi ja harjumusi. Paljud spordiga tegelevad inimesed on pidanud sellest loobuma, teised jälle,...

Käesolev aeg on muutnud täielikult meie elurütmi ja harjumusi. Paljud spordiga tegelevad inimesed on pidanud sellest loobuma, teised jälle, kes olid istuva eluviisiga, on hakanud oma tervise nimel rohkem liigutama.

Teaduslikud uuringud on näidanud, et spordi tegemine aitab tugevdada immuunsüsteemi.

1998. aastal Hong Kongis grippi (H3N1 ja H1N1 - tegemist on kahe väga raske gripiviirusega) haigestunud täiskasvanute hulgas oli selgelt näha, et nendel, kellel olid kõige suuremad šansid terveks saada, olid need, kes tegid kolm korda nädalas mõõdukalt spordiga.


Nende inimeste tervenemise võimalused aga, kes spordiga üldse ei tegelenud või siis need, kes tegid sporti liiga palju (rohkem, kui viis korda nädalas), oli palju väiksemad.

Regulaarselt ja mõõdukalt ( 20-30 minutit kolm korda nädalas) spordiga tegeleva inimese immuunsüsteem on paremini ette valmistatud selleks, et võidelda viirushaiguste vastu.

Vastupidiselt levinud arvamusele liiga intensiivne spordiga tegelemine ei võimalda kehal võidelda tõhusamalt viiruste vastu. Sama kehtib ka täiesti spordivaba elu kohta.

Sellepärast on väga oluline eriti praegusel perioodil pöörata tähelepanu oma tervisele ning tegelema harjutusi mitu korda nädalas ilma liialdamata.


Samuti ära unusta toituda tervislikult ja tasakaalukalt ning magada korralikult. Sest tugev immuunsüsteem on korraliku ja õige eluviisi tulemus. Samuti tuleb olla optimistlik, hoida alal positiivseid mõtteid ja naeratada. Sest ka kõik see mõjub immuunsüsteemile turgutavalt.

Võimlemiseks ja spordiga tegelemiseks koduseinte vahel leidub internetis erinevaid lehti, mis pakuvad võimalusi erinevateks treeninguteks videode kaudu.

Samuti ei maksa unustada, et kui sa tunned esimesi haiguse sümptomeid, siis lase oma organismil lihtsalt puhata ja ära koorma teda spordi tegelemisega.



Allikas: https://www.alternativesante.fr/

Kommentaare ei ole