{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sa oled oma eksiga sõber, siis ilmselt oled sa psühhopaat.

M õned paarid on lahku minnes mõtelnud soovile hoolimata kõigest jääda oma eksiga sõbraks. Mida see aga tegelikult tähendab? Psühholoogid on...

Mõned paarid on lahku minnes mõtelnud soovile hoolimata kõigest jääda oma eksiga sõbraks. Mida see aga tegelikult tähendab? Psühholoogid on esitanud sama küsimuse ja jõudnud järgmisele järeldusele.

Oaklandi ülikooli poolt läbi viidud uuringu põhjal on nende inimeste seas, kes soovivad läbikukkunud suhet alal hoida, otsene seos, mis viitab psühhopaatiale ja nartsisslikule loomusele. Teiste sõnadega, kõige sagedamini need inimesed, kes soovivad oma eksiga sõbralikes suhetes edasi elada, on tihti egoistid ja psühhopaadid.

Lisaks sellele selgitas see teaduslik uuring välja põhjuse, mille pärast need inimesed soovivad alal hoida suhet oma eksiga. Kõige sagedamini on selleks põhjuseks praktiline või seksuaalse tagamõttega soov. See tähendab, et need inimesed ei huvitu nii väga oma eksi heaolust ja saatusest, kuivõrd hoida teda tagavaranumbriks igaks olukorraks, kui neil võib tema abi vaja minna või siis sooviga teda veel edasi manipuleerida.

Kontrolliküsimus.

Nartsisslikud inimesed klammerduvad surnud suhte külge vihast kaotuse pärast. Hoides oma eksi enda suhtlusringkonnas edasi, tunnevad nad, et võivad säilitad oma globaalset ühiskondlikku positsiooni ja samuti "võita" lahku minemis. Uurimistöö tõestab samuti, et need inimesed, kes on jäänud sõbraks oma eksiga, soovivad oma eksi kõige sagedamini kasutada igal ajal, kui neil abi vaja võib minna.

Psühhopaadid ja nartsisslikud inimesed ei talu mõtet, et nende eks võiks olla kellegi teisega, samuti on nende jaoks võõras idee, et nende eks ise oma elu kontrolli alla võtab. Sellest lähtuvalt hoiavad nad alal suhet oma eksiga, soovides teda veelgi rohkem oma kontrolli all hoida või siis vajadusel manipuleerida.

Selle jaoks on olemas hea põhjus, miks enamik armastuse eksperte hoiatavad inimesi jäämaks sõpradeks oma eksiga. Enamikel juhtudest ei ole see hea mõte ja võib olla lausa võimatu.

 Kokkuvõttes: Ära jää oma eksiga sõbraks, sul on ilma temata parem!


Kommentaare ei ole