{ads}

HIDE

Viimased

latest

Banaanikoored loodusliku väetisena.

B anaan on üks hinnatumaid eksootilisi vilju ent vähesed teavad, et banaanikoori saab kasutada ära nii majapidamises kui aias. Nii imelik, k...

Banaan on üks hinnatumaid eksootilisi vilju ent vähesed teavad, et banaanikoori saab kasutada ära nii majapidamises kui aias. Nii imelik, kui see ka ei tundu aga banaanikoor on suurepärane ja esmaklassiline looduslik väetis taimedele.


Koori, söö ja väeta!

Kui sa oled banaani ära söönud, ära viska koort prügikasti, sest banaanikoor moodustab peaaegu 15% viljast. Banaanikoor sisaldab rikkalikult kaaliumi, magneesiumi ja rauda. Kõik need toitained on taimedele vajalikud. Sellepärast võib lisada banaanikoori komposti hulka või siis otse taimede ümber mulda kaevata. Lagunedes eritab banaanikoor toitvaid elemente soodustades õitsemist ja viljakust.

Samuti võib banaanikoori kasutada multšina peenardel või taimede ümber. See aitab eemale tõrjuda lehetäid ja muud parasiidid ning rikastab mulda.

Banaanikoor on ideaalne väetis roosidele. Roosid vajavad õitsemiseks palju väetist. Ära sellepärast unusta banaanikoore tükke roosipõõsaste ümber matmast.

Koduses majapidamises ja kosmeetikas.

Banaanikoort kasutatakse traditsioonilise meditsiini juures haavade paranemise kiirendamiseks.

Banaanikoored sisaldavad luteiini, mis aitab võidelda efektiivselt akne vastu ja leevendada mõningaid dermatoloogilisi probleeme nagu psoriaas ja ekseem. Peale päikesepõletust aitab banaanikoorega hõõrumine ravida kannatada saanud kohta ja kiirendab paranemist.

Banaanikoor annab ka ilusa läike nahast mööbliesemetele ja rõivastele, tagades neile pehmuse. Samuti võib hõbedat hõõruda banaanikoorega, et seda läikima lüüa.


Kommentaare ei ole