{ads}

HIDE

Viimased

latest

Paleo dieet

Paleo dieet kogub ühe rohkem kuulsust. Ja on ka põhjust. Paleo dieet on toitumisviis, mida jälgisid meie ürgsed esivanemad tuhandete aasta...

Paleo dieet kogub ühe rohkem kuulsust. Ja on ka põhjust. Paleo dieet on toitumisviis, mida jälgisid meie ürgsed esivanemad tuhandete aastate jooksul.

See on dieet, mis vastab geneetiliselt kõige rohkem meile.


 Mis on paleo dieet?

Paleootiline toitumisviis tähendab süüa nii, nagu sõid meie küttidest-marjakorjajatest esivanemad, see tähendab süüa seda, mida me loodusest leiame: liha, kala, puuvilju, juurvilju, marju, pähkleid.

Paleo dieet on palju rohkem, kui toitumisviis, see on elustiil.

Meie esivanemad olid palju aktiivsemad, kui meie, sellepärast Paleo dieeti järgides peame õppima rohkem liikumisele tähelepanu pöörama.

CrossFit ja intervall treening on spordialad, mis oma olemuselt sarnanevad kõige rohkem meie esivanemate aktiivsustele, mis olid kõrge intensiivsusega vahelduvad harjutused.




Paleootilise dieedi juures kustutame me menüüst kõik toiduained, mis on meie toidulauale ilmunud 10 000 aasta jooksul, kui inimesed hakkasid maad harima:

- teraviljad (sai, makaronid, riis...)

- piimatooted

- taimeõlid

- rafineeritud suhkur

- muudetud ravhapped

Vastupidiselt sellele, mida toidutööstus meid uskuma panna tahab, neid toiduaineid oma menüüst kustutades ei kaota te energiat.

Vastupidi, katsuge kuu aja jooksul ja te leiate energia, mille olemasolust teil polnud aimugi.

Paleo dieedi kasulikkus.

Teraviljades leidvad süsivesikud on vastutavad insuliini tõusu ja languse eest organismis, see on see, miks meil tunneme suuri väsimushooge.

Aga hullemgi veel, liigne süsivesikute kogus meie toidulaual ja kõik uued muundatud toiduained on vastutavad haiguste eest, mida meie esivanemate ajastul ei eksisteerinud: diabeet, kolesterool, ülekaal, südame-veresoonkonna haigused ja vähk.




Paleo dieet on geneetiliselt organismile sobiv dieet.

Paleo dieet lubab:

- kaalu langust ilma nälja tundeta.

- lihasmassi kasu ja rasvamassi kaotust

- uut energiat

- paremat und

- paremat libiidot

- südame-veresoonkonna haiguste riski vähenemist



Kodused lood toimetus soovitab kõigil, keda see dieet huvitab, konsulteerida enne toitumisspetsialistiga. 

Allikas: http://www.guidebruleurdegraisse.com/regime-paleolithique-dit-paleo/







Kommentaare ei ole