{ads}

HIDE

Viimased

latest

Banaani kasulikkusest tervisele ehk mis juhtub, kui te sööte kaks banaani päevas.

B anaanil on mitmeid kasulikke omadusi. Banaan ennetab mitmeid haigusi ja toetab immuunsussüsteemi. Banaan on rikas süsivesikute poolest, mi...

Banaanil on mitmeid kasulikke omadusi. Banaan ennetab mitmeid haigusi ja toetab immuunsussüsteemi.



Banaan on rikas süsivesikute poolest, mis annavad energiat.

Banaan sisaldab palju mineraale: kaaliumi, vaske, tsinki, kaltsiumi, seleeni, joodi jne. See puuvili on samuti rikas kiudainete poolest, mis aitavad kaasa heale seedetrakti funktsioneerimisele ja leevendavad mõningaid terviseprobleeme, nagu kõhulahtisus ja kõhukinnisus.

Millist kasu võib tuua tervisele kahe banaani söömine päevas?

1. Banaanid sisaldavad rikkalikult kaaliumi. Kaalium on tõhus vahend, et ennetada kõrgvererõhutõbe: üks banaan annab 360 mg kaaliumi. Warwicki ja Napoli ülikoolide teadlased on väitnud, et tarbides mõõdukalt soola ning kaaliumirikkaid toitaineid võib vältida kuni 1  miljon südameatakki aastas. Kaalium on elektrolüüt, mis on vajalik südamelihaste tööks. Kui organismis on kaaliumitase väike, on südamel raske verd pumbata läbi keha.

2. Kui teil esineb seedeprobleeme, nagu kõhukinnisus, sööge banaane! Banaan sisaldab rikkalikult kiudaineid, mis kergendavad sooletegevust. Banaan on looduslik lahtisti. Soovitatav on vältida rohelist banaani ja tarbida küpseid banaane.

3. Mitmed isikud eelistavad vältida liiga küpseid banaane nende pruunide plekkide pärast. Sellegipoolest on üleküpsenud banaanid palju paremad tervisele, kui rohelised või ilma plekkideta banaanid. Tokio ülikooli poolt läbiviidud uuringu järgi üleküpsed banaanid sisaldavad ainet, mida kutsutakse TNF (Tumor Necrosis Factor ehk vähirakkude kärbumistegur) millel olevat võime hävitada anormaalseid rakke, eriti just vähirakke. Sellegipoolest, kõik teadlased ei ole selles suhtes üksmeelel. Mida küpsem on banaan, seda rikkam on ta antioksüdantide ja suhkru sisalduse poolest. Üleküpsenud banaan ei ole seega soovitatav diabeetikutele.

4. Banaan on looduslik antatsiid. Seega on ta väga tõhus kõrvetiste vastu ja taastab organismi Ph-tasakaalu. Muuseas, banaan ergutab magu tootma rohkem lima, et kaitsta seda happelisuse vastu.

5. Banaan on oluline rauaallikas. Organism ei suuda ise rauda toota. Raual on tähtis osa hemoglobiini moodustamisel, mis paiknevad punastes verelibledes ja mis ennetavad selliseid haigusi, nagu aneemia.

6. Banaan on väga tõhus, et leevendada köha ja valusat kurku. Banaan toimib, nagu kaitsebarjäär ja alandab limakogust.

7. Banaan sisaldab valku, mida kutsutakse trüptofaaniks ja mis organismis esinedes muutub serotoniiniks. Serotoniinil on rahustav toime. Kui selle hormoonitase kehas pole piisav, võib see tekitada selliseid haigusi, nagu depressioon.

8. Kui te olete eksamiperioodil või on teil kiire, ärge kõhelge banaani endaga kaasa võtmast. 2008. aastal läbiviidud uuring näitas, et nende tulemused, kes tarbisid banaane enne eksameid, olid palju paremad, kui nende, kes banaane ei olnud söönud. Ja seda kõike tänu banaani rikkalikule kaaliumisisaldusele, mis parandab tähelepanu- ja keskendumisvõimet.

9. Rasedad naised peaksid oma toitumise üle vaatama, banaanidel peaks toidulaual olema oluline koht. Banaanid reguleerivad veresuhkrutaset ja leevendavad hommikusi iiveldushooge. Veelgi enam - last ootav naine vajab 4700 mg kaaliumi päevas.

10. Banaan on väga tõhus abiline, kui te soovite suitsetamist lõpetada. Banaan sisaldab rikkalikult B-vitamiini ja B6-vitamiini, mis koos kaaliumi ja magneesiumiga aitavad kehal vastu seista nikotiinipuudusele.

Võrreldes õunaga banaan sisaldab:

4 korda rohkem valku

2 korda rohkem süsivesikuid

3 korda rohkem fosforit

5 korda rohkem A-vitamiini ja rauda

2 korda rohkem mineraale ja vitamiine

Kommentaare ei ole