{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas teada saada, kas su sõber on tõeline sõber.

K ui sa pole päris kindel, kas su sõber on tõeline sõber, peab teie omavaheline suhe olema mitte väga kindel. Kui sa soovid teada, kas su s...

Kui sa pole päris kindel, kas su sõber on tõeline sõber, peab teie omavaheline suhe olema mitte väga kindel. Kui sa soovid teada, kas su sõber on sinu sõber headel põhjustel, peaksid sa olema ettevaatlik selle suhtes, mida ta ütleb, mida ta teeb ja kuidas ta sind ennast tundma paneb. Piisab, kui sa järgid neid nõuandeid, mis siin allpool on, et teada saada tõde.


1. Pane tähele, mida su sõber ütleb.

Kas su sõber toetab ja kiidab sind?
Tõeline sõber paneb sind ennast vajalikuna ja õnnelikuna tundma, tõeline sõber annab usalduse iseenda vastu. Kui su sõber sind alandab ja paneb sind end halvasti tundma, ei ütle sulle kunagi ühtegi lahket sõna kui sul seda vaja on, siis see ei ole sõber. Kui sa soovid teada, kas su sõber on hea sõber, siis ole tähelepanelik selle suhtes, mida ja kuidas ta sulle ütleb.
- Kas ta kiidab sind? Kui su sõber teeb sulle siiraid komplimente ja kiidab sind näiteks sinu uue riietuse pärast, on see hea sõber. Kui sa ei suuda endale meenutada, millal su sõber sind viimati kiitis, siis võib-olla on teie omavahelises suhtes mõni probleem.
- Kas su sõber julgustab sind? Kui su sõber julgustab sind enne eksamit, töövestlust või kohtumist, on see tõeline sõber. Kui su sõber ei toeta sind, kui sul seda vaja on, on teie suhtes midagi valesti.

2. Kas su sõber oskab sind kuulata.

Kui su sõber on tõeline sõber, võtab ta aega, et kuulata seda, mida sul on talle öelda. Tõelises sõpruses kaks inimest jagavad oma ideid. Kui sa leiad, et su sõber on alati rääkimas omaenda probleemidest ja tunneb igavust või on hajameelne, kui sa räägid omaenda probleemidest, peaksid sa olema ettevaatlik.
- Vaata, kuidas su sõber käitub, kui sa temaga midagi jagada soovid. Kui ta noogutab, hoiab silmadega kontakti ja sind toetab, on ta hea sõber. Kui ta aga vaatab ümberringi ja kontrollib oma telefoni igakord, kui sa räägid kauem, kui viis minutit, on midagi ehk teie omavahelises suhtes valesti.
- Kontrolli, kas su sõber mäletab seda, mida sa talle ütlesid. Hea sõber mäletab seda, mida sa talle oled rääkinud, eriti, kui tegemist on olulise asjaga. Sinu sõber võis teha näo, et kuulab aga sellegipoolest ei mäleta, mida sa talle ütlesid, järelikult ei olnud see tema jaoks sugugi oluline.
- Vaata, kes vestlust juhib. Tõelises sõpruses kaks sõpra juhivad mõlemad võrdselt vestluse kulgu. Kui sa tunned, et sina oled alati see, kes peab kuulama oma sõbra probleeme, ei jää teile õige osa sõprusest.


3. Vaata, kas su sõber suhtleb sinuga.

Suhtlemine on oluline igas suhtes, eriti sõprussuhtes. Kui sina ja su sõber olete mõlemad samal tasandil, olete te avatud jagama omavahel oma mõtteid ja tundeid ja soovite mõlemad alal hoida avameelset dialoogi.
- Kui sa tunned tihti, et sa saad jagada oma tundeid ja mõtteid oma sõbraga ja et sa tunned end hästi seejuures, oled sa õige sõbraga. Kui sul aga on hirm rääkida sellest, mis su elus toimub, rääkida oma tõelistest tunnetest, kartuses, et ta teid naeruvääristab või ärritub, siis pole tegemist õige sõbraga.
- Kui sa tunned, et sa tead ja tunned oma sõbra mõtteid ja tundeid, on teie suhe tugev. Kui aga su sõber sind üllatab oma tunnetega või jagab kõigi teistega oma tundeid ja mõtteid, välja arvatud sinuga, pole tegemist hea sõbraga sinu jaoks.
- Kui sa pole oma sõbra käitumisega rahul aga te leiate omavahel lahenduse, on teie vahel hea suhe. Kui sina ja su sõber võite tunnistada kergelt: "Ma tõesti solvusin, et sa eile ei tulnud/helistanud." ja võite sellest rääkida ilma solvumata, on teil tugev sõprus. Ükski sõprus ei ole täiuslik ja ideaalne, on oluline osata omavahel rääkida, kui vaja. Õigeks sõpruseks on vaja kaht inimest, kes soovivad olla sõbrad.
- Kui sa kunagi midagi ei ütle siis, kui su sõber sind solvab kartuses oma sõpra solvata või vihastada, on teie omavahelises suhtluses probleeme.

4. Vaata, kas su sõber armastab kuulujutte.

Kui su nii-öelda sõber on suur lobamokk, on tõenäoline, et ta räägib sinust taga sinu selja taga. Isegi, kui kõik inimesed armastavad mahlakaid lugusid aeg-ajalt, kui sa tunned, et su sõbral on alati varuks viimaseid kuulujutte ja kui ta jutustab tihti halbu asju teiste kohta, on väga tõenäoline, et see "sõber" teeb sedasama ka sinu kohta, kui sa oled selja keeranud.
- Kui su sõber räägib kellegist teisest niipea, kui see inimene on selja keeranud, ei ole see hea sõber.
- Kui su sõber räägib tihti teistest halba, samal ajal, kui ta ütleb end olevat nende sõber, teeb ta sedasama ka sinuga, kui ta sinust teistele räägib.
- Kui su sõber räägib alati negatiivseid asju nende kohta, keda kohal ei ole, on see halb märk.
- Kui sa tead, et su sõber räägib kuulujutte või räägib sinust halvasti ja eriti juhul, kui seda on mitu korda ette tulnud, ei ole su sõber hea sõber.

5. Vaata, mida su sõber teeb. 

Vaata, kas su sõbral on aega sinu jaoks. Tõeline sõber võtab sinu jaoks aega, ükskõik kuidas. Isegi siis, kui ta elu on kiire ja kui ta ei leia piisavalt aega, et magada või süüa, tõeline sõber leiab alati aega sinu jaoks, eriti siis, kui sul seda vaja on.
- Kui su sõber katsub kinni hoida teie kohtumistest, helistamistest, lõunasöökidest jne, on ta hea sõber.
- Kui su sõber ei leia iialgi aega sinu jaoks , kaebab koguaeg, kuidas tal pole hetkegi vaba aega ja soovib igakord, et sina ohverdaksid oma tööajast, et te kokkusaamiseks aja leiaksite, on midagi valesti.
- Kui su sõber veedab rohkem aega koos teistega, mitte iialgi aga sinuga; on teie vahel probleem.
- On normaalne, et su sõbral võib olla pingeline ja keeruline aeg elus. Aga kui su sõber on alati liiga hõivatud selle jaoks, et sinule aega leida, ei vääri ta seda aega, mida sa tahad temaga koos veeta.

6. Vaata, kas teie sõprus on võrdne.

Ideaalses sõpruses kaks inimest pingutavad sõpruse nimel võrdselt. On see siis suhtlus või leida aega koosveetmiseks või lihtsalt aidata teineteist väikestes või suurtes asjades.
Kui sulle tundub, et sa annad kõik oma sõbrale, peab see olema vastastikkune.
- Vaata, kas teie suhe on vastastikkune. Isegi, kui kõik inimesed ei ole õrnusearmastajad, kui sa oma sõpra kallistab, peaks ta sind vastu kallistama.
- Kui sa tunned, et te toetate üksteist vastastikku, on teie vahel soliidne sõprus. Isegi juhul, kui üks kahest võib läbida keerukat perioodi elus, üldjuhul peaksite te siiski leidma võrdselt aega, mida teineteisele pühendada. Kui sulle tundub, et sa teed alati kõik, et su sõber end hästi tunneks aga vastu ei saa midagi, on teie vahel probleem.
- Kui te üksteist aitate ja toetate vastastikkuselt samal moel, on teie vahel hea sõprus. Ükskõik, mida sa ka oma sõbra heaks ei tee, on hea teada, et vajadusel on ka tema valmis sind aitama.
- Kui te näete samapalju vaeva, et koos olla, lobiseda telefonis või leida ühendust, on ta hea sõber. Kui sa tunned, et sa oled alati see, kes helistab, kutsub teist välja ja organiseerib midagi omavahelist, on teie vahel midagi valesti.




7. Vaata, kas su sõber peab lubadustest kinni.

Keegi, kes ei ole usaldusväärne, ei ole sõber. Kui su sõber ei tee seda, mida ta ütleb ja jätab teid üksi koostehtud plaanidega, ei ole ta hea sõber. Isegi, kui on normaalne vahel kõhelda, kui su sõber ei tee iialgi seda, mida ta ütleb, ei väärtusta ta teie sõprust ega aega.
- Kui su sõber sind tihti üksi jätab, ei ole ta usaldusväärne ja sa peaksid teda edaspidi vältima.
- Kui su sõber sind tihti petab ja viimasel ajal alt ära hüppab, isegi, kui tegemist on olulise põhjusega, on teie vahel probleem.

8. Vaata, kas su sõbral pole muid põhjuseid, et olla su sõber.

Seda uurimist on raske teha aga see on oluline. Võta aega, et mõtelda põhjuste üle, miks su sõber tahab sinuga koos aega veeta, muudele põhjustele, mis võiksid teda motiveerida kui see, et ta tahab olla sinu sõber, sest ta hindab sind.
- Populaarsus. Kui sa oled populaarsem, kui su sõber ja kui su sõber tahab sinu kaudu rohkem sõpru saada, on teie vahel probleem.
- Omakasu. Kui su sõber on sinust huvitatud, sest sa viid teda kooli ja teed tema eest kodused tööd, pole see sõprus vaid omakasu.
- Igavus. Kui su sõber on sinuga sellepärast, et tal pole midagi muud paremat teha, pole see sõprus. Sa saad seda õigel määral tundma siis, kui su sõber sind kord hülgab uute ja huvitamate sõprade pärast.

9. Vaata, kuidas su sõber sind end tundma paneb.

Su sõber peab olema sinu jaoks olemas. Ta ei pea olema sinuga kõiges nõus aga teie sõprus peaks teid liitma.
- Kui teineteisest lahkudes tunned sa end hästi ja teie koosveedetud hetked panevad sind naerma, on see hea sõprus. Kui aga igakord on sul tunne, et sa oled teinud vea, oled solvanud või vihastanud oma sõpra või kui ta paneb sind endas kahtlema, ei ole ta hea sõber.
- Kui su sõber sind alandab, et end paremini tunda, on teie vahel probleem. Kui su sõber paneb sind end halvasti tundma oma sarkastiliste kommentaaridega, ei ole ta tõeline sõber.

10. Vaata, kas su sõber paneb sind end tundma kasulikuna.

Kui sa pole kindel, kas sa oled vajalik tema jaoks, on teie vahel probleem. Isegi, kui sõber ei pea meelitama valedega, tõeline sõber paneb sind alati end vajalikuna tundma, olulisena ja isegi hädavajalikuna.
- Kui su sõber näitab üles tänulikkust asjade suhtes, mida sa tema heaks olete teinud, tänab sind abi eest ja hindab seda, mida sa  tema heaks teinud oled, on see hea sõber. Hea sõber tunnustab su abi, halb sõber ei täna sind, sest tema jaoks pole see oluline.
- Vaata, kas su sõber hindab su arvamusi. Kui su sõber sind oluliseks peab, küsib ta sinu arvamust. Kui teda ei huvita see, puudutab see siis nädalavahetuse projekte või kinofilmi valikut, on teie vahel probleem.
- Vaata, kas su sõpra rõõmustab sinu kohalolek. Kui te olete seltskonnas koos ja su sõber sinuga räägib, leiab sinu jaoks aega ja on rahul, et sa seal oled, on see hea sõber. Kui ta sulle aega vaevalt tere ütleb ja end ümbritseb teiste lahedamatega, on teie vahel probleem.

11. Vaata, kas su sõber on õnnelik, et saate koos midagi teha.

See on oluline. Sõprus tähendab olla ja tunda end vähem üksi ja nautida elu rohkem koos. Kui te pole vaimustatud oma sõpradega välja minemast ja eelistate üksi olla, on see märk, et teie vahel pole tõelist sõprust.
- Kui sa ei kiirusta ega taha niiväga, et veeta aega oma sõbraga, pole ta võib-olla hea sõber.
- Kui sa ei taha oma sõbra kohalolekut, kui su juures on teised sõbrad või su pere või lähedased, sest ta ei sobi mitte kellegagi, on tegemist vale sõbraga.
- Kui su sõber leiab sinu jaoks aega ainult siis, kui ta läbib raskeid hetki ja muudel aegadel ei leia sinu jaoks üldse aega pole sa tema jaoks sõber vaid padi, millesse nutta.




Tõelised sõbrad ei valeta.
Ärge kaaluga liiga palju. Tõeline sõber ei tohiks selja taga rääkida või sinult asju varastada, ükskõik, kui tore ta ka ei oleks.
Tõelise sõbra elus on sinu jaoks alati koht.
Tõeline sõber võtab sind sellisena, nagu sa oled.









Kommentaare ei ole