{ads}

HIDE

Viimased

latest

Prantsuse köök - Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon on üks tõeliselt traditsiooniline prantsuse roog, mis koosneb veiseliha tükkidest, mida on keedetud tükk aega punase vein...

Boeuf bourguignon on üks tõeliselt traditsiooniline prantsuse roog, mis koosneb veiseliha tükkidest, mida on keedetud tükk aega punase veini puljongis.



Koostisained (6 inimesele):

Liha jaoks:

1.5 kg veiseliha (koot, kael, aba)
2 porgandit
1 sibul
30 g nisujahu
2 küüslauguküünt
1.5 l bourgogne veini
3 cl päevalilleõli
6 tl peensoola
6 ringi jahvatatud pipart
40 cl vasikapuljongit

Garnituuriks: 
150 g peekonitükke
 150 g pärlsibulaid
150 g shampinjone
50 g võid
3 cl oliiviõli
kimp peterselli

Eelmisel õhtul:

Eemaldage lihalt liigne rasv. Koorige sibulad ja porgandid ning lõigake suurteks tükkideks. Koorige küüslauk. Liha ja garnituur pannapunasesse veini ja lasta marineerida kogu öö külmutuskapis.

Liha jaoks:

Nõrutage liha ja garnituur säilitades vein. Eraldage garnituur lihast. Võtke petersellilt lehed ja hoidke alles varred keetmise ajaks ning lehed hiljem  kaunistuseks.
Pange potti päevalilleõli ja pruunistage lihatükke umbes 1 minut mõlemalt poolt. Lisage maitsetaimed, maitsestage soolaga ja laske küpseda 3 minutit. Lisage jahu ja keeta 1 minut samal ajal segades, et jahu seguneks.Lisage vein ja lõpuks vasikapuljong. Lisage petersellivarred, vajadusel lisage vett, lasta keema, seejärel lasta madalal tulel haududa 2 ja pool tundi.

Garnituuri jaoks.

Lõigake seened tükkideks. Panna pärlsibulad pannile, lisada vett, või ja  spl suhkrut. Katta kaanega ja lasta küpseda, kuni vesi aurustunud. Kui suhkur hakkab karamelliks muutuma, lisada 1 spl vett ja katta pärlsibulad karamelliga.

Veega täidetud potti panna peekonikuubikud ja lasta keeta. Nõrutada ja pruunistada pannil. Seejärel panna kõrvale. Sama panni peale kallata nire oliivõli ja praadida seened.

Lõpetuseks:

Hakkida petersellilehed
Panna liha supikaussi, peale kaste ja katta petersellilehtedega. 











Kommentaare ei ole