{ads}

HIDE

Viimased

latest

3 suuremat viga, mis tekitavad seedehäireid

Toiduained ja meie söömisharjumused võivad põhjustada erinevaid seedehäireid, nagu toidumürgitus, puhitsuse ja refluksi. Siin kolm...

Toiduained ja meie söömisharjumused võivad põhjustada erinevaid seedehäireid, nagu toidumürgitus, puhitsuse ja refluksi.





Siin kolm viga, mida tasuks vältida:

 1. Tärklise ja proteiini segamine

Proteiinide poolest rikaste toiduainete  nagu liha, munad ja kala segamine tärklise poolest rikaste toiduainetega nagu kartulid, riis ja makaronid võib häirida seedimist ja põhjustada refluksi.
Kuidas seda selgitada? See on väga lihtne, tärklis ja proteiinid ei seedi samamoodi. Proteiinid on töödeldud maos koos soolhappega, mis seal leidub ja mis vajab ph taset 2 kuni 4 vahel. Tärklis aga stimuleerib ühe ensüümi tootmist, mille nimi on ptüaliin ja mis on vastutav tärklise lagundamise jaoks ja mis muudab selle glükoosiks tingimusts, kus ph-tase on 7 ja 8 vahel. Seetõttu, proteiinidel on vaja happelist keskkonda,mille sees tärklis ei saa laguneda. Sellepärast jääb ta makku, hakkab käärima ja moodustama puhitsusi ja refluksi. Tärklise ja proteiinide segamine taldrikus on viga, mida tasuks vältida, kui ei taha seedeprobleeme.




2. Toidu kõrvale külma vee joomine.

Üks kõige tavalisematest vigadest mis phjustavad mitmeid seedimisprobleeme on toidu krvale vett juua.. Tõepoolest, enamik inimesi ei pööra tähelepanu vee temperatuurile, mida nad toitu kõrvale tarbivad, külm vesi aga võib olla väga ohtlik seedekulglale. Külm vesi häirib veresoonte toimimist, need tõmbuvad kokku ja seedimine on raskem. Muuseas külm vesi kinnitab rasvad, mis on toiduainetes. Seletõttu on maol raskem lagundada ravu, mis kuhjuvad organismi. Liiga hõivatud, et normalisseruda kehatemperatuuri, organism ei keskenda oma energiat seedimisele.

3. Liiga suure koguse vee joomine toidu kõrvale.

Te armastate juua palju vett toidu kõrvale? Vesi on loomulikult peamine tervisele ja ei ole sugugi halb juua natue vett söömise ajal. Sellegipoolest toitumisspetsialistid kinnitavad, et juues liiga palju vett toidu kõrvale võib see põhjustada puhitsusi ja soodustada toidumürgitust.
Kui toiduained, mida te tarbisite, jõuavad makku, eritab see ainet, mille nimi on soolhape ja mis soodustab head seedimist, eriti just proteiinidele. Juues suure koguse vett, segate te seedekulgla tööd, eriti just soolhappe.
Et seda probleemi vältida, jooge vett üks tund enne ja peale söömist. Muidu, soovitatav on juua toidu kõrvale mitte rohkem, kui üks klaas vett.
Et ennetada seedeprobleeme, vältige selliseid vigu.. Samuti võite proovida jaapani nippi: Jooge klaasitäis leiget vett (sidruniga, kui soovite) või teed enne lauda istumist.








Kommentaare ei ole