{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida sinu kõnnak sinu isiksuse kohta räägib

  foto : unsplash / Jasper Garratt See, kuidas sa tavaliselt...

 

foto : unsplash / Jasper Garratt

See, kuidas sa tavaliselt käid, võib palju rääkida selle kohta, milline inimene sa oled. 

Kõndimine ei ole üksnes punktist A punkti B minek. Kõndimine on midagi palju enamat. California Ülikooli professori Albert Mehrabian'i sõnul on ainult 7% suhtlemisest verbaalne ehk siis läbi sõnade käiv. 38% suhtlemisest on hääleline (intonatsioon, häälekõla) ja 55% on visuaalne ehk siis hõlmab enda alla keha liigutusi. Ja meie kõndimisviis on osa sellest. 

Igal inimesel on oma kõndimisviis, mis on seotud tema vanuse, läbielamiste, soo, kasvatuse või sotsiaalse keskkonnaga aga see pole veel kõik. See viis, kuidas me kõnnime, sõltub suurel määral ka meie emotsionaalsest seisundist. Näiteks on meie kõndimise viis teistsugune, kui me läheme näiteks töölt koju peale rasket päeva või siis, kui me läheme toredale kokkusaamisele. Inimese kõndimise viis on nagu tema kortsud, mis sümboliseerivad elukogemusi aga mis muutub erinevatel hetkedel. 


Erinevate kõndimisviiside analüüs

  • Kui inimene kõnnib langetatud peaga

Kui sa vaatad käies oma jalgu, siis on see muidugi hea selleks, et sa näed, kuhu sa astud ja oled ettevaatlik inimene. Ja kui sa vaatad enda ette maha, ei pea sa vaatama ka vastutulijatele otsa, seega on see samuti hea võimalus, kuidas end kaitsta igasuguse väljaspoolt tuleva suhtlemise eest.

Kui sa rongis või bussis vaatad maha, on see märk sellest, et sa ei otsi teistega kontakti ja tead isegi, kuhu sa minema pead. Inimene eelistab olla omaette ja ei taha, et keegi teda segaks sellel hetkel.

 

 

  • Jäik kõndimisviis

Ehkki see on ilmselt vanematelt päritud kõndimise viis, ei ole sul arvatavasti ka kõige paindlikum meel. Jäik kõndimisviis on küll aupaklikkust äratav, tõenäoliselt imetlesid sa kunagi oma ema või isa, kes sel moel kõndis. Samas sõltub ka see iga inimese kehaehitusest.


  • "Rind ees" kõndimine

Uhkelt nagu kukk või paabulind, sest uhkuse tõttu inimene käib niimoodi rind ees. Selline inimene tahab teistele oma tähtsust näidata. 


  • Raskel sammul kõndimine

Kui inimene käib nii, et tema sammude kõmin muudkui vastu kõlab ja kõik naabrid teda sammude järgi ära tunnevad, siis võib see viidata sellele, et inimene kannab oma õlgade peal liiga suurt murekoormat või eluraskust. Samuti võib see sõltuda ka kultuuri eripärast.

 

 

  • Varvaste peal kõndimine

Kui inimene käib nagu kass, vaikselt, ilma, et keegi teda kuuleks, siis on ilmselt tegemist väga tagasihoidliku inimesega. Varvastel kõndimine viitab madalale enesekindlusele. Või siis sellele, et inimesele meeldib peotants.

 

  • Kui inimene kõndides hoiab käsi selja taga 

Käte hoidmine selja taga sõltub ka kontekstist. Näiteks põhjus on täiesti erinev, kui inimene kõnnib nii kas pargis või siis hoopis töö juures. Jalutades käed selja taga, tähendab see, et inimene on oma mõtetes ja tahab olla omaette. Töö juures aga näitab see sotsiaalset staatust. 

 

  • Ristatud kätega kõndimine

Kui sa oled niimoodi kõndinud mõnikord, käed ristis, siis ilmselt mitte sellepärast, et sa oled vihane või tujust ära. See võib olla ka sellepärast, et sa oled mõttes või oled sel hetkel kinnisem. See ei ole just kõige loomulikum kehahoiak. Näiteks külma ilmaga võib nii sooja saada, kui sa hoiad käsi ristis. Kui see ei ole aga külma tõttu, võib põhjuseks olla stress ja sa vajad rahustust. 

 

 


  • Pöiad sissepoole kõndimine

Tavaliselt on tegemiselt patoloogilise probleemiga. See võib tulla ka sellest, et inimene on enesekesksem, keskendub rohkem iseendale. Mingis mõttes professor, kes kõnnib käed selja taga ja rind ees.

 

  • Pöiad väljapoole kõndimine

See jällegi viitab sellele, et inimene on välismaailmale avatud ja hea suhtleja. 

 

  • Telefon kõrva ääres kõndimine

Kas sul on kogu aeg vaja midagi käes hoida kõndimise ajal? Telefoni, võtmeid või midagi muud? Peavad su sõrmed kogu aeg tegevuses olema millegagi? Ilmselt tahad sa näidata sellega, et sa oled väga hõivatud. 

Lisaks sellele aitab kõndimise ajal telefoniga rääkimine anda kindlamat hoiakut ja võtta stressi ära. 

 

Seega annab sinu kõndimise viis teistele teada, millise inimesega on tegu ja reedab sinu tundeid ning emotsioone. 

Kommentaare ei ole