{ads}

HIDE

Viimased

latest

Iseendale valetada ei saa. Märgid, mis näitavad, et sa oled emotsionaalselt kurnatud

    Foto : unsplash / Milada Vigerova Me oleme palju kuulnud...

 

 

Foto : unsplash / Milada Vigerova

Me oleme palju kuulnud tööalasest läbipõlemisest, vähem räägitakse aga emotsionaalselt ehk siis vaimsest kurnatusest. Meil kõigil on oma koorem kanda, millest me teistele paraku ei räägi ja eelistame enda teada kõige isiklikumad asjad jätta. Kui suurt koormat iga inimene aga päevast-päeva oma seljas kannab, teab ainult tema ise. Kui sa aga tunned, et sa enam ei jõua ja tahad alla anda, kui su hinges on kurbus, masendus, meeleheide ja hirm tuleviku eest, siis tuleb sul midagi ette võtta.

Inimene ikka loodab, et homme läheb kõik paremaks aga parem on siiski tegutseda ja võtta midagi ette ning mitte lasta probleemidel süveneda. Millised märgid viitavad sellele, et sa oled emotsionaalselt omadega läbi.

 

 

Sa ei suuda enam keskenduda

Sul on mälulüngad tekkinud, sa unustad mõned asjad tegemata, oled hakanud oma asju kaotama ja oled lihtsalt hajameelne. Keskendumishäired võivadki viidata sellele, et sa oled vaimselt kurnatud. Igapäevaste asjade tegemine nõuab sinult rohkem aega ja kurnab sind veelgi enam ära.  


Sa oled närviline ja ärritud ruttu

Sa kaotad ruttu kannatuse teistega suheldes ning oled muutunud väga õrnaks. Väiksemgi pisiasi võib sind ärritada. Sa võtad kõike liiga isiklikult, oled halvas tujus ja väga tundlik igasuguse kriitika suhtes. 

 

 


Sa oled kurnatud

Sa oled kogu aeg väsinud. Juba hommikul ärgates ohkad sa mõteldes, kui pikk päev sind ees ootamas on. Sa magad halvasti, sest sa ei saa oma halbadest mõtetest lahti. Läheb üks muremõte ära, tuleb kohe teine. Ikka närib miski su hinge ja ei lase sul rahus olla. Sa ei oska enam õnnelik olla ja sul on raske näha oma elus midagi head. See väsitab sind. Ka liigne valgus ja lärm mõjuvad sulle halvasti.


Sa oled kaotanud igasuguse enesekindluse

Sul on tunne, et sa pole midagi väärt. Sa oled kaotanud huvi absoluutselt kõige vastu. See, mis sulle enne meeldis, ei tõmba sind enam. Sa paned vaevalt alustatud raamatud kõrvale ja jätad kõik alustatu pooleli. Sul on tunne, et sa ei tunne enam midagi. Sul on raske oma tulevikku ette kujutada, sa ei tea enam ise ka, mida sa tahaksid. Miski ei valmista sulle enam rõõmu, sa ei taha enam mitte midagi. Aga abi sa ka ei otsi.

Kommentaare ei ole