{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ära viska enam banaanikoori minema

  Foto : unsplash / Julia Kuzenkov      Kas sa teadsid,...

 

Foto : unsplash / Julia Kuzenkov

 

 

 Kas sa teadsid, et banaanikoored on taimedele väga kasulikud? Nimelt sisaldavad banaanikoored rikkalikult mineraalaineid. Banaanikoorte abil saad tõsta mulla viljakust, sa võid neid kasutada väetise asemel ja taime lehtede puhastamiseks. 


1. Banaanikoored väetisena

Banaan on tõenäoliselt puuvili, mida üle kogu maailma kõige rohkem tarbitakse. Kahju oleks visata ära banaanikoori, mis sisaldavad rohkesti mineraalaineid (peamiselt kaaliumi ja magneesiumi). Banaanikoored soodustavad taimede kasvu toimides väetisena. Selle jaoks võid sa:

 

 

 

 

  • Kuivatada banaanikoored ära. Kui koored on kuivad, jahvata nad pulbriks. Ja pihusta saadud pulbrit taimede lähedale mulla peale.
  • Rulli banaanikoor taime varre ümber. Kui banaanikoor lagunema hakkab, vabanevad koores leiduvad peamised toitained, mis on taimedele väga kasulikud.
  • Samuti võid sa valmistada kooreleotise. Selle jaoks pane banaanikoor purki ning täida see veega. Kahe päeva pärast on leotis valmis ja sa võid seda kasutada toataimede või õuelillede kastmiseks. 
 
Foto : unsplash /zanda.photography


 
 

2. Banaanikoortega saab puhastada taimede lehti

Selleks, et su taimelehed oleksid veelgi ilusamad, kasuta banaanikoori. Koore valge pool aitab edukalt lehti tolmust puhastada. Selle jaoks hõõru õrnalt lehti banaanikoore seesmise poolega. See paneb taimelehed särama.

 

 

 

 

3. Banaanikoored putukatõrjena

Lõika banaanikoored tükkideks ja leota neid õunaäädikas. Seejärel pane äädikane banaanikooretükk aukudega plastmassist pudelisse. See tõmbab putukaid ligi, kes jäävad pudelisse lõksu. Asetades banaanikooretükke taimede lähedusse, aitab see lehetäisid ja teisi parasiite eemal hoida. 

Kommentaare ei ole