{ads}

HIDE

Viimased

latest

70-aastane naine sünnitas oma esimese lapse

Foto : unsplash / Christian Bowen    70-aastane India naine ...

Foto : unsplash / Christian Bowen

 

 70-aastane India naine sünnitas eelmisel kuul terve poisslapse, vahendab The Times of India. 

Jivunben Rabari ja tema 75-aastane abikaasa Valjibhai Rabari panid oma esimesele lapsele nimeks Lalo. Naine rasestus tänu embrüo siirdamisele. Sünnitus kutsuti esile kaheksandal raseduskuul keisrilõike teel liiga kõrge vererõhu tõttu. Õnneks läks sünnitus ilma komplikatsioonideta. Uus ilmakodanik on terve ja rõõmus.

Doktor Naresh Bhanushali ütles, et neil oli terve arstide meeskond kõrval juhul, kui midagi peaks juhtuma tänu tulevase ema kõrgele vanusele aga õnneks läks kõik hästi. 

 

 

Lapse ema Jivunben Rabari oli võimalikest ohtudest teadlik. Rasedus sellises vanuses pani ohtu nii tema, kui lapse tervise (nurisünnitus, loote väärareng). Aga tema soov emaks saada oli palju tugevam. 45-aastat abielus olnud paar oli kõike proovinud selleks, et last saada, kuni nad kuulsid kunstliku viljastumise võimalusest. Nad olid valmis kõigeks lapse nimel ja pidid selleks minema 2 korda kuus 150 km eemal asuvasse kliinikusse. 

Selleks, et kõik hästi läheks, kirjutasid arstid talle välja mitmeid erinevaid ravimeid, mis stimuleerisid ning stabiliseerisid menstruatsioonitsüklit. Tulevase ema peal viidi läbi ka operatsioon emaka suuruse laiendamiseks, mis kahanes menopausiga. 

Tegemist ei ole siiski rekordi püstitamisega ja Jivunben Rabari ei ole maailma vanim sünnitaja. 2019. aastal sünnitas 75-aastane India naine tütre. 

 


Kommentaare ei ole