{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sa oled 40-aastane ja sul on ainult üks lähedane sõber, siis sellest täiesti piisab

Foto : unsplash / Katie Treadway  Ära süüdista ennast selles, et ...

Foto : unsplash / Katie Treadway
 Ära süüdista ennast selles, et sul pole nii palju sõpru, kui varem, sest tegelikult annab see märku sellest, et sa oled oma elus jõudnud järgmisele tasandile. 

Paljud inimesed märkavad ühel või teisel hetkel oma elus, et nende sõpradering on palju väiksemaks jäänud. 

Aastate jooksul muutuvad paljud unistused ja plaanid. Ka prioriteedid võtavad teise kuju. Ja koos sellega muutuvad ka suhted teiste inimestega. 

Paljud lahkhelid lähedaste või töökaaslastega leiavad lahenduse ning mõnikord avastame me ühel hetkel, et sellest inimesest, kellega suhtlemine ei olnud just kõige parem enne, saab korraga väga lähedane inimene.

 

 

Sõbrad on üldiselt need, kellega meil on sarnane mõttemaailm, eluviis, poliitilised ja ühiskondlikud vaated. Otse loomulikult on igal inimesel õigus muuta oma arvamust aastate möödudes ning see muudab sind lähedasemaks jälle teistele, kellega sa ennast lähedasena tunned. 

Vanemaks saades me märkame aga ühel hetkel, kui vähe on meil alles jäänud tõelisi sõpru. Kui varem kuulus su sõpraderingi vähemalt 20 inimest, siis korraga suhtled sa regulaarselt ainult paariga neist. 

Paljud inimesed teevad endale sellepärast etteheiteid ning süüdistavad ennast kõikide sõprade kadumises, tegelikult aga on asjalood nii, et see ongi osa elust ja peegeldab meie vaimset arengut. 

Nooremast peast annad sa teistele inimestele kõik andeks, mida nad sulle ka ei tee, sest su eesmärk on oma sõpru hoida. Sa tahad, et sinuga arvestataks, sa tahad olla populaarne, sa tahad teistele meeldida ja oled samal ajal veendunud, et mida rohkem sõpru sul on, seda parem. 

Mida rohkem sul aga elukogemusi tekib, seda paremini sa mõistad, et õnn ja isiklik rahulolu on palju tähtsamad, kui see, kui palju inimesi su sõbralistis on. 

 

 

Aastate möödudes sõprade arv kahaneb, sest sa lubad endale olla sina ise ja ei teeskle enam kedagi teist. Sa oled enesekindlam, teadlikum, truu iseendale. Sa tead, mida sa tahad, mis sulle meeldib ja mis mitte. Sa tead, mis on sulle vastuvõtlik ja mis mitte. Ja sa ei kuluta enam oma aega inimeste peale, kes teevad sulle halba ja kes muudavad sind õnnetuks. 

Sellel hetkel oled sa mõistnud, et kõige tähtsam on hingerahu. Mitte suur tutvusringkond.

Võib juhtuda, et sinu lähedaste sõprade ring koosneb siis ainult kolmest inimesest, või hoopis kahest või siis on sul ainult üks hea sõber. Sest sellel ajal oled sa jõudnud arusaamisele, et kvaliteet on palju tähtsam, kui kvantiteet ja et üks hea sõber võib muuta su elu palju ilusamaks, kui seda võiksid teha sada. 

Sellepärast ära tunne ennast süüdi, kui sul ei ole enam palju sõpru järel, sest see on märk, et sa oled vaimselt edasi arenenud.


Kommentaare ei ole