{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjus, miks sa peaksid panema sidrunilõigud magamistuppa

Sidruni kasutamisviise on erinevaid, olenevalt otstarbest. Lisaks on sidrun tervisele kasulik ja võib isegi aidata tuju parandada. Maga...



Sidruni kasutamisviise on erinevaid, olenevalt otstarbest. Lisaks on sidrun tervisele kasulik ja võib isegi aidata tuju parandada. Magamistoas sidrunilõikude hoidmine võib samuti tervisele kasu tuua, nii füüsiliselt, kui ka vaimselt.

Budistlikud mungad ja Feng Shui praktiseerijad kasutavad sidrunit juba antiikajast spirituaalsete toimingute juures. Sidrun hoiab negatiivset energiat eemal ja aitab elada rahulikumalt ja positiivsemalt.

Sidruni kasu tervisele seletab aga tema toitainete sisaldus, nimelt leidub sidrunis C-, B6-, A- ja E-grupi vitamiine, folaate, niatsiini, tiamiini, riboflaviin, pantoteenhapet, vaske, kaltsiumi, rauda, magneesiumi, kaaliumi, tsinki, fosforit jne. Tegemist on puuviljaga, mis sisaldab flavonoide, millel on antioksüdantne ja vähivastane toime. 


Pannes sidruniviilud oma magamistuppa voodi lähedale, aitab ta värskendada õhku. Lisaks sellele on sidrunilõhn meeldiv.

Sidrunlõhna sissehingamine toob leevendust astma -, allergiate ja nohu käes vaevlevatele inimestele. Seega, kui sul on hingamisteede probleeme, siis pane sidruniviilud voodi kõrvale ööseks - see aitab su hingamist parandada.

Sidrunilõhn aitab ka ninakinnisuse puhul ja samuti alandada stressitaset.



Sidrunivee joomine aitab samuti võidelda gripi ja nohu vastu. Sidrun sisaldab rikkalikult C-vitamiini, mis aitab stimuleerida immuunsust.

Sidrun parandab ka seedetööd, hoides seedeelundkonna hea tervise juures.

Külmetushaiguste puhul soovitatakse alati juua teed mee ja sidruniga. Ja seda tänu sidrunhappele, mis on puhastava toimega ja aitab kopsuteedest lima välja tuua, samal ajal põletikku ja valu alandades. Sidrun on looduslik antiseptiline ja põletikuvastane aine, mis aitab hävitada baktereid.

Sidrunivee joomine aitab ka keha puhastada toksiinidest.

Kui sa kannatad unetuse käes või magad halvasti, siis sidruniviilude jätmine ööseks voodi kõrvale aitab sul paremini magada. Sidrun aitab sul öö jooksul paremini hingata ja nii puhkad sa paremini välja.

Sidrun aitab samuti kaalu langetada, kiirendades metabolismi. Pektiin, mida sidrun sisaldab, aitab hoida täiskõhutunnet kauem. Samuti aitab sidrun parandada tuju ja annab energiat.

Putukatele aga sidrunilõhn ei meeldi, hoides sidruniviile öösel voodi kõrval, peletad sa eemale kõik sääsed ja kärbsed.

Kommentaare ei ole