{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas vabaneda kõige ohtlikumast rasvast ehk kõhurasvast?

Kõhupiirkonda kogunenud rasval on mitmeid erinevaid põhjuseid, nende seas tuleb ära märkida kindlasti istuv eluviis ja vähene liikumine,...


Kõhupiirkonda kogunenud rasval on mitmeid erinevaid põhjuseid, nende seas tuleb ära märkida kindlasti istuv eluviis ja vähene liikumine, ebatervislik toitumine, hormoonid, rasedusvastaste vahendite kasutamine ja rasedus. Kõhu peal olev  rasvapolster aga tekitab komplekse, mida ei ole ka esteetiliselt  ilus vaadata.

Selles artiklis on välja toodud toitumisspetsialisti ja arsti Armand Vignol'i nõuanded, mis aitavad kõhupealsest rasvast vabaneda.

Kõhurasvast on kõige raskem lahti saada. Lisaks on see ka tervisele ohtlik, põhjustades südame-veresoonkonna haiguseid (kõrgvererõhutõbi, insult), samuti ka 2. tüübi diabeeti ja erinevaid vähivorme.




Nõuanded, mis aitavad kõhupealsest rasvapolstrist lahti saada:

Tee neid harjutusi, mis aitavad kõhu ümber olevast rasvast vabaneda

Kaalu kaotamiseks on kehaline koormus väga oluline. Selleks aga, et kõhurasvast lahti saada, ei ole alati kõhulihaste treenimisest kasu, sest paljudel inimestel on väga tugevad ja treenitud kõhulihased, ent rasvapolster ei kao ometi kuhugi. Teha tuleks spetsiaalseid harjutusi, mis on mõeldud selleks, et saada kõhtu lamedamaks. 
 


Jõutreening

Jõutreening aitab kaalu kaotada, muutes lihaseid tugevamaks ja põletades samal ajal rasva. Mida intensiivsem on su treening seda rohkem rasva su keha põletab. Kombineeri kardio treening jõutreeninguga
, nii saad sa paremaid tulemusi.

Tasakaalusta oma toitumist

Lisaks trenni tegemisele aitab ka see, kui sa muudad oma toitumist tasakaalukamaks. Eelista lahjat taimset valku, hooajalisi värskeid puu- ja aedvilju. Mis puutub organismi normaalseks funktsioneerimiseks vajalikele headele rasvadele, siis vali oliiviõli, avokaado ja täisteratooted. Samuti joo piisavalt vett, vesi aitab toksiine kehast väljutada.



Vähenda süsivesikute tarbimist

Nii sunnid sa keha oma reserve kasutama energia tootmiseks.


Samuti võid proovida 100 % looduslikku jooki, mis soodustab rasvapõletust

Valmistusained:

   • 1 l vett

   • 5 sl sidrunimahla

   •  1/2 sl jahvatatud ingverit

   • 1/2 sl Cayenne pipart

   • 1/2 sl kurkumit

Pane klaaspudelisse kõik ained ning vala peale keedetud ja soe vesi. Sega korralikult ja joo kaks klaasi päevas 2 nädala jooksul.

• Ingver

Ingver on termogeneesi toimega, mis aitab kaasa rasvapõletusele. Ingver suurendab energiakulutust. Lisaks leevendab ta seedeprobleeme ja aitab puhituste korral.

• Kurkum 

Kurkumi kasutatakse palju Indias, tegemist on vürtsiga, mis aitab võidelda erinevate seedeprobleemide vastu ning omab õletikuvastast toimet. Lisaks sellele sisaldab kurkum C vitamiini, mis parandab ainevahetuse tööd ja soodustab rasvade põletamist.

• Sidrun

Sidrunit kasutatakse erinevatel eesmärkidel. Rasvapõletust soodustavad sidrunis leiduvad C vitamiin ja kiudained.

• Cayenne pipar

Cayenne pipral on terapeudiline ja kaalu alandav toime, nii nagu ingver, tõstab ka Cayenne pipar keha soojust. Ja seda tänu oma kapsaitsiini sisaldusele, mis aitab reguleerida ka veresuhkrut.







Kommentaare ei ole