{ads}

HIDE

Viimased

latest

Organismi ja soolestiku puhastamine toksiinide väljaviimiseks

Meie elustiil, mille me oleme endale valinud, mõjutab otseselt meie enda igapäevast heaolu ja tervist. Kõik see, mida me sööme ja j...




Meie elustiil, mille me oleme endale valinud, mõjutab otseselt meie enda igapäevast heaolu ja tervist. Kõik see, mida me sööme ja joome, võib meile anda juurde tervist, elujõudu ja energiat, ennetada mõningaid haigusi, parandada rakkude ja kudede tervist või siis hoopis mõjuda organismile laastavalt pikemaajaliselt. Kõik on teadlikud, et poolfabrikaat, säilitusaineid täis, rasva- ja suhkrurikas toit võib kuhjata organismi kurnavaid toksiine. Sellepärast olekski vaja aeg-ajalt läbi viia organismi puhastus, mis aitab puhastada keha mürkidest ja ka liigsetest kilodest.

Inimese organism on varustatud loomuliku puhastussüsteemiga, mis aitab kehast toksiine välja viia. Puhastumise juures on olulisteks organiteks poorid, neerud, maks, soolestik ja kõhunääre.
Ebatervislik toit, stress, alkohol, nikotiin, ravimid, saastatud õhu käes viibimine ja keemiliste toodete kasutamine põhjustavad toksiinide ladestumist organismis.

Millised märgid viitavad sellele, et su keha on toksiine täis? 

· Sa tunned tihti väsimust

· Pidev kurnatus

· Vilin kõrvades

· Kroonilised peavalud

· Unisus peale söömist

· Halb hingeõhk

· Uneprobleemid öise ja liiga varase ärkamisega

· Kahvatu jume

· Iiveldus

· Seedeprobleemid


Kui sul esineb mitmeid ülalmainitud probleeme, siis on võib-olla õige aeg läbi teha kehapuhastus.



Organismi puhastav mahl puhastab korralikult jämesoolt

Jämesoolt kutsutakse ka teiseks ajuks, sest soolestikus leidub üle 200 miljoni neuroni, mille abil meie mikrofloora "mõtleb".  Jämesool on seedekanali lõpuosa, tegemist on organiga, mille pikkus on 1,5-2 meetrit. Jämesoole ülesandeks on väljaheidete moodustumine.

Selleks, et tagada jämesoolele hea tervis ja töövõime, tuleb igapäevasesse menüüsse lisada taimse päritoluga kiudainerikkaid toite ja probiootikume.

Jämesoolt aitab puhasta ka mahl, mille valmistamiseks läheb sul vaja:

· 2 sl sidrunimahla

· 1/2 tassi õunamahla

· 1 tl jahvatatud ingverit

· 1/2 tl meresoola

· 1/2 tassi leiget vett

Kui võimalik, vali alati mahetooted, milles on säilinud kõik, mis on tervisele kasulik.

Sega kõik ained kokku ja joo igal hommikul 20-minutit enne hommikusööki. Samuti võid sa juua seda mahla päeva jooksul, väldi siiski õhtusel ajal selle mahla joomist, sest ta võib segada und.

See mahl aitab kehal vabaneda organismi kogunenud toksiinidest tänu oma rikkalikule antioksüdantide sisaldusele. Sidrunis on palju C-vitamiini, flavonoide, limonoide ehk fütokemikaale, karotenoide ja fenoolhappeid. Kõikidel neil ainetel on antioksüdantne toime, nad kaitsevad organismi vabade radikaalide kahjustuste eest. Õun sisaldab polüfenoole ja pektiini, tegemist on lahustuva kiudainega, mis kaitseb soolestiku mikrofloorat. Lisaks sellele aitab õunamahl kõhukinnisuse vastu ja soodustab toksiinide väljutamist. Ingveril on aga mitmeid erinevaid teraapilisi toimeid. Ingver suudab kiirendada ainevahetust ja parandada soolestiku tööd ning ennetada kõhukinnisust.

Seda mahla ei ole soovitatav juua nendel inimestel, kellel on probleeme maohäiretega ja maohaavandiga.









Kommentaare ei ole