{ads}

HIDE

Viimased

latest

9 nippi, mis aitavad kaalu langetada

freepik Toitumisharjumuste muutmine, nagu tavalise nisujahust saia asendamine täisteranisujahust saia vastu ja muud nipid võivad sul a...

freepik
Toitumisharjumuste muutmine, nagu tavalise nisujahust saia asendamine täisteranisujahust saia vastu ja muud nipid võivad sul aidata kaalu kaotada või siis alal hoida praegust kaalu. Kaalu kaotamiseks mingeid imenippe ei ole. Kõige tähtsam on muuta oma toitumisharjumusi ja hakata tervislikumalt toituma.

1. Joo enne igat einet 2 klaasi vett

Teaduslikud uuringud on näidanud, et inimesed, kes joovad 2 klaasi vett enne hommiku-, lõuna- ja õhtusööki, kaotavad 2 korda kiiremini kaalu, kui teised. Põhjus sellele on lihtne, mao täitmine veega vähendab märkimisväärselt söögiisu. Sulle võib tunduda, et 6 klaasi vett on liiga palju sinu jaoks aga kui sa jood ka 1 suure klaasi lõunal ja õhtul, siis see on ka suur samm edasi.

2. Mine trepist, selle asemel, et liftiga sõita

Lihtne harjumus aga tõhus. Alati, kui võimalik, mine trepist, see nipp aitab põletada kaloreid ja hoida vormi.



3. Kui sind on õhtusöögile kutsutud või mõnele peole, siis söö tund aega varem

See, et poliitikud oma ametiajal kaalus juurde võtavad, on vana tuntud lugu. Kõikidest bankettidest, millest nad peavad osa võtma ja kus pakutakse nii alkohoolseid jooke, kui suupisteid, on palju. Ja see ei ole just kõige tervislikum toitumine. Ja soolaste ja magusate toiduainete järgi tekib ruttu sõltuvus. Hea nipp, mis aitab siin, on süüa tund aega varem tervislikult, siis sa ei hakka külas liiga palju sööma ja enda kaalule kahju tegema.

4. Asenda limonaadid ja magusad mahlad veega

Kõik magusad joogid on tervisele kahjulikud ning soodustavad diabeedi, ülekaalu ja ka vähi teket. Eelista selle asemel ilma lisanditeta mahlasid nagu näiteks sidruni- ja apelsinimahl, taimetee ( mida võib jahutatult juua) või siis lihtsalt vett. Või siis asenda lihtsalt magus puuviljamahl puuviljaga.

5. Võta aega söömiseks

Einestades jää lauda vähemalt 20-minutiks ja katsu söömise ajal korralikult mäluda.

6. Söö rohkem valku ja vähem süsivesikuid

Valgud tekitavad rutem täiskõhutunnet, kui süsivesikud. Seega rohkem valget liha ja lahjasid piimatooteid ning vähem saia ja riisi, mis sisaldavad rohkelt süsivesikuid.

7. Söö rohkem kiudainerikkaid toite




Palju kiudaineid leidub täisterariisis, maisis, ploomides jne. Kiudained võimaldavad kehakaalu kontrolli all hoida.

8. Selle asemel, et väljas söömas käia, tee rohkem süüa

Kodus süües tead sa, mida sa sööd. Sa võid valida mahepõllumajanduse tooteid, mis ei sisalda kemikaale. Kiirtoidukettide toidud sisaldavad liiga palju suhkrut ja halba rasva. Uuringute järgi tarbivad need inimesed rohkem kaloreid, kellel on harjumus väljas söömas käia. Kodus süües ole aga ettevaatlik sellega, et sa endale ega pereliikmetele liiga suuri portse ette ei tõsta.

9. Ära jäta söögikordi vahele, õhtusöök söö aga võimalikult vara ja kindlal kellaajal

Tähtis on süüa samal kellaajal ning pidada kinni 3 söögikorra reeglist päevas, millele lisanduvad 3 oodet ehk siis näksimiskorda, mis võimaldavad eineajani vastu pidada. Näksimiseks võib valida mõne puuvilja või siis batoonikese.

Õhtuti tuleks aga süüa võimalikult vara ja seejärel lasta soolestikul puhata 12 tundi järjest õhtu- ja hommikusöögi vahel.




Kommentaare ei ole