{ads}

HIDE

Viimased

latest

Alfast oomegani ehk meeste hierarhia ja mida see tähendab?

Manosfääri autorid kasutavad sageli sellist seksuaalse hierarhia terminoloogiat nagu alfa ja beeta, mõningatel puhkudel ka lambda ja oome...

Manosfääri autorid kasutavad sageli sellist seksuaalse hierarhia terminoloogiat nagu alfa ja beeta, mõningatel puhkudel ka lambda ja oomega. Erinevalt autoritest ja vaatenurkadest on tüübikirjeldused erinevad. Neid ei maksa võtta ka teadusena, tegemist on kirjeldustega, mis vastavad pigem naiste vaatenurgale. Ükski mees ei ole teisest üle lihtsalt sellel põhjusel, et tema isikutüüp on hierarhiaredelil kõrgemas otsas. Seda enam, et see koht on suures osas saadud tänu juhusele ja geneetikale, isiklik väärtus jääb tahaplaanile.

Kokkuvõttes võib lahterdada mehi nelja kategooriasse:

Esimene kategooria koosneb alfa ja beeta-meestest, kellel on kõige suuremad šansid kõikide naistega.

Teise kategooriasse kuuluvad lambda ja oomega-mehed, kellel ei ole naiste juures nii suurt menu.



Alfa-mees on seksuaalse hierarhia tipus: ta on külgetõmbava välimusega, väga mehelik, enesekindel, autoritaarne ja domineeriv. Ta teab, kuidas naistega ümber käia, tunneb meeste-naiste vahelisi suhteid nii teadlikult, kui instinktiivselt. Ta suudab kiiresti ja lihtsate vahendite abil saada endale naiste, keda ta tahab, kasutades selleks ära oma välimust, võlu, matšolikkust, raha, võimu jne. See on just see tüüp mehi, kellest noored tüdrukud unistavad ja keda naised oma kallimaks tahaksid. See, mis on neile iseloomulik, on see, et kõik naised austavad neid meestena. Maailmas on alfa-mehi umbes 10%.

Beeta-mees jääb natuke alfa-mehe varju, ta ei ole nii silmapaistev esimesel kohtumisel aga tegelikult palju soliidsem ja kindlam, kui alfa-mees. Kui alfa-mees on hea kallim, siis beeta-mees on just selline hea nagu hea sõber olema peab: alati valmis ära kuulama, kannatlik, sageli armunud naisesse juba enne kohtumist. See on see mees, kelle õla najale naine nutma läheb, kui alfa-mees, kellega ta ühe öö veetis, ta maha jättis. Samuti on beeta-mees see mees, kes kasvatab üles lapsed, kelle alfa-mees valmis tegi. Isegi, kui beeta-mehel on vähem menu naiste juures, siis leiab ta ikkagi parema hingelise kontakti naistega, kui alfa-mees. Aga sellest hoolimata jääb ta sageli niiöelda tagavaravahendiks, varuvariandiks naiste juures, kes unistavad alfa-mehest ja kes tunnevad, et ei ole piisavalt ilusad või mitte enam nii noored, et alfa-meestele meeldida. Isegi, kui beeta-mehe positsioon on parem lambda- ja oomega-mehe omast, on beeta-mees siiski natuke pettunud oma kohas. Umbes 50% meestest on beeta-mehed.


Lambda-mees on lihtsalt nobody, naiste tunnete skaalal teda isegi ei eksisteeri. Ta on selline hall mees, kes mitte millegagi silma ei paista, tagasihoidlik ja diskreetne, kes käib aastate kaupa samal töökohal aga kes on nii tähtsusetu olemusega, et mitte keegi tema eesnimegi ei mäleta. Aja jooksul siiski tema olukord paraneb ja kui ta suudab endale kõrvale panna mõned säästud, võib ta juba naiste silmis hakata silma paistma, kui väikest viisi beeta-mees aga ainult nende naiste silmis, kellel on juba mitu suhet seljataga. Umbes 30% meestest on beeta-mehed.

Oomega-mees on redeli kõige madalamal astmel. See on see mees, kellel on füüsilised või sotsiaalsed probleemid ja kes võib naistega suhelda ainult siis, kui tal on neile raha anda (ja kuna tal raha tavaliselt ei ole, siis ei ole naisi ka), ta võib olla tugevas ülekaalus, sotsiaalsete probleemidega, sõltuvuses jne. Umbes 10% meestest on oomega-mehed.






Kommentaare ei ole