{ads}

HIDE

Viimased

latest

23 psühholoogilist nippi, mis tõesti toimivad! (Ma olen nõus, mõni tundub natuke naljakas!)

Ilmselt oled ka sina juba mõtelnud sellele, kuidas olla alati kõiges parim ja jätta endast paremat muljet. Millistel teemadel on hea rä...


Ilmselt oled ka sina juba mõtelnud sellele, kuidas olla alati kõiges parim ja jätta endast paremat muljet. Millistel teemadel on hea rääkida ja milliseid peaks kindlasti vältima? Kuidas õieti käituda? Loomulikult on iga inimene ainulaadne ja samamoodi see, kuidas ta reageerib.

Siin on ära toodud 23 psühholoogilist nippi, mis toimivad kõigi peal ja alati!

1. Kui sa kohtud kellegagi esimest korda, vaata tähelepanelikult ta silmade värvi, samal ajal naeratades. Võib-olla see lühike hetk, mille jooksul sa seda teed, muudabki kogu teie edaspidise tutvuse aga üldiselt reageerivad inimesed selle puhul positiivselt.




2. Jälgi jalgade hoiakut. Kui sa astud 2 inimese juurde, kes on parasjagu omavahel vestlemas, siis vaata, kuidas nad sind vastu võtavad. Kui nad keeravad sinu poole ainult kergelt küljega, liigutamata oma jalgu, siis ei ole nad sinust huvitatud. Sama asi kehtib ka mõne töökaaslase kohta, kui ta sind kuulates seisab ainult küljega sinu poole, jalad aga on teises suunas, siis tõenäoliselt tahab ta kõneluse ruttu lõpetada.

3. Kui sa soovid, et keegi sinu heaks midagi teed, siis palu alguses temalt mõnda väikest ja lihtsamat teenet. Seda kutsutakse progressiivseks tehnikaks, mis innustab inimesi sind aitama, sest nad näevad, kui väga sa nende heategusid hindad.

4. Kui sa vajad kellegi abi, siis palu alguses temalt mingit muud abi. Ilmselt ta keeldub seda tegemast. Nüüd on õige aeg paluda seda õiget teenet, mida on palju lihtsam teha ja tõenäosus, et inimene sulle vastu tuleb ja teene osutab, on palju suurem.

5. Kui sa palud inimesel sulle osutada mõni väike teene, siis mõtleb see inimene ilmselt, et kui ta seda teeb, siis ainult sellepärast, et ta sind hindab.

6. Kui keegi ei vasta päris täpselt su küsimusele, siis oota natuke ilma midagi ütlemata vaadates teisele inimesele silma. Tõenäoliselt hakkab ta ise rääkima ja ütleb seda, mida sa kuulda tahtsid.

7. Enne stressirohket situatsiooni näri nätsu. Sellisel moel viid sa oma aju natuke segadusse. Sest su aju arvab, et sa oled lihtsalt nätsu närimas ja sa suudad ennast veenda, et kui sa tõesti ohukoldes oleksid, siis ei näriks sa nii rahulikult nätsu. Seega midagi hirmsat ju ei ole. See lihtne nipp aitab alati rahuneda.




8. Et vältida kõnniteel kokkupõrget teise inimesega, vaata pingsalt vastutuleva inimese taha. Sinu pilk annab vastutulijale teada, millises suunas sa tahad minna. Seega astub ta ise kõrvale, et sind mööda lasta.

9. Kui sa midagi uut õpid koolis või siis töö juures, katsu seda mõnele sõbrale selgitada ja näidata, kuidas see toimima peaks. Seejärel lase sõbral endale küsimusi esitada. Kui sa suudad talle asja selgeks teha sellisena nagu see on, on see märk, et sa oled kõigest õieti aru saanud ja oma teadmised omandanud antud teemas.

10. Oluline on mitte unustada, et inimesed unustavad tihti selle, mis sa oled neile ütelnud aga ei unusta kunagi, milliseid tundeid sa oled neis tekitanud.

11. Selleks, et töövestlus hästi läheks, peab oma psühholoogilise meelestuse kallal enne natuke töötama. Selle jaoks ütle endale: "Ma tunnen seda inimest juba nii kaua, mul on tõesti hea meel teda jälle näha, me oleme nii head sõbrad!" Kujuta enda peas viimase detailina seda töövestlust, mis sind ees ootab: kuidas sa kätt surud, kuidas sa silma vaatad inimesele, kuidas teie vestlus kulgeb omavahe... Mõtle kõigele sellele, mida sa öelda kavatsed. Töövestluse ajal aga ära unusta oma hoiakut. Sa pead olema avatud olemisega. Ja mis kõige tähtsam, ära unusta naeratust. Need väikesed ja lihtsad nipid on väga olulised. Sest sina ja ainult sina ise kontrollid oma psühholoogilist meelestust. Seda tehnikat kutsutaks ka enesesisenduseks ja ta on tohutult tugeva toimega.

12. Kui sa näitad inimesele, et sul on väga hea meel teda näha ja see valmistab sulle palju head meelt, siis reageerib ta täpselt samamoodi. See nipp ei toimi iga kord esimesel korral aga aja möödudes toimib ta alati!

13. Kui keegi on sinu peale vihane ükskõik millisel põhjusel, siis selle asemel, et tema peale vihastada, jää rahulikuks. Üldiselt ärritab see teist veelgi rohkem. Aga peale suuremat vihastamist tunneb ta end ise süüdi oma käitumise pärast ja kahetseb oma hoiakut.

14. Soojenda alati oma käsi enne kellegi tervitamist. Miks? Sest soojade käte puudutuse peale arvab inimene, et sa oled meeldiv ja tore inimene.

15. Meil kõigil on endast üks arvamus ja nägemus, millest me loobuda ei taha niisama lihtsalt. Selle tõttu, kui me tunneme, et keegi ründab seda, kelleks sa end pead ja millesse sa usud, siis võtad sa sisse kaitsehoiaku. Sellepärast, kui sa ise peaksid sama tegema ja räägid mõistest, mis mõnel inimesel endast on, võib ta halvasti sellesse suhtuda ja sind edaspidi enam mitte hinnata. Ole sellepärast ettevaatlik oma sõnadega.



16. Kui sa kutsud kallima esimesele kohtumisele, vali mõni selline tegevus, mis tagab tugevaid emotsioone nagu õudusfilmi vaatamine või Ameerika raudtee. Sinu tõstab kenasti su kallima adrenaliinitaset ja tema südamerütmi. Ja ta ise hakkab uskuma, et sina tema adrenaliinitaset hoopis tõstsid, mitte see, mida te tegite ja kus te käisite.

17. Siin on sulle võti, mis aitab enesekindlust tagasi võita: sisenedes mõnda ruumi, katsu ennast veenda, et kõik inimesed, kes ruumis viibivad, hindavad sind juba ja sa meeldid neile. See on väga hea nipp, mis garanteerib häid tulemusi.

18. Stressi psühholoogilised väljendid nagu südamerütmi ja hingamise kiirenemine jne. on täpselt samasugused, kui julguse psühholoogilised väljendid. Seega, kui sa tunned stressi peale tulemas mõnes olukorras, siis muuda lihtsalt perspektiivi. Veena ennast, et see pole mitte stress, mida sa tunned, vaid su keha valmistub hoopis mõneks eriti suureks julgustükiks.

19. Kui sa pöördud mõne inimese poole, kellega sa just kohtusid, siis kasuta kindlasti kas tema eesnime või perekonnanime. Inimesed hindavad väga palju seda, kui sa kutsud neid nimepidi. See tehnika aitab sul ruttu luua usalduslikumat suhet teie vahel.

20. Selleks, et end ruttu tunda õnnelikumana, tee üks hästi suur naeratus. See nipp aitab alati!

21. Selleks, et uut päeva hästi alata, kohe kui äratuskell on helisenud, hüppa voodist välja, tõsta käed üles ja hüüa võidukalt. Ja sul tuleb ilus päev.

22. Selleks, et jätta oma lapsele mulje nagu tema oleks see, kes otsustab, jäta talle alati valik. Näiteks, kui sa tahad, et laps paneb kingad jalga, siis küsi kas ta tahab punaseid või siniseid kingi?

23. Täitsa üllatav, kui tundlikud on inimesed puudutuste suhtes. Ja me oleme kõik teadlikud sellest, mis puudutab tundeid. Seega, kui keegi kogemata peaks puudutama sinu põlve, siis võid sa olla kindel, et ta teab tegelikult väga hästi, mida ta teeb...


Kommentaare ei ole