{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ära luba endale selliseid mõtteid pähe!

Seda võib raske olla uskuda aga kui inimene muudab oma mõtteid, siis muudab ta ka oma elu. Ja olenevalt suunast, mis ta ise valib. In...

Seda võib raske olla uskuda aga kui inimene muudab oma mõtteid, siis muudab ta ka oma elu. Ja olenevalt suunast, mis ta ise valib. Inimesed ei saa ise aru, kui palju nende endi mõtted neid igapäevases elus mõjutavad. Ja kahjuks ei usuta ka seda, et negatiivsed mõtted ei saa tuua kunagi head ja õnnelikku elu. Mõtted aga muutuvad ühel hetkel harjumusteks, mida on raske muuta. Vaata üle alljärgnev nimekiri, kui mõni mõte tuleb sulle tuttav ette ja sa end ära tunned, siis peaksid sa natuke enese kallal töötama ja seda muutma.



1. Arvamus, et kõik teised on süüdi

Keegi ei tee sulle liiga! Ära süüdista kõiki teisi enda ümber nagu oleksid nemad sinu probleemides vastutavad. Isegi, kui sa praegu oma eluga rahul ei ole võid sa midagi ette võtta, et seda muuta
 Ja kõige esimesena unusta see ohvri mängimine, sest see ei lahenda mitte midagi. See seab ainult takistusi su teele. Mõtle parem sellele, et sina ja ainult sina ise oled vastutav omaenda õnne ja heaolu eest.

2. Sa tahad teisi muuta.

See on võimatu! Sa ei saa ka neid paremaks muuta, kui nad ise ei taha. Inimene saab end muuta ainult siis, kui ta ise seda tahab. Kui ta aga ei taha end muuta ja kui ta ei tea täpselt, kuidas seda teha, siis kõik su pingutused lähevad luhta. Kui sulle need inimesed sellistena ei meeldi nagu nad on, siis ei pea sa nendega enam läbi käima. Aga ära katsu neid muuta.
 
 
 
 


3. Sa usud, et võid kõike muuta.

Sa võid muuta mõningaid asju. Isegi palju asju. Sa võid leida parema töökoha, jätkata õpinguid, kaotada kaalu, panna oma abielu uuesti elama. Aga on asju, mida sa muuta ei saa. On asju, mida mitte keegi ei saa muuta. Sa ei saa muuta liiga kitsa silmaringiga ülemust. Sa saad vahetada töökohta aga sa ei saa muuta ülemust. Sa ei saa muuta fakti, et sa pead üüri maksma või pangalaenu tagastama.

4. Rohi on mujal rohelisem

"Kui ma oleksin hästi ilus, nagu see fotomodell, siis oleksin ma õnnelik!" või "Kui mul oleks nii palju raha, nagu sellel mehel,  siis oleksin ma õnnelik!". See on vale! Mitte sellepärast, et sina arvad, et need inimesed, keda sa kadestad, on õnnelikud, ei tähenda see, et see oleks tõsi. Võib-olla kiusati seda tüdrukut taga, kui ta oli noor ja nüüd on tal enesekindlusega probleeme. Võib-olla see rikas mees rabab nii palju tööd teha, et näeb harva oma perekonda? Alati ei ole rohi mujal rohelisem. Hinda parem seda, mis sinul on. Vähemalt on see sinu oma.

5. Kõrged ootused

Liiga suured ootused võivad tihti mõjuda halvasti. Isegi, kui sa leiad, et su ootused on päris mõistlikud nagu näiteks see, et su elukaaslane võiks ka koristada kodus ja kodutöödele kaasa aidata aga mitte sellepärast, et sina seda ootad, ei tähenda see, et tema seda teeks.

Ära unusta, et sinu ootused ja nõudmised on pärit isiklikest elukogemustest ja eelarvamustest. Ja sellepärast ei pea nad olema nende inimeste elus kõige olulisemal kohal, kes sind ümbritsevad. Sa ju ei taha, et teised sinult ootaksid midagi, mida sa teha ei taha, ära siis tee sama ka teistega. Kui sulle ei meeldi teiste käitumine, siis sa kas lepid sellega või tegeled millegi muuga.
 
 
 
 


6. Arvamus, et su kaaslane peab sind täiendama

Teine inimene ei pea sind õnnelikuks tegema. Ja ei ole süüdi selles, kui sina õnnelik ei ole. Sa pead ise leidma tee õnneni. Kallima leidmine ei muuda palju. Ainult sina ise saad end õnnelikuks teha.

7. Soov koguaeg tõestada, et sul on õigus

Miks inimesed kulutavad nii palju aega selleks, et teistele midagi tõestada? Tahavad nad sellega oma tarkust näidata? Või vastupidi, kardavad nad paista teiste silmis nõrgad? Või rumalad?

Aga targem annab järele, kas pole? Palju õilsam on tunnistada oma eksimust. Nagunii on igalühel oma arvamus. Miks siis mitte hoida enda arvamus endale ja lasta teistel teha sama?

8. Mõtelda liiga palju selle peale, mida teised arvavad.

Miks see sulle nii oluline on? Kas sellepärast, et sa kardad nagu mõtleksid teised sinust halvasti? Tegelikult on aga asi nii, et mitte keegi ei mõtle sinust halvemini, kui sina ise seda teed.

Sest teised inimesed on rohkem hõivatud omaenda eluga ja enda iseloomu analüüsimisega nagu sina ise, on ju? Neil pole isegi aega sinu peale mõtelda. Seega tee seda, mis sind õnnelikuks teeb. Ja kui teised peaksid sinust halvasti mõtlema, siis on see nende probleem, mitte sinu. Ignoreeri neid ja ole õnnelik mõlemal puhul.

9. Uskumine, et on olemas üks tõde ja vale

Me elame maailmas, kus meile meeldib uskuda, et on olemas üks ja ainus tõde. Üks ja ainus mõtteviis. Üks ja ainus vaatenurk. Aga teate mis? Tegelikult on kõik üks suur illusioon. Ja tegelikku tõde ei ole olemas. Ainult oletused on. See, mida üks inimene peab tegelikkuseks ei ole teiste jaoks tõde.

Võtame sellise näite: kumal on õigus: parempoolsetel või vasakpoolsetel erakondadel? See sõltub inimesest, kellelt sa seda küsid, on ju nii? Igaüks leiab, et miski on tõsi, sest see sobib tema eluga ja sellega, kuidas ta maailma näeb. Maailmas on niipalju õiget ja valet, kui inimesi, kes sellel elavad. Nii lihtne see ongi.

10. Muretsemine tuleviku pärast

Muretsemine on nagu palvetamine millegi pärast, mida sa ei taha. Kui sa peaksid uskuma palvetamisse, siis tead sa, et see toimib päris hästi. Seega, selle asemel, et muretseda, ela praegu käesolevas hetkes. Praegune hetk on kõik see, mis sul on. Ela käesolevas hetkes ja ära muretse tuleviku pärast, mida sa nagunii kontrollida ei saa.

11. Uskumine, et raha teeb õnnelikuks

Me elame kapitalistlikus maailmas, kus väärtustatakse palju raha ja edu. Me usume, et rikkad inimesed on meist mingil määral paremad ja et nad väärivad rohkem austust, kui teised. Aga see on vale. Maailmas on palju munki, kellel pole taskus isegi mitte 1 eurot aga kes on ometi palju õnnelikumad neist inimestest, kellel on miljoneid. Samuti võib leida lihtsast hamburgerirestoranist töötajaid, kes on õnnelikumad, kui paljud väga rikkad inimesed. Ära usu, et õnnelikuks olemiseks on vaja raha. See ei ole õige. Hea on, kui raha on aga see ei muuda sind sugugi õnnelikumaks. Ainult sina ise saad seda teha.

12. Uskumine, et minevik määrab tuleviku

Mitte see, kui sa oled pärit vaesest perest või kui sa oled minevikus midagi korda saatnud, ei saa takistada sind ehitama üles paremat tulevikku. Kui sa ise end süüdi mõistad ja end sellepärast halvasti tunned, kes sa oled, siis käitud sa juba ette kaotajana. Kui sa oled kuulnud inimese alateadvuse võimetest, siis peaksid sa teadma, et sa saad selleks, mida sa mõtled. Muuda oma mõtlemist ja sa muudad oma elu enda ümber.











Kommentaare ei ole