{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 käitumisiviisi, mis näitavad, et sul on varjatud depressioon

Hinnangu järgi kannatab üle 300 miljoni maailma elaniku depressiooni all. Umbes 80% puhul on võimalik depressiooni ravi...

Hinnangu järgi kannatab üle 300 miljoni maailma elaniku depressiooni all.

Umbes 80% puhul on võimalik depressiooni ravida aga selleks peab kõigepealt välja selgitama, et tegemist on depressiooniga. Kõige keerulisem on siis, kui tegemist on varjatud depressiooniga, mille sümptomeid on raske välja selgitada.

Varjatud depressioon on kõige ohtlikum depressioonivorm, sest haige ise pole oma haigusest teadlik või ei taha enesele seda tunnistada.

Kuidas välja selgitada, et sa kannatad varjatud depressiooni all? 

Mitte miski ei tekita sulle rõõmu.

Su igapäevane elu ei rahulda sind enam. Kõik, mis sind enne huvitas, on kaotanud oma väärtuse. Vähesed asjad pakuvad sulle huvi ja sul on tunne, et sa ei saa enam mitte millestki aru.

Sa otsid uusi huvialasid.

Depressiivne inimene ei ole piiratud oma tegevusväljas ja tal on jätkuvalt olemas tahtejõud. Paljud varjatud depressiooni all kannatavad inimesed katsuvad oma ellu muutusi tuua sooviga end vabastada pidevalt jälitavast kurbusetundest.
 
 
 


Sinu magamis- ja toitumisharjumused on muutunud.

Kui sa tunned pidevat väsimust, kannatad unetuse all, sul on söögiisu puudus või rahuldamatu isu, on see märgiks, et sa kannatad varjatud depressiooni all.

Sa ei taha, et su lähedased peaksid muretsema sinu pärast.

Depressiooni all kannatavad inimesed kardavad oma lähedastele pettumust valmistada neile tunnistades seda, mida nad tunnevad.

Pealtnäha katsud sa alati rõõmus olla.

Paljud depressioonis inimesed häbenevad seda võimu, mis depressioonil nende üle on. Nad varjavad oma tõelisi tundeid, et mitte näidata end nõrgana või panna teisi muretsema. Nad näivad pealtnäha rõõmsad ja rahulikud.

Sa mõtled tihti surmale.

Sa leiad, et elu pole väärt elamist ja sa ei taha enam elada. Sa oled mõtelnud kõigele lõpp peale teha, sest see tundub palju kergem. Sa pead minema mõne spetsialisti juurde, kes saab sind aidata.
 
 
 


Sa väljendad end läbi loomingu.

Depressiooni all kannatavad inimesed väljendavad tihti oma emotsioone läbi loomingu.

Sa leiad alati oma käitumisele vabanduse.

Sa õigustad oma käitumist ja olekut mõne valega, et peita oma tõelisi emotsioone teiste eest.

Sul on tunne, et sa kaotasid kontrolli oma elu üle.

Depressioon kontrollib sinu emotsioone ja tegusid, sul on tunne, et sa ei suuda ise enam idagi ära teha, et oma elu üle kontrolli saada.

Sa otsid täiuslikkust.

Sul on kõrged ootused mitmes elu valdkonnast.

Su suhted teiste inimestega on radikaalselt muutunud.

Alati on raske olla koguaeg heas tujus ja rõõmus teistega suheldes. Ja selle all kannatavad su suhted teiste inimestega, kes tunnetavad seda, mida sa läbi elad. Sa ise eelistad ka rohkem üksindust, kui teiste seltskonda.

Kommentaare ei ole