{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida sa teadma pead, kui sa tahad taimetoitlaseks hakata?

I nimese üldine tervis sõltub mitmest tegurist. Oluline on pöörata tähelepanu spordile, magada piisavalt, piirata stressi ja süüa taerv...

Inimese üldine tervis sõltub mitmest tegurist. Oluline on pöörata tähelepanu spordile, magada piisavalt, piirata stressi ja süüa taervislikult. Tervislik toitumine võib olla nii taimetoit kui ka toortoit. Tänapäeval valib üha rohkem inimesi taimetoidu, sest vastuvaidlematult on see hea tervisele aidates kaalu kaotada, kolesteroolitaset ja vererõhku alandada ja alandab südameveresoonkonna haiguste riski. Sellest hoolimata on tähtis ka siin kinni pidada reeglitest, et vältida terviseprobleeme.

1.  Informeeri ennast

Isegi kui see tundub väga lihtne on uue toitumisega harjumine keerulisem, kui see sulle tundub ja nõuab rohkem aega ja teadmisi. Et vältida probleeme, mis uue toitumisega kaasneda võivad, on oluline ennast korralikult informeerida. Ja ära loe ükskõik millist blogi, vaid mine mõne toitumisspetsialisti juurde, kes oskab sulle parimat nõu anda.

2. Valguvaegus

Võib-olla pole sa sellest teadlik aga loomsed valgud on inimese organismile väga olulised. Seega, kui sa täielikult loomsete valkude söömisest loobud, pead sa nad asendama taimsete valkudega. Aga see polegi nii lihtne. Sest need 2 proteiinitüüpi on nii kvaliteedilt kui kvantiteedilt erinevad. See tähendab, et taimsed valgud sisaldavad vähem organismile vajalikke proteiine kui loomse päritoluga valgud. Seega pead sa sööma rohkem taimseid toite ja sojatooteid, et saada piisavalt valke. Lisaks sellele on soovitatav tarbida rohkem teraviljatooteid ja kuivainetest läätsed, oad ja herned, mis tagavad organismile vajalikke aminohappeid.
 
 
 
 


3. Vitamiini - ja mineraalipuudus

Isegi, kui toortoit on iseenesest tervislik, on vaja tähelepanu pöörata ka sellele, mida ta kaasa võib tuua. Näiteks taimetoidu peal olev inimene ei saa vajalikul kogusel Omega-3, B-12 vitamiine ja tsinki, mida saab loomse päritoluga toiduainetest ja mida peaaegu üldse ei leidu taimsetes toodetes. Et seda vältida, peaks võtma toidulisandina tsinki ja B1 vitamiini ning rapsi-, pähkli-, oliivi- või linaõli, mis on headeks Omega-3 allikateks.

4. Liigne näksimine

See on üks vigadest, mida paljud taimetoitlased teevad. Peale seda, kui nad enam liha ei tarbi, hakkavad nad seda rohkem sööma näiteks friikartuleid või küpsiseid. Sellised näksimised aga ei ole tervisele kasulikud ja võivad teha paksuks. Et seda probleemi vältida on parem näksimiseks valida tervislikumaid näkse nagu porgandeid, seemnete baasil küpsetisi, rosinaid või puuvilju.




Kommentaare ei ole