{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas hiina emmed ennast peale sünnitust poputavad!

Hiinas, kus emmede ja beebide eest kantakse kuu aega peale sünnitust suurimat hoolt, on isegi olemas luksuslikud spetsiaalsed keskused, mis...

Hiinas, kus emmede ja beebide eest kantakse kuu aega peale sünnitust suurimat hoolt, on isegi olemas luksuslikud spetsiaalsed keskused, mis on 5 tärniste hotellide vääriline ja mis pakuvad värsketele emmedele hoolduseks pakette kuuhinnaga 10 000 eurot!


Pakutud hoolduste hulka käivad joogakursused, massaaž, paberitega diplomeeritud lapsehoidja, väga maitsvad road.... Ühesõnaga, tere tulemust sünnitusjärgsesse keskusesse naistele Shanghais, kus kõik on tehtud, et pered saaksid end hästi tunda!

Hiina traditsiooniline kultuur dikteerib noortele emadele piirata kõiki pingutusi, õhus leiduvate bakterite ja viiruste ohtlikkusest ning vürtsikate toitude ohtudest peale sünnitust. Noored emad peavad keskenduma ainuüksi oma tervisele ja heaolule.

Üldiselt jäävad noored emad peale sünnitust koju. Aga vastavaid keskusi, mis tegelevad värskete emmede heaoluga, tekib aina juurde. Nagu näiteks Malaren'i järve ääres asetsev sünnitusjärgne keskus, mille ühe kuu paketihind on 70.000 yuans'i ehk 9.400 eurot! 

34-aastane Yu Xueting, kelle poeg Kangkang on alles paari nädalane, selgitab, et nad eelistavad valida spetsialiste oma beebi eest hoolitsemiseks, sest noortel emadel puudub selles valdkonnas kogemus.

Terve armee medõdesid, raviarste ja treenereid hoolitsevad oma hoolealuste eest selles modernses ehitises, mida kaunistavad Põhja-Euroopast inspireeritud tornikesed.

Lapsehoidja magab ema ja lapsega samas toas. Kohe esimestel tundidel peale sünnitust jäädvustab professionaalne fotograaf lapsest pildi. Ja spetsialistid jagavad värskele emale teadmisi, kuidas kanda hoolt oma laste ja iseenda eest.

Mis puutub isadesse, siis on ka nemad teretulnud keskusse aga üldjoones piirduvad nad ainult külaskäikudega.

Noor emme Yu Xueting, kes töötab ameerika firma Hewlett-Packard' jaoks on see aeg, mis ta keskuses veedab, vajalik selleks, et kogu pere saaks hingata.

"Kui me läheme kohe koos beebiga koju, ei saa meist keegi korralikult magada. Mul on küll emapuhkus aga minu mees peab ju tööl käima."

Duši all ei käida.

Traditsiooniline sünnitusjärgne puhkus sai alguse juba 200 a eKr, selgitab Elizabeth Hui-Choi, Hong Kongi ülikooli medõdede konverentsipidaja. 

Imperaatorite naised pöörasid väga palju tähelepanu sellele, nad pidid sööma spetsiaalseid toite ja saama erihoolduste osaks, mis aitad neil haigusi vältida.

Juba sellel ajal oli tähtis värsket ema hästi kohelda, sest see oli kasulik beebile. Ja see komme püsib tänase päevani.

Ja selle iidse kombe kohaselt ei lähe noored emmed kuu aega peale sünnitust duši alla, ei pese hambaid ja väldivad rahva sisse minekut. Ja seda kõike sellejaoks, et alal hoida termilist tasakaalu ja keha spirituaalsust.

Yu Xueting lõpetas kuuks ajaks oma juuste pesemise. Isegi, kui keskuse arstid talle kinnitasid, et selleks pole vajadust.

Paljud Hiina spetsialistid soovitavad tänapäeval palju pragmaatilisemat lähenemist, mis on kuldseks keskteeks lääne - ja hiina arstide soovitustest. Nad leiavad, et need vanad traditsioonid ei ole väga hügieenilised ja võivad tugevdada naiste isoleerituse tunnet ja vallandada sünnitusjärgse depressiooni.

Ajakirja Legal Daily järgi sünnitusjärgsete keskuste arv Hiinas on plahvatuslikult kasvanud viimastel aastatel - kui 2000. aastal oli neid mõnikümmend, siis 2017. aastal oli neid rohkem, kui 4000.

Põhjus seisneb selles, et hiinlased sünnitavad oma esimese lapse väga hilja, sest nende õpingud kestavad kauem, kui varem. 

Kuus einet päevas.

Elutaseme kiire tõus viimase 30-aasta jooksul pakub hiinlastele rohkem võimalusi selliste teenuste eest maksta.

Selliste keskuste järele nõudmine tekkis eriti peale seda, kui 2015-aastal pehmendas Hiina oma lastearvu piiravat poliitikat.

Ent välismaal vaadatakse sellistele keskustele, mis Hiinas suure au sees on, kriitilise pilguga ja pigem skeptiliselt. Nii, nagu selgitab Xu Jingfang, väikese Kirk emme, kelle lapse isa on inglane: "Alguses mu mees leidis, et see on ikka väga kummaline. Ta ütles, et see pole ju südameoperatsioon vaid ainult sünnitus. Xu Jingfang on üks 80 naisest, kes keskuses viibib. 

Ta selgitab, et kõik tema sõbrad ja lähedased kasutavad seda teenust.

"See on ju nii lihtne! Siin hoolitsetakse teie ja teie beebi eest 24h. Ja lisaks sellele on veel keegi, kes teeb kuus korda päevas süüa!" ütleb Xu, kelle lapse juurde tormavad spetsialistid niipea, kui lapsuke häält tegema hakkab.

Aga kas selline teenus ei muuda just hilisemat koju minekut raskemaks värsketele vanematele? 

Ent selgub, et enamik keskuses olijaid palkavad edaspidiseks lapsehoidja!

Kommentaare ei ole