{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 õnnetute inimeste halba harjumust

Õ nne on raske defineerida, sest õnne leidub mitmetes erinevates vormides. Õnnetust on aga kergem defineerida, kui palju õnnetuid inimesi on...

Õnne on raske defineerida, sest õnne leidub mitmetes erinevates vormides. Õnnetust on aga kergem defineerida, kui palju õnnetuid inimesi on sinu tutvusringkonnas? Õnnel on palju vähem pistmist elus aset leidvate olukordadega, sest õnn sõltub palju rohkem inimesest endast, kui seda arvatakse. Õnn on harjumuste ja vaatenurga tulemus.

Õnnetu inimesega on raske koos olla ja veelgi raskem koos töötada. Teised hoiavad sellisest inimesest eemale ja see moodustab nõiaringi, mis takistab sellisel inimesel edu saavutada oma tegemistes.

See võib sulle kaasa tuua ka halbu üllatusi, sest suur osa meie õnnest tuleb meie endi harjumustest, mõtetest ja tegudest. Sellepärast on vajalik valvata oma harjumusi, et need ei tooks sulle kaasa probleeme ja muresid.

Millised on halvad harjumused, mis muudavad inimesi õnnetuteks? 

Oma hädades teiste süüdistamine.

Selle asemel, et ise enda tegude eest vastutada ja luua endale parim elu, kritiseerivad õnnetud inimesed pidevalt teisi, pannes kogu vastutuse teiste õlgadele ja süüdistades neid kõiges, mis nende elus halvasti on.

Hädaldada, selle asemel, et midagi teha.

Õnnetutele inimestele meeldib hädaldada. Lisaks sellele keskenduvad õnnetud inimesed oma probleemide tähtsusele, selle asemel, et leida moodust, kuidas neist vabaneda.

Nad näevad end oma saatuse ohvritena.

Oma elus on meil võimalus otsustada, kas me tahame olla ohvrid või oma elu tegijad. Õnnetud inimesed valivad esimese variandi. Õnnetud inimesed usuvad, et neil ei ole vajalikke vahendeid mis võimaldavad neil üles ehitada positiivset elu, sellepärast ei tööta nad enam oma eesmärkide nimel ja täidavad end kahetsuste ja muretsemisega.

Nad unustavad oleviku mõteldes minevikule või tulevikule.

Praegune hetk on ainus, mis tõesti eksisteerib. Minevikku ei ole enam ja tulevik pole veel kätte jõudnud. Praegu ja nüüd võime me päriselt elada. Õnnetud inimesed on koguaeg hõivatud tulevikule mõtlemisega ja ei suuda unustada oma minevikus aset leidnud tundeid.

Nad ei usalda teisi.

Meil kõigil on vaja sõprust ja armastust selleks, et olla õnnelik. Aga selleks, et olla armastatud ja omada sõpru, on vaja avatud südant ja oskust teisi usaldada. Õnnetud inimesed ei tunne end piisavalt enesekindlatena, sellepärast ei usalda nad teisi kartusest haiget saada.

Nad on liiga pessimistlikud.

Pessimism on kõige halvem harjumus. Pessimistlik hoiak tagab selle, et inimene, kes ootab seda, et halvad asjad hakkaksid juhtuma, tõenäoliselt näebki seda, et need asjad aset leiavad, mida ta kartnud on.

Suutmatus end muuta paremaks.

Kuna õnnetud inimesed on pessimistid ja tunnevad, et nad oma elu ei suuda kontrollida, on neil kalduvus oodata, et elu ise kulgeks oma rada mööda. Neil ei ole eesmärke, nad ei taha midagi õppida ega muuta oma elu paremaks. Nad ei suuda edeneda ja küsivad endalt seejärel, miks asjad nende ümber ei muutu paremaks.


Kommentaare ei ole