{ads}

HIDE

Viimased

latest

Küüslauk kõrvavalu ja köha vastu.

K üüslauk pärineb Asiast ja seda kasutatakse juba rohkem, kui 5000 aastat nii toidu tegemise juures, kui tervise kaitseks ja raviks. Küüslau...

Küüslauk pärineb Asiast ja seda kasutatakse juba rohkem, kui 5000 aastat nii toidu tegemise juures, kui tervise kaitseks ja raviks. Küüslauk on antiseptilise, seenevastase, põletikuvastase, antioksüdantse, kolesteroolivastase ja allergia vastase toimega. Küüslauk aitab ravida ja ennetada mitmeid haigusi tänu oma tugevatele ühenditele.

Fenoolhape, mida küüslauk sisaldab, annab talle antiseptilise toime, mis aitab võidelda mitmete seede-, hingamis ja kuulmisprobleemide vastu. Küüslaugus leidub ka inuliini, mis soodustab seedimist ja kaitseb soolefloorat. Küüslauk on tõeline imerohi, mis tagab eluliste organite südame ja maksa hea funktsioneerimise, parandab vereringet ja ravib kõrgvererõhku.

Lisaks sellele sisaldab küüslauk adenosiini ja fruktaani, mis tugevdavad organismi kaitsesüsteemi, soodustavad lümfisüsteemi ringlust ja reguleerivad vererõhku.

Tänu mineraalidele ja oligoelementidele, mida küüslauk sisaldab (jood, väävel, vask, magneesium, raud, kaalium, seleen ja kaltsium) aeglustab küüslauk rakkude vananemist. Küüslaugu kõige aktiivsem ühend on allitsiin, mis tagab küüslaugule mikroobivastase toime haiguste, viiruste ja põletike vastu.

Cancer Prevention Research' poolt läbiviidud uuringu järgi ennetab kaks korda nädalas hommikul tühja kõhu peale küüslaugu söömine kopsuvähki takistades vähirakkudel organismis levida ja tugevdades samal ajal immuunsussüsteemi.

Kõige kasulikum on küüslauk toorelt süües.

Kõrvavalu vastu.

Küüslauk aitab kõrvavalu vastu kiirelt ja efektiivselt. Proovi panna küüslaugu küün kõrva terveks ööks. Küüslauguküüne kuju mahub ilusti kõrva ja mahl, mis sellest eritub aitab vähendada põletikku.

Peavalu vastu.

Tugeva peavalu või migreeni vastu aitab samuti, kui panna küüslauguküün kõrva ööseks. Sa võid panna kõrva peale plaastri ja jätta kogu ööseks mõjuma. Ära maga ainult selle kõrva peal, kus on küüslauk. Hommikuks on peavalu kadunud.

Köha vastu on hea valmistada küüslaugumahla, millel on köhasiirupi toime. Selle jaoks tuleb võtta üks küüslauk ja kolm sl orgaanilist mett.

Koori ja haki küüslauk, pane kaussi ja lisa vesi. Kata kauss toidukilega ja lase mõjuda terve öö toatemperatuuril. Järgmisel hommikul nõrutada segu. Nii saad sa ühe päeva koguse. Võta 1 sl siirupit iga kahe tunni tagant.

Kommentaare ei ole