{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 põhjust, miks õlut juua!

K ui sa armastad õlut juua, siis siin on sulle häid uudiseid. Vastupidiselt levinud uskumusele on mõõdukas õlle joomine tervisele kasuli...


Kui sa armastad õlut juua, siis siin on sulle häid uudiseid. Vastupidiselt levinud uskumusele on mõõdukas õlle joomine tervisele kasulik.

Õlu kaitseb südant, stimuleerib immuunsussüsteemi ja kaitseb luid. Loomulikult ei tohi siinkohal ära unustada, et õlut tuleb tarbida mõõdukalt.
 

1. Õlu on südamele hea

Üldiselt öeldakse, et vein on tervisele ja eriti südamele kasulik. Aga ka õlu aitab alandada südame-veresoonkonna haiguste riski.

Itaalia teadlased avastasid, et nende inimeste juures, kes õlut mõõdukalt tarbisid, oli südamehaiguste risk 42% võrra madalam võrreldes nendega, kes õlut ei tarbinud.


2. Õlu stimuleerib loomingulisust


Selgub, et õlle joomine ei muuda mitte ainult intelligentsemaks, vaid ka loomingulisemaks.

3. Õlle joomine ennetab 2 tüübi diabeeti.

Hollandi teadlased analüüsisid 38 000 inimese tervist.

Nad täheldasid, et neil inimestel, kes olid harjunud viimastel aastatel tarbima mõõdukalt õlut, oli väiksem risk 2 tüübi diabeedi haigestumiseks.

4. Õlu paneb neerud tööle


Soome teadlased täheldasid, et igapäevane õlle joomine alandab neerukivide tekke riski 40% võrra. Teadlased ei ole sellele nähtusele täpset seletust leidnud, arvatakse, et selle põhjuseks võib olla humal, mis aeglustab kaltsiumi eritumist luudest. See kaltsium aga omakorda võib olla neerukivide põhjustajaks




5. Õlu aitab peale pingutust väsimusest üle saada

Ühe Hispaania uurimistöö järgi võib õlle joomine kiirendada füüsilisest väsimusest ülesaamist.

6. Õlle joomine lisab enesekindlust


Inglismaa teadlased on tõestanud, et mida rohkem inimene õlut joob, seda enesekindlamana ja ilusamana ta ennast tunneb.

7.  Õlle joomine on nägemisele hea

Kanada teadlased väidavad, et õlle joomine aktiveerib antioksüdante, mis alandab katarakti riski ohtu. Seda aga ainult siis, kui tarbida õlut mõõdukalt.

8. Õlle joomine alandab vererõhku


Kõrge vererõhk võib olla mitmete terviseprobleemide põhjuseks. Selgub aga, et õlu võib alandada kõrget vererõhku. Harvardi ülikooli teadlaed täheldasid, et õlle joojatel on väiksem risk kõrge vererõhu riskiks, kui veini või kokteilide joojatel.

9. Õlu võitleb põletike vastu


Ühe või kahe õlle joomine võib stimuleerida immuunsussüsteemi ja võidelda põletike vastu.

10. Õlu hoiab luumurde ära


Selgub, et õlle joomine tugevdab luid.






Kommentaare ei ole