{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mõtte jõudu tõestav test

"M eie põlvkonna suurim avastus on teadmine, et inimene võib muuta oma elu muutes oma mõtteid." Williams James Inimese ...

"Meie põlvkonna suurim avastus on teadmine, et inimene võib muuta oma elu muutes oma mõtteid." Williams James

Inimese aju väga aktiivne ja toodab umbes 60 000  mõtet päevas.
Aga on sul vähimatki aimu, millised on su mõtted? Täpsemalt, millise kvaliteediga on sinu mõtted? Kas sa oled kunagi tähele pannud? Inimolend on loodud selleks, et kergemini eristada negatiivseid, kui positiivseid märke. Me kaldume oma loomuselt pigem negatiivsusele, kui optimismile.

Kas sina ka alaväärtustad ennast? Teed end maha? Näed, et klaas on pigem pooltühi, kui pooltäis? Tunned sa, et sa ei ole piisavalt kompetentne ega pädev? Ega piisavalt tark? Ega huvitav? Leiad sa, et su keha on täis vigu?

Kui see peaks nii olema, siis kujuta endale ette, millist mõju on sellistel mõtetel sinu enda kehale?

Jaapanlane Masaru Emoto tegi uurimistöö veekristallidega, milles ta tõestas mõtete ja sõnade jõudu veekristallidele.

Sina aga võid proovida teha sama testi aga riisiga.

Võta selleks kaks samasugust purki, mis on eelnevalt steriliseeritud keevas vees mõne minuti jooksul.

Pane seejärel natuke keedetud riisi kumbagisse potti.

Kleebi nüüd sildid purkidele, ühele purgile pane silt "Viha" ja teisele "Armastus". Seejärel sulge purgid ning pane nad kappi, kus nad on valguse eest varjul ja toatemperatuuril. Ära pane purke kõrvuti vaid erinevatele riiulitele.

Seejärel iga päev ühe minuti jooksul saada negatiivseid mõtteid "Viha" sildiga purki (Sa oled loll, ma vihkan sind, keegi ei armasta sind jne.) ja positiivsed sõnu ja mõtteid "Armastuse" purki (ma armastan sind, sa oled nii kallis, armas jne).



Kõige olulisem selle juures on kavatsus ja tunne. Sest on ju võimalik öelda kellelegi, et sa teada armastad, seejuures tunda vastupidist.

 



Riisitesti läbi teinud inimesed on tõdenud kuu aja pärast, et "Armastuse" purgis ei olnud riisi juures suuri muudatusi näha, võib-olla oli ta muutunud mõnest kohast kollasemaks. Samal ajal, kui "Viha" purgi sees oli riis hakanud hallitama.

See on selge järjekordne tõend ja näide, et meie mõtetel on mõju meid ümbritsevatele inimestele ja asjadele ja samuti meie endi tervisele.

Milline on mõju teistele inimestele? Mõtle järele, milliseid sõnu sa kõige tihedamini inimestega rääkides kasutad? On see viha, kriitika, meelepaha? Või armastus, kiidusõnad, positiivsus.

Milline on nende sõnade mõju meile endile, kui sa neid päevast-päeva järjekindlalt kordad ja kasutad.

Sa võid oma elu muuta, kui sa seda endale teadvustad.




Kommentaare ei ole