{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis on sinu tegelik missioon elus?

E lu missiooni leidmine annab elule mõtte. Kuidas seda aga  leida ja määratleda? Siin on üks meetod, mis aitab seda teha. 1. Sinu elu...

Elu missiooni leidmine annab elule mõtte. Kuidas seda aga  leida ja määratleda?

Siin on üks meetod, mis aitab seda teha.

1. Sinu elulugu kolmes etapis: lapsepõlv, teismeliseiga, täiskasvanu aeg.

Tuleta meelde iga perioodi elavamad sündmused. Mis iseloomustas su lapsepõlve?

Kas sa armastasid palju sporti teha? Või meeldis sulle muusika?

Kas sa olid kunstilembeline? Meeldis sulle veeta aega värskes õhus?

Kas sind peeti pigem populaarseks või tagasihoidlikuks?

Nüüd võtame teismeliseea ette. Mida teised sinu kohta rääkisid?

Kas sa olid andekas? Mida sa oma vabal ajal tegid?

Kas sa olid seiklushimuline?

Räägime nüüd täiskavanu ajast.

Millised on olulisemad sündmused?

Kas sa oled kaastegev mõnedes organisatsioonides?

Kas sa eelistad veeta oma perega suurema osa ajast?

Armastad sa pigem üksi olla?

Mis sulle meeldib? Mida sa teha armastad oma vabal ajal?

Kas sa elad linnas või maal? 

Ühesõnaga, kirjuta kõik tähtsamad asjad üles, kõik, mis sulle spontaanselt pähe tuleb. Lase vastustel ise su pähe tulla, ära otsi neid taga. Su süda juhatab sind.

 

 



2. Kelleks sa lapsena saada tahtsid? 

Millised unistused sul lapsena olid? Kas sa unistasid kosmonaudiks, tuletõrjujaks, õpetajaks, kunstnikuks saamisest? Kas sa unistasid maailma päästmisest? Loomade eest hoolitsemisest?

3. Kas sul on mingeid erilisi võimeid, andeid, millega sa juba lapsepõlves silma paistsid? 

Mille peale sul annet oli? Olid sa hea suhtleja, olid sa hea õpilane koolis? Oli sul ülevoolav kujutlusvõime? Kas sa tõmbasid inimesi oma loomusega ligi?

4. Millised head omadused sul olid? 

Kõikidel inimestel on häid külgi, mille üle nad uhkust tunnevad. Kas sa olid üldjuhul hea, kannatlik, entusiastlik, intelligentne, mõistev, aus, tähelepanelik, armastusväärne?

5. Millised valdkonnad sind köidavad? 

Siin võib ette tulla mitmeid täiesti erinevaid valdkondi, sa võid näiteks armastada samaaegselt huumorit ja finantsi või siis psühholoogiat ja aedniku tööd.

 

 

 



6. Millised väärtushinnangud on sulle kallid? 

Koosta nimekiri väärtushinnangutest, mis on sulle kõige tähtsamad. Sa võid sinna kirjutada näiteks: sõprus, armastus, õnn, ausus, harmoonia ja sisemine rahu, vabadus, siirus, tarkus jne.

7. Millised huvialad sul on? 

Millega sa oma vabal ajal tegeled? Mis sind köidab? Mis paneb sind kellaaega unustama? Mis paneb sind unistama?

8. Mida sa hindad? 

Võib-olla hindad sa lõpuleviidud tööd, efektiivsust? Või siis plaanide ja projektide koostamist, asjade mõistmist? Võib-olla meeldib sulle puhkus, rahu ja üksindus?

9. Milliseid lahendusi oled sa leidnud raskuste vastu? 

Selle tegemiseks kirjuta kõigepealt üles raskused, mis sul eluteel on ette tulnud. Seejärel kirjuta üles lahendused, mis sa leidnud oled. Sa võid kirjutada: ametialane probleem ja lahendusena: kuulata oma sisemist häält, õppida paremini mõtlema ja endale küsimusi esitama. Sa võid samuti kirjutada: rahaline raskus. Ja lahendusena: mõtelda külluse peale, õppida kuidas seda saavutada ja seda saavutada.

 

 



10. Milliseid kogemusi sa oled oma elu jooksul omandanud? 

Iga läbielatud kogemus annab sulle oma kogemustepagasi ja aitab sul erinevaid võimeid arendada. See võib olla oskus paremini stressiga toime tulla, hea mälu, hea meeskonnatöö oskus, kerge kohanemine igas situatsioonis.

11. Mis su tähelepanu tõmbab? 

Milline raamat köidab su pilku ja paneb sind mõtlema? Millist saadet või filmi tahaksid sa vaadata?
Kas sa eelistad pigem dokumentaalsaateid loomadega, teaduslikke saateid? Kui sa internetis surfad, milliseid lehti sa vaatad? Milline reklaam köidab su pilku?

12. Millised inimesed sind inspireerivad? 

Tavaliselt ümbritsevad meid inimesed, kes meid inspireerivad, kes on meile eeskujudeks ja kes meid alateadvuslikult tõmbavad. Kirjuta nende inimeste nimed ja koosta nimekiri headest omadustest, mis neid iseloomustab.

13. Kui sa oleksid kindel, et sa edu saavutad, mida sa siis praegu kohe teeksid? 

See küsimus on enesearengu ringides tuntud ja see paneb mõtlema selle üle, mis tõesti oluline ja tähtis on ja mida me ellu viiksime, kui me lükkaksime kõrvale kõik hirmu ja ebakindluse. Seda võib ka tõlgendada teise külje pealt. Mida sa teeksid, kui sa teeksid, et sa kindlasti läbi kukudaga tegemata jätmise korral kogu elu kahetseda võid? Sinu elu missioon tuleb su hinge põhjast ja paneb kogu su energia ringlema. Kui sa oled selle leidnud, ei saa sa enam teistmoodi elada, sa oled ületanud ego piirid ja sa ei karda enam läbi kukkuda.

14. Kui sa avastaksid, et sul on vähe aega elada jäänud, mida sa siis teeksid? 

See on mingil määral ultimaatum õnnele. Sellele küsimusele vastates tunned sa seda, mis sind tõesti õnnelikuks muudab ja mis on tõesti su elus oluline.

Mida selle harjutuse lõpus teha? 

Harjutuse lõpus jooni alla kõik see, mis kordub mitu korda. Kirjuta nad eraldi paberilehele üles ja vaata kas seal on mingeid seoseid. Sel moel on sul globaalne ülevaade sellest, mis tõesti sinu jaoks oluline on, selle inimese suhtes, kes sa oled ja põhjustest, miks sa siin maailmas oled.


Kommentaare ei ole