{ads}

HIDE

Viimased

latest

Külmutatud sidrun - kas sa teadsid, et sellega saab ravida mitmeid haigusi?

S elgub, et külmutatud sidrunil on erakordne jõud, mis aitab ravida ka kõige raskemaid haigusi. Enamik inimesi sööb sidruneid. Sidrunit kasu...


Selgub, et külmutatud sidrunil on erakordne jõud, mis aitab ravida ka kõige raskemaid haigusi.

Enamik inimesi sööb sidruneid. Sidrunit kasutatakse toidu valmistamise juures, teele lisatuna, sidrunit kasutatakse ka puhastusvahendina ja kosmeetikas. Sageli kasutatakse ära viljaliha ja visatakse minema sidrunikoor.

Kas sa teadsid, et sügavkülmas külmutatud sidrun on palju tervislikum tavalisest sidrunist?
Proovi järgi. Pärast piisab, kui sa vajadusel võtad külmutatud sidruni ja riivid seda otse toidu sisse ilma koorimata. Külmutatud sidrunit on kerge riivida.

Niimoodi riivitud sidrunit võid sa kasutada salatites, jäätises, suppides, makaroni toitudes, spagetikastmetes, riisi sees, sushi tegemise juures, kala toitudes jne.

Riivitud külmutatud sidruni maitset on kohe toitudes tunda.

Sidrunikoored sisaldavad 5-10 korda rohkem vitamiine, kui sidrunimahl ise. Enamik väärtuslikke toitaineid leidubki sidruni koore sees. Sellepärast ongi oluline teada, et  sidrunikoored suudavad tervist taastada väljutades organismist mürkained.

Tarbides sidrunit koos koorega tagad sa organismile kõik vajalikud vitamiinid ja mineraalid. Sidrun sisaldab rikkalikult A, B, C ja E vitamiine, foolhapet, kaltsiumi, vaske, rauda, tsinki, magneesiumi, kaaliumi, valke, riboflaviini, niatsiini, tiamiini ja fosforit. See kõik annab sidrunile suure antioksüdantse jõu.

Tsitruselised sisaldavad samuti flavonoide ja limonoide, mis tugevdavad rakke, aitavad vähi vastu võidelda ja ennetavad mitmeid haigusi.

Sidrunis leiduvad toitained alandavad ja hävitavad pahaloomulisi kasvajaid, pidurdavad diabeedi arengut, kontrollivad vererõhku, ravivad palavikku ja põletavad rasvu. Sidrunhape hävitab mikroorganisme, sellepärast on neil puhas ja ilus jume, kes kasutavad sidrunit naha puhastamiseks.

Teadlased väidavad, et sidrunis on 22 vähivastast koostisosa, nendest:

Limoneen

Tsitrusepektiin

Flavonool

C vitamiin

Sidrunikoor sisaldab rikkalikult bioflavonoide, teiste seas limoneeni, mis on tuntud oma vähivastase toime poolest.

Tsitruselised sisaldavad palju lahustauvaid kiudaineid, peamiselt pektiinina, mida leidub koores ja sidrunit ümbritsevas valges nahas. Tänu oma võimele alandada vere kolesterooli, lahustuvad kiudained aitavad vähendada südame-veresoonkonna haiguste teket. Sidrunikoor on väga tõhus vahend, et alandada vere kolesterooli taset. Lisaks pektiinile osalevad ka teised sidrunikoores leiduvad koostisained selles protsessis.

Sidrunipektiin, võrreldes kolme teise tsitruselise pektiiniga: greip, mandariin, apelsin - sisaldab paremat võimet pärssida mõningate kasvajate arengut.
Peamised tsitruselistes leiduvad limonoidid on limoniin ja nomiliin, mida leidub peamiselt seemnetes aga samuti ka mahlas. Limonoididel on teatud antioksüdantne toime.


Kommentaare ei ole