{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 moodust, kuidas muuta oma nahka nooremaks

K ui sulle vaatab peeglist vastu keegi, kes on vana ja väsinud, siis ära heida meelt, sa saad veel midagi ette võtta. Ilmselt armastad sa õh...

Kui sulle vaatab peeglist vastu keegi, kes on vana ja väsinud, siis ära heida meelt, sa saad veel midagi ette võtta. Ilmselt armastad sa õhtuti kaua üleval istuda, teed palju tööd, ei toitu tervislikult, ei hoolitse oma naha eest ja ei tee trenni.

Kõik need tegurid aitavad kaasa naha enneaegsele vananemisele.

Söö tasakaalukalt.

Antioksüdantide rikas toit (muuseas antioksüdante leidub ka punases veinis ja Å¡okolaadis) neutraliseerivad vabad radikaalid, need halvad tegurid, mis aitavad naha kiiremale vananemisele kaasa. Tasakaalukas dieet sisaldab palju köögi- ja puuvilju ja täisteratooteid. Täisteratooted sisaldavad palju kiudaineid, mis parandavad seedimist, tagavad pikemaks ajaks täiskõhutunde.  Rasvavaba ja liiga rasvane toit mõjuvad nahale kahjulikult. Toidulaud peaks sisaldama väga vähe suhkrut, eelistatavalt ainult töötlemata ja looduslikku suhkrut. Kohvi asemel juua rohelist teed.

Ära unusta vett juua.

Sa tead küll, et peaksid jooma kaheksa klaasi vett päevas aga unustad ikkagi. Kujuta ette, nagu oleks su nahk nuustik ja mis vajab vett, et olla särav ja ilus. Kui sa jood liiga vähe vett, siis su nahk muutub liiga kuivaks ja tekivadki kortsud! Kui sul läheb meelest ära vett juua, siis hoia väike pudel vett endaga koguaeg kaasas. Või kirjuta endale meeldetuletused telefoni või külmutuskapi uksele. Muuseas, puu- ja köögiviljad sisaldavad samuti vett!

Osta kortsude vastast seerumit.

Tänapäeval on enamik toodetest väga efektiivse toimega. Seerumi ja kreemi kasutamine aitab hoida su nahka siledana ja noorena. Ära unusta samuti silmade ümbruse eest hoolitseda. See võtab ainult 15- sekundit hommikul ja õhtul.

Vitamiinid, vitamiinid ja veel kord vitamiinid.

Ära unusta paku vitamiine süüa ning kasutada vitamiine sisaldavaid tooteid nahale. C vitamiin kaitseb nahka ja aitab kollageeni tootmisele kaasa. A vitamiin aitab parandada kahjustada saanud rakke. E vitamiin kaitseb nahka UV kiirguse, saastatuse ja vabade radikaalide poolt põhjustatud kahjustuste eest.

Ära unusta päikesekaitse kreeme.

Kasuta igapäevaselt vähemalt 15SPF päikesekreemi, mis kaitseb nahka päikese kahjustuste eest ja hoiab su nahka noorena. Ja muuseas see ei kehti ainult suviste päikeseliste ilmade kohta, ka muudel aegadel ei tohiks unustada päikesekaitse kreemi.

Sport.

Liigutamine on nooruse ja ilu allikaks. Hakates iga päev vähemalt 30 minutit liigutama eelistatavalt värskes õhus, ilmnevad esimesed tulemused juba paari nädala pärast.

Kommentaare ei ole