{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida sa ise teha võid, et su laps tunneks end armastatuna

E namik lapsevanemaid süüdistab end tihti selles, et neil ei ole oma laste jaoks piisavalt aega ja et nad ei tea kuidas lastele o...

Enamik lapsevanemaid süüdistab end tihti selles, et neil ei ole oma laste jaoks piisavalt aega ja et nad ei tea kuidas lastele oma armastust välja näidata.


Siin on mõned nõuanded selleks:



1.  Pane oma telefon ära

Kui sa jõuad koju või kui su laps koju jõuab - pane oma telefon eemale ja katsu vähemalt poole tunni jooksul anda oma tähelepanu ainult lapsele. Lihtne asi, mis muudab palju. Lapsele tähendab see seda, et samal ajal, kui ta sulle oma päevasündmusi räägib, kuulad sa teda ja telefonihelin ei katkesta sinu vestlust. Rootsimaal viidi sellel teemal uuring läbi, mis näitas, et 33% lastest kaebavad selle üle, et nende vanemad veedavad liiga palju aega telefoni taga ja ei kuula üldse seda, mis neil öelda on.

2. Pane televiisor ja telefon söögi ajaks kinni

Lastel on võimatu konkureerida telefoni ja televiisoriga söögiaegade ajal, kui vanemate tähelepanu on viimastele keskendunud.
Söögiaeg on üks harvadest hetkedest, mil tavaliselt kogu pere koos on, sellepärast on äärmiselt oluline kasutada neid hetki maksimaalselt ära. See õpetab samuti lapsi korralikult ja mitte kiirustades sööma ning hindama rohkem omavahelist koosolemist.

 

 

 



3. Muuda magamaheitmise aeg eriliseks rituaaliks

Eriti just väikestele lastele on see hetk väga oluline ja tähtis. Nad mäletavad hiljem kogu elu neid hetki, kui te neile unejuttu jutustasite. Laste jaoks on selline tegevus rahustav.

4. Näita oma tundeid välja

Mitmed uuringud näitavad, et hellusel ja õrnusel on positiivne mõju laste arengule. Piisab väikesest musist või kallistusest päevas, et su laps tunneks end armastatuna. See tagab lapsele enesekindlust, mida tal on vaja. See vähendab võimalust, et su laps muutuks agressiivseks ja seltsimatuks.
Teismelistega on teine lugu, nendega võite näiteks kasutada julgustavaid ja hindavaid sõnu.

5. Veeda oma lastega kvaliteetset aega

Kui sul on mitu last, katsu leida aega, et veeta igaühega neist kvaliteetset aega. Lapse jaoks on need hetked olulised. See paneb teda ennast tundma erilise ja tähtsana, ilma vendade ja õdede vahelesegamiseta. Vahet pole, mida te koos teete: on see siis koos spordi tegemine, söögi tegemine või kodustes töödes kaasa aitamine. Tähtis on veeta aega omavahel koos lapsega. See on suurepärane hetk, kus sa saad tõendada lapsele oma armastust .

6. Kasvata lapsi armastuses ja headuses

Kahjuks paljude lapsevanemate jaoks laste kasvatus piirneb laksu ja tutistamisega. Aga sellisel käitumisel on negatiivne tagajärg sinu lapse suhtes. Mis eriti tähtis, laps õpib sinult, et vägivald on üks moodustest, kuidas tüli või vaidlust lahendada. Laps peab tundma, et teda armastatakse isegi siis, kui ta on korda saatnud mõne eksimuse. Ainult nii mõistab ta, et vanemate armastus tema vastu on tingimusteta.

 

 

 



7. Saada talle sõnumeid, milles on nii hoolitsust, kui nalja

Pole ju keeruline lapsele kirjutada ja see ei võta rohkem aega kui minuti. Mõni anekdoot, tekstisõnum või lihtsalt kõrva sosistamine , see pole ju keeruline. Tähtis on lapsele näidata, et sa tema peale mõtled.

8. Vaata lapsele otsa

Kui sa oma lapsega räägid, siis parim vahend suhtlemiseks on vaadata talle silma. Meie ajastul hoiab liiga palju inimesi pilgu teisi kuulates ekraanil, ehkki teisele inimesele otsa vaatamine on ju olulisem. See õpetab ka lapsele, kui oluline on vaadata teistele inimestele otsa, kui nendega räägitakse.

9. Naerata rohkem

Üks parimatest moodustest , mis võimaldab teil oma tundeid lapsele näidata, on naeratada, kui laps tuppa tuleb. Naeratus ütleb ilma sõnadetagi palju ja paneb lapse end hästi tundma. Ja see näitab kohe, et tema kohalolek on soovitud.

10. Olge oma lapsele eeskujuks

Mitu korda oled sa oma lapselt nõudnud, et ta oleks viisakas, paneks autos turvarihma kinni jne?
Selleks, et lapsed saaksid korralikult sinu pealt õppida, peaksid täiskasvanud ennekõike ennast kasvatama ja olema laitmatud nende ees. Lastel on see omadus, et nad jäljendavad oma vanemaid, sellepärast ära unusta käitumast ise laitmatult.
Ole teistega viisakas ja armastusväärne ja õpeta lastele avatud maailmavaadet.

11. Kutsu lapsi kaasa osalema otsuste tegemise juures

Niipea, kui võimalik, oleks hea lasta lastel kaasa rääkida otsuste tegemise juures. Selle asemel, et valida ise nende riided, tehke seda koos.
Küsi tema arvamust, kui te olete arutamas järgmiste puhkuste sihtkohta.
See on oluline, et laps tunneks end osana otsuste tegemisel ja et tal oleks võimalus oma sõna öelda.
Ja lisaks on see suurepärane võimalus, et talle sellisel moel oma teadmisi edasi anda.

 

 

 



12. Mängi lapsega

Mäng - ära unusta ära nüüd täiskasvanuna, kui väga lapsena sa armastasid mängida ja kui palju aega sa mängimise peale kulutasid. Tänapäeva lastel on kooli, trenni ja huviringide kõrvalt vähe aega, et mängida, sellepärast, kui vähegi võimalik, mängige temaga koos. Mõnikord on see kõik, mida lapsed tahavad: naerda koos oma vanematega ja veeta koos üks mõnus hetk.

13. Ole olemas, kui sinu laps sind vajab

Kui lapsel on koolis probleeme, keegi teda kiusab või veetis ta lihtsalt halva päeva - ole tema jaoks olemas. Leia lapse probleemi ja mure allikas ja aita teda. See on lihtne, aga tema jaoks muudab see palju.

14. Hoia alles lapse joonistused ja kingitused, mida ta sulle teinud on

Lapsed armastavad teha väikesi kingitusi.
Kui sa hoiad neid alles nagu aardeid, näitad sa lapsele, et sa teda armastad. Pane nad väikesesse karpi või sahtlisse tallele. Joonistused riputa seinale. Ja tee sellest foto.

15. Ära katkesta lapse juttu

Kui laps sulle oma koolipäevast räägib, ära katkesta teda.
Kuula teda tähelepanelikult.
See on väga tähtis ja oluline, et laps tunneks end armastatu ja soovituna.
Kui laps tunneb, et vanematel tema jaoks tähelepanu ei jätku võib sellel tema jaoks olla halb tagajärg, mis annab endast nii teismelise- kui ka täiskasvanueas tunda.
Pööra lapsele tähelepanu, kui te sinuga räägib.
Armastus ja headus on õnne alussambad. Kui me igapäev tunnistame lapsele oma armastust, anname me neile parima kingituse, mis üldse olemas võib olla.


Kommentaare ei ole