{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teadlased ennustavad väikest jääaega.

NASA järgi on viimase aja päikesetegevus väga nõrk. Kliimauurija ja endine NASA konsultant John L.Casey ütleb, et toimumas on radikaalne k...

NASA järgi on viimase aja päikesetegevus väga nõrk. Kliimauurija ja endine NASA konsultant John L.Casey ütleb, et toimumas on radikaalne kliimamuutus: väike jääaeg on kohe algamas.



Praegused kliimatingimused meenutavad "Maunderi miinimumi" ajastut, mis leidis aset aastatel 1645 - 1715.

Üle 400 aasta, alates 15. sajandist kuni 19. sajandi keskpaigani puudutas maad erakorraline meteoroloogiline nähtus, mida on kutsutud väikeseks jääajaks. Tegemist on perioodiga, mis puudutas Euroopat ja Põhja-Ameerikat,  ja mis märkis end väga külmade talvede ja lühikeste suvedega. Eriti "Maunderi miinimumi" perioodil, mis jäi umbes 1645 - 1715. aastate vahele, mil päikeselaikude arv oli palju nõrgem, kui tänapäeval.

Inglismaal oli sellel perioodil Thames jõgi mitmel korral niimoodi kinni jäätunud, et sellest sai jalgsi üle minna. Jää oli nii tugev, et seal peal organiseeriti laatu ja kaupmehed püstitasid sinna oma kaupade jaoks letid.





Kas on siiski võimalik, et tuleb uus jääaeg? NASA teadlasi uskudes on see võimalik, ameerika teadlased on täheldanud, et praegusel ajal on päikeseaktiivsus sajandi madalam.


Alates 2011. aastast on täheldatud päikeselaikude ja päikese peal aset leidvate plahvatuste vähenemist. Mike Lockwood Reading'u ülikoolist kinnitab, et 40. aasta pärast on 10 - 20% tõenäoline, et tulemas on uus jääaeg, nii nagu see oli Maunderi miinimumi ajal. Eelmisel aastal hoiatas NASA, et midagi ootamatut on päikese peal juhtumas.

See pole esimene kord, kui sellest hüpoteesist räägitakse, juba 2011. aastal kirjutas The Register: " Maale jõuab võib-olla uus väike jääaeg. Oma artiklis kirjutasid nad: " National Solar Observatory (NSO) ja US Air Force Research Laboratory analüüsivad päikese käitumist ja kõik näitab, et päikeseaktiivsuse erakordne madal periood on algamas."


See peaks jääkarudele rõõmu tegema...



Allikas:  http://www.espritsciencemetaphysiques.com/periode-glaciaire.html



Kommentaare ei ole