{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaks puuvilja, mis tasakaalustavad keha pH-taset ja hoiavad eemal haigused ja samuti vähi.

O rganismi heaks funktsioneerimiseks on vajalik hoida keha pH-tase stabiilsena., see tähendab, et see pole mitte liiga aluseline ja mit...



Organismi heaks funktsioneerimiseks on vajalik hoida keha pH-tase stabiilsena., see tähendab, et see pole mitte liiga aluseline ja mitte liiga happeline. On toiduaineid, mis võivad teil aidata pH uuesti tasakaalu viia, nagu sidrun ja ananass.



Kuidas siis hoida pH-taset tasakaalus?

PH'd mõõdetakse skaalal 0 - 14. Kui pH on alla 7, on ta happeline. Kui  ta on üle 7, on ta aluseline. Kui pH on 7, on ta neutraalne, see tähendab, et positiivselt laetud ioonid ja negatiivselt laetud ioonid on tasakaalus. Näiteks vesi on neutraalne. Inimese organism koosneb 70% ulatuses veest. Sellepärast on oluline hoida alal neutraalne happe-aluse tasakaal, et ennetada haigusi ja samuti vähki, mis areneb kiiremini, kui pH on alla 7.

Erinevates kehaosades on pH erinev. Inimese sülg on aluseline. Happe-aluse tasakaal on oluline vere ja kudede suhtes, sest ta aitab reguleerida seedimist ja rakkude metabolismi.

Eemaldades vere süsinikdioksiidi, kopsud aitavad samuti kaasa happe-aluse tasakaalu reguleerimisele. Tõepoolest, hingamisrütm varieerub sõltuvalt keha happelisusest.

 Toitumisel on happe-aluse tasakaalu hoidmise juures oluline roll, sellepärast on soovitatav järgida tervislikku ja tasakaalukat toitumist, sest töödeldud toidud tõstavad keha happelisust.



Sidrun ja ananass aitavad pH-taseme uuesti tasakaalu viia.

Kui keha on liiga happeline, peab ta kulutama rohkem energiat, et viia pH-tase uuesti tasakaalu. Järelikult, kui te ei tarbi piisavalt mineraale, et tasakaalustada pH-taset, keha hakkab seda võtma reservidest, nagu veri, limaskest, nahk, liigesed ja luud. Tulemus: küüned ja luud muutuvad hapraks, puudutades teie tervist.

Nii üllatav, kui see ka ei ole, puuviljad, mis tunduvad olema happelised (sidrun, laim, mandariin, ananass, greipfruut, kiivi, granaatõun ja maasikad) omavad aluselist mõju metaboliseerituna.

Lisaks neile puuviljadele ja marjadele on samuti oluline juua piisavalt vett, teha regulaarset sporti, puhata ja magada korralikult.




Sidrun on rikas mineraalsoolade, oligo-elementide ja vitamiinide poolest, eriti rohkelt sisaldab sidrun C-vitamiini. See tsitrusevili on kalorivaene. Sidrun on suus hapu aga see happelisus neutraliseeritakse seedimise ajal ja ta muutub aluseliseks. Sidrun sisaldab rikkalikult antioksüdante, mis aitavad väljutada jääkained ja toksiine läbi higistamise ja uriini.

Ananass, nagu sidrungi, muutub aluseliseks organismis. Ananassil on diureetiline toime, ta aitab eemaldada liigset vedelikku ja organismi kuhjunud toksiine. Lisaks sellele on ananass samuti rikas kiudainete poolest, mis soodustavad seedetööd; kaltsiumi, foolhappe, mangaani, magneesiumi, beeta-karoteenide ja C-vitamiini poolest.

Sidruni ja ananassi limonaad võib viia organismi pH uuesti tasakaalu.

Koostisained:

2 väikest sidrunit

1 väike ananass

500 ml allika- või filtreeritud vett

Lõigake ananass tükkideks ja mikserdage püreeks. Lisage vesi ja sidrunimahl.

Ärge kasutage mullivett, sest see võib muuta teie organismi pH tasakaalu happeliseks.





Allikas: santeplusmag.com



Kommentaare ei ole