{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toiduained, mis on ohtlikud koertele ja kassidele.

Nagu me teame, on raske ära öelda lemmikloomale, kes ootab, et sa talle palukese annad oma toidulaualt. Aga kas loomad tegelikult tohiv...


Nagu me teame, on raske ära öelda lemmikloomale, kes ootab, et sa talle palukese annad oma toidulaualt. Aga kas loomad tegelikult tohivad süüa kõike seda, mida meie sööme? 


1. Å okolaad (kassid ja koerad)


Kakao sisaldab teobromiini, mis imendub kiiresti verre ja on väga mürgine teie lemmiklooma jaoks. Piisab 150 grammist šokolaadist, et tappa 10 kilost koera. Sümptomid (oksendamine, krambid, kõhulahtisus ja kõige dramaatilisematel juhtumitel, südameprobleemid, mis võivad endaga kaasa tuua surma) ilmuvad 4 - 5 tundi peale toidu neelamist.

2. Piim (kassid ja koerad)


Rikas laktoosi poolest, piim ja piimatooted võivad põhjustada oksendamist, kõhulahtisust ja teisi sooleprobleeme. Meie lemmikloomadel puuduvad süsivesikute korralikuks seedimiseks vajaminev ensüümid, mis lõhustavad suhkrut ja seetõttu nende soolestik ei suuda seda omastada.


3. Juust (kassid ja koerad)


Väga rikas rasvasisalduse poolest võib juust põhjustada kõhunäärme põletikku, mis mõningatel juhtudel võib saatuslikuks saada.


4. Keedetud kondid (kassid ja koerad)


Kergesti murduvad, võivad keedetud kondid soolestikku või kurku kinni jääda, seetõttu oleks hea vältida lemmikloomadele keedetud kontide andmist. 


5 ja 6. Sink ja rasvane liha (kassid ja koerad)


Nii nagu juust sisaldab liha palju lipiide ja võib põhjustada kõhunäärme põletikku. Samuti on nad rikkad soolasisalduse poolest ja panevad loomi rohkem vett jooma, see omakorda võib põhjustada maokeerdu (võib saada saatuslikuks).


7. Maks (koerad)


Koertele, kes palju söövad võib maksa söömine põhjustada A-vitamiini mürgistust, mis kahjustab luid. Sümptomid: kõhukinnisus, kaalukaotus, luude deformatsioon ja haprus.


8. Rasv ( koerad ja kassid)


Võib põhjustada kõhunäärme põletikku, mis võib saada saatuslikuks, kui ei saa ravi õigel ajal. Tõsisemal juhul loom ei liiguta ja kannatab, kui vajutada kõhule. Kiiresti loomaarsti juurde!


9. Tuunikala (koerad ja kassid)


Väga soolane, konservtuunikala soodustab neerude degradeerumist ja võib kaasa tuua südamehäireid.


10. Toores kala (koerad)


Võib viia B-vitamiini defitsiidini mis omakorda toob kaasa isu- ja kaalukaotuse. Need probleemid esinevad sagedamini, kui koera toidetakse tihti toore kalaga.


11 ja 12. Sibul ja küüslauk (koerad ja kassid)


Tänu väävlisisaldusele kahjustavad lemmikloomade punaliblesid ja võivad põhjustada oksendamist, aneemiat, tahhükardiat.


13. Avokaado (koerad ja kassid)

Rikas rasva poolest võib põhjustada kõhunäärme põletikku. Avokaado seeme on väga mürgine, sest sisaldab persiini, mis on mürgine lemmikloomade kopsudele.  Valvata, et lemmikloom ei neelaks alla avokaado kivi.

14. Viinamarjad (koerad ja kassid)


Rosinad või värsked viinamarjad võivad nad põhjustada soolestikuprobleeme ja kahjustada neere. Veelgi enam, väikestel koertel võib see kaasa tuua sooleobstruktsiooni ja tõsta lämbumisohtu.


15. Makadaamiapähklid (koerad ja kassid)


Nad sisaldavad toksiini, mis on ohtlikud looma seedetraktile, närvisüsteemile ja luudele.


16. Toores kartul (koerad ja kassid)


Sisaldab kaltsiumioksalaati (lahustamatu ioonkristall) on ta väga ohtlik looma kuseteedele. Keedetuna on kartul ideaalne, sest sisaldab palju toitaineid.


17. Seened (koerad ja kassid)


Metsikud või aiaseened sisaldavad nad toksiine, millel võib olla mitmeid tagajärgi erinevates süsteemides ja põhjustada värisemist ja surma.


18. Sool ( koerad ja kassid)


Suurel kogusel alla neelatuna võib kaasa tuua krampe, kooma, halvatust, südame rütmihäireid.


21. Suhkrut sisaldav toit.


Võib kaasa tuua rasvumise, kaalu- ja hambaprobleemid või diabeedi. 


22. Kassitoit (koerad)


Liiga rikas proteiinide ja rasva poolest tõstab ta riski haigestuda kõhunäärmehaigustesse.








Kommentaare ei ole