{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toiduained, mis kiirendavad ainevahetust ja soodustavad kaalulangust.

1. Hargnenud ahelaga aminohapped.  Hargnenud ahelaga aminohapped võivad aidata parandada ja tõsta lihasmassi. Kas te teadsite, et li...



1. Hargnenud ahelaga aminohapped. 


Hargnenud ahelaga aminohapped võivad aidata parandada ja tõsta lihasmassi.
Kas te teadsite, et lihased põletavad rohkem kaloreid, kui rasv. Niisiis mida rohkem on sul lihasmassi, seda kiiremini aitab see kaasa kaalulangetamisele.
Hargnenud ahelaga aminohapped võivad kaasa aidata lihaste arendamiseks.Tegemist on toidulisandiga, mida võid osta bio või spordikaupade poest.
Kuidas kasutada neid aminohappeid tõhusamalt? Lisage 1000mg pulbrit hommikusöögi ajal oma smuutisse või puuviljamahla sisse.
Ettevaatust: enne toidulisandite kasutamist konsulteerige oma arstiga.

2.  Kreeka jogurt pressitud sidruniga.

See on tugeva maitsega segu ent kombineerides need kaks toiduainet, aitate te kaasa oma metabolsimi kiirendamisele terveks päevaks.
C-vitamiin, mida leidub sidrunis aitab organismil paremini omastada jogurtis leiduvat kaltsiumit.. Ja see on kaltsium, mis omakorda aitab radikaalselt kiirendada teie metabolismi.

3. Salveitee.

Salvei lehed aitavad viia veresuhkrut rakkudele, mis annab kehale signaali alustada toiduainete lõhustamist energiaks.
Piisab ühest ainsast väikesest tassist salveiteest, mida võite juua oma hommikusöögi kõrvale, et aidata kiirendada ainevahetust.





4. Tshillipipar.


Tshillipipras leidub ainet, mida kutsutakse kapsaitsiiniks. Kapsaitsiin on õli, mis aitab kaasa kaalu langemisele ja aitab rasva moodustumise vastu ja annab tshillipiprale terava ja kõrvetava maitse.

5. Äädikas.

Äädikas aitab aeglustada süsivesikute imendumist ja vähendab veresuhkru taseme kiiret tõusu.
Äädikas on samuti tuntud, kui söögiisu vähendaja. 

6. Jääkülm vesi.


Jääkülm vesi paneb organismi rohkem tööle, sest organism on sunnitud põletama kaloreid, et taastada normaalne kehatemperatuur.
Juues 8 klaasi jääkülma vett päevas võib põletada kuni 70 kalorit!
Samamoodi, juues klaasi jääkülma vett enne söömist aitab tekitada täiskõhutunnet. Mis kindlasti aitab kaasa ülesöömise vastu.

7. Must pipar.

Must pipar  sisaldab piperiini,see on alkaloid,  mis kiirendab suurel määral ainevahetust.
Selle asemel, et toitu liigselt soolata, proovige parem lisada pipart. Sellel on kaks eelist, ühelt poolt kiirendate te ainevahetust, teiselt poolt vähendate te naatriumi tarbimist (ja teie tervis on teile tänulik selle eest!). Ja et tõsta musta pipra tõhusust ainevahetuse kiirendamiseks lisage pipart tomatimahla sisse.
Tomatimahl sisaldab kõrgel määral lükopeeni. Lükopeen on antioksüdant, mis kaitseb miokondreid (rakkude energiajaam).





8. Oolong ehk punane tee.

Hiinast pärit Oolongi tee sisaldab polüfenoole. Need orgaanilised molekulid takistavad rasva ainevahetuse ensüüme.
Uuringud on näidanud, et juues ühe tassi Oolongi teed kiirendab see ainevahetust mitmeks tunniks.

 9. Papaia.

Papaia sisaldab papaiini. See on ensüüm, mis soodustab seedimist ja süsivesikute imendumist - protsess, mis kiirendab ainevahetust ja põletab rasvu.

Siin üks retsept : Papaia-avokaado salat.

Koostisained:

1 avokaado
1 papaia
1 roheline sidrun
60 ml oliiviõli
natuke soola ja pipart

Valmistusviis:

Lõigake avokaado pooleks ja eemaldage kivi. Lõigake seejärel papaia 1.5 cm suurusteks kuubikuteks. Valmista samamoodi papaia. Pane puuviljatükid salatikaussi. Valmista kaste: sega oliivili, pressitud sidruni mahl, sool ja pipar. Vala kaste salatile ja sega. 




10. Matcha roheline tee.

Pärit Jaapanist, Matcha on roheline jahvatatud tee. Matcha tee sisaldab rohkem antioksüdante, kui tavaline roheline tee. Tee sisaldab palju polüfenoole, mis kiirendavad ainevahetust.
Matcha tee on erinev teistest teedest, sest tegemist ei ole lehtedega, mida me leotame tassis, vaid pulbriga, mis juuakse teega ära. Matchat juues juuakse ära ka teelehed ja kõik kasulikud koostiained.
Matcha roheline tee on väga kasulik tervisele : ta sisaldab kümme korda rohkem anioksüdante ja toitaineid, kui tavaline roheline tee. Ta omab põletikuvastat toimet.
On soovitatav juua seda teed külmalt, külmad joogid soodustavad organismi kalorite põletamist.
Et kiirendada metabolismi, jooge kolm tassi Matcha teed päevas.

11. Toorkakao.


Toorkakaod peetakse kõige antioksüdantiderikkamaks toiduaineks. Toorkakao sisaldab palju polüfenoole, mille molekulide põletikuvastane toime eemaldab rasvad (erinevalt shokolaaditahvlis leiduvast rafineeritud suhkrust)

12. Wasabi herned.

Kui te armastate kartulikrõpse, siis sööge parem Wasabi herneid. Wasabi herneste terav maitse soojendab organismi ja stimuleerib ainevahetust. Samuti on hernestel täiskõhutunnet tekitav toime.

13. Ingver.

Siin üks kerge eine retsept, mis kiirendab ainevahetust.
Lõigake värske inver peenteks viiludeks ja prae kergelt koos köögiviljadega.

Ingver on kuulus oma toime poolest seedimist kergendada kuni 20% võrra.










Kommentaare ei ole