{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas puhastada jämesoolt ja vabaneda mürkainetest

Inimesed ei mõtle just väga tihti sellele, kuidas jämesool töötab. Jämesool on meie seedetrakti viimane osa, olle...



Inimesed ei mõtle just väga tihti sellele, kuidas jämesool töötab. Jämesool on meie seedetrakti viimane osa, olles samuti terve ja aktiivse tervise oluline osa.

Jämesoole töö on väljaheidete moodustamine ja väljutamine.

Kui jämesool  korralikult ei tööta, jääb toit soolestikku kinni ja hakkavad paljunema bakterid. Seega võib inimene kanda oma soolestikus kuni 6 kilo väljaheiteid, paksematel inimestel võib see arv ulatuda ka kuni 20-kiloni.

Hästi toimiva seedimise korral saab toit töödeldud 24- tunni jooksul organismis. Tänapäeva toitumisharjumuste juures aga, kus meie taldrikus leidub vähem kõige olulisemaid toitaineid, on seedimine aeglustunud ja võib võtta mõnikord kuni 70-tundi! Sellistel puhkudel jääb kilode kaupa väljaheiteid soolestikku pidama ja esimene kõige levinum märk sellest on kõhukinnisus.







Lima, mis katab jämesoole seina, pakseneb ja muutub vastuvõtlikuks bakteritele ja põletikule. Jämesoole verekapillaarid hakkavad koguma mürkaineid, toksiine ja mürgiseid jääke, mis filtreeruvad läbi sooleseina.

Verre imendunud mürgid kanduvad üle kõikidesse kudedesse ning organitesse ja tekivad muutused, mida nimetatakse auto-intoksikatsiooniks.

Jämesoole puhastamine aitab kaasa üldise tervise parandamisele ning samuti keha heaolule. Samuti aitab see vähendada riski haigestuda jämesoolevähki.

Kiudaineid sisaldavad toidud aitavad kaasa seedetrakti tegevusele ning võitlevad edukalt kõhukinnisuse vastu. Selleks, et puhastada jämesoolt, on vajalik lisada oma menüüsse seedimist kergendavad toiduained.






Samuti on hea teha aeg-ajalt läbi organismi puhastuskuur.

Siin on üks jämesoole puhastuskuuri retsept:


Koostisosad:

2 tl mahe-sidruni mahla
2 tl mahe vahtrasiirupit
1/10 tl Cayenne pipart
300 ml filtreeritud vett

Valmistus- ja kasutusviis:

Segage kõik ained omavahel  ja jooge segu 5-8 korda päevas, kuuri kestus on 10 päeva.









Kommentaare ei ole