{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ülitundlikkus : harjutused, mis aitavad sul leida üles oma tõeline mina

        foto : unsplash / Eli DeFaria   Me näitame end sage...

 

 

 

 

foto : unsplash / Eli DeFaria

 

Me näitame end sageli teistele sellisest küljest nagu me tahaksime, et nemad meid näevad. Me mängime sageli kedagi teist, jättes mulje nagu meil kõik läheks hästi ja miski meid ei puuduta, kartusest selle ees, mida teised võivad arvata. Ja kaotame seejuures oma tõelise mina ära. Mida teha, et parandada oma enesetunnet ja tunda end selles maailmas paremini?


1. Hakka päevikut pidama ja kirjuta üles kõik oma mõtted ja ideed, tunded ja püüdlused. Kirjuta kõik üles ilma pikemalt analüüsimata, ilma uuesti üle lugemata ja nii nagu need mõtted sulle pähe tulevad. Ära hakka parandusi tegema ja ära mõista enda üle kohut mõistma. 


2. Joonista selle käega, millega sa kirjutad, paberi peale oma lapsepõlve tuba, täpselt sellisena nagu sa seda mäletad. Ära unusta oma pilt ära värvida. Joonista paberile ka kõik oma mänguasjad, millega sa mängisid. Oma lemmik auto või nukk, mis olid sulle kallid. Joonista ka oma lapsepõlve kodu sellisena nagu ta sul meeles püsib. Või mõni teine hea mälestus. Need pildid tuletavad sulle meelde seda last, kes sa olid siis, kui sa olid veel sina ise.

 

 


3. Nüüd maali sõrmedega, kasutades selleks guaššvärve. Sa võid maalida paberil või papil, tähtis on, et sa tunneksid puudutusi oma sõrmeotstega. Ja mis sellest, kui sa end ära määrid, peaasi on tunda rõõmu. 


4. Tegele muusikaga või mõne muu kunstiga lihtsalt selleks, et sellest rõõmu tunda. Ja leppida iseendaga ära läbi loomingu, kasutades selleks oma kujutlusvõimet.


5. Mängi rollimängu, mis jätab ruumi kujutlusvõimele ja millel puuduvad kindlad reeglid. Mängi kedagi teist, läbi kelle sa saad väljendada oma tõelisi tundeid ja emotsioone. 


6. Kui me teeskleme teiste ees kedagi teist, siis on see sellepärast nii, et  me tegelikult teisi ei usalda. Katsu leida võimalusi, kuidas teisi inimesi rohkem usaldada ja ehita sild enda ja teiste vahele. 

 

 


7. Tee midagi, mida sa pole kunagi julgenud teha: kanna originaalsemaid riideid või mine üksi reisima. 


8. Ära unusta mõtelda enne, kui sa räägid ja ära lihtsalt räägi selleks, et midagi öelda. 


9. Mõtle sellele, millest sa tegelikult oma elus puudust tunned? Mida sa tegelikult tunned oma südames? Kas sa vajad lohutust, kas sa vajad kaastunnet? Mõtle oma isiklikele vajadustele ja soovidele ja ära lükka ennast tahaplaanile. 


10. Ole iseenda vastu parem ja kaastundlikum. Kui sina ise seda ei tee, siis kes seda teha võib? Kui sa ise ei austa ennast, siis kuidas teised saaksid seda teha? Kui sa ise ennast ei armasta, miks sa seda siis teistelt ootad? Räägi endaga nii nagu oleksid sa iseenda parim sõber. Nii tekivad sul enda vastu ka paremad mõtted ja paraneb enesetunne. Ja sa tuled paremini oma emotsioonidega toime.


Kommentaare ei ole