{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis toimub meeste peas, kui naine last ootab? Meeste arvamus

  foto : unsplash / Kelly Sikkema      Meie ise usume naist...

 

foto : unsplash / Kelly Sikkema

 

 

 Meie ise usume naistena, et last ootav ema on ilus ja armas. Vähemalt tunneme me ise end nii. Aga mõnikord tekib kahtlus. 

Selle asemel, et ette kujutada, mida mees mõtleb sellel ajal, kui naine last ootab, vaatame mida mehed ise sellest arvavad ja milliseid mõtteid rasedus neis tekitas. 

 

MU NAINE OOTAB LAST

"Mulle meeldib ta kõht."

Leo on 35-aastane mees, töötab arhitektina. Tema naine on 40-aastane ja peaks sünnitama kuu aja pärast. 

 

 • Kellel tekkis lapsesoov? 

Minul. Temal oli juba laps eelnevast suhtest, ta ei tahtnud teist.  Mina tahtsin väga ja esimest korda oma elus tundsin ma, et olen valmis. Poole aastaga suutsin ma ta pehmeks rääkida. Ta keha on muutumas, ma imetlen teda iga hetk. See on tõesti liigutav ja imeline. Elu ime. Ma kujutan oma last tema kõhus. Mind absoluutselt ei kõiguta see, kui palju ta kaalus juurde võtab, mind ei huvita, kui need kilod ei kao pärast lapse sündi. Ega ta ei jätaks ennast hooletusse ka, ta ei ole üldse selline naine. 


 • Tema kõht? 

Tõmbab mind ligi nagu magnet, ma kohe pean katsuma ta kõhtu kogu aeg. Ma ei jõua oma lapse sündi ära oodata, samas tunnen, et olen vastutav mingil määral naise raseduse pärast.


 • Tema keha? 

Ta rinnas on palju suuremad ja vormikamad aga ausalt, mind ei huvita üldse. Mulle meeldis ta ka enne. Mulle endale tundub, et talle isiklikult meeldivad ta praegused vormid väga. Ma ei saa öelda, et see mind köidaks eriliselt, pigem sümboliseerib see lapse imetamist, mitte midagi seksikat. 


 • Iha? 

See, et ta mu last kannab, on märkimisväärset mu iha vähendanud. Ja ma tunnen puudust, et mul pole seda tahtmist nagu varem. Ma ei tea, mida tema sellest arvab, sest see on teema, millest me ei räägi. Ja ma näe tema juures ka mingeid suuri kirehooge. 

 

 • Intiimsus? 

Surnud punktis. Võib-olla kaks korda viimase paari kuu jooksul ja siis ka... Mina olen see, kes alustab aga ega suuremat fantaasiat seal ei ole. Tema suur kõht häirib mind, ma kardan talle haiget teha ja sellepärast ma hoian end tagasi. 

 

 • Truudus? 

Ma jään truuks aga ma ei saa öelda, et ma sellest puudust ei tunneks. Jah, ma võiksin teda petta aga see oleks hetkelõbu. Ma tean juba ette, et see teeks mulle sama palju haiget, kui talle, ma kasutaks nagu olukorda ära, sest tema rasedana ei saa mind petta. Olgem ausad, kui mõni juhus tekiks, ma tean, et ma oleksin võimeline teda petma, seega ma teen nii, et seda ei juhtuks. 

 

 • Hirmud? 

Ma ei muretse, rasedus kulgeb väga hästi, kõik on korras. See, mis pärast saab, tekitab natuke hirmu. Isaks saamine, meie uue elu sisseseadmine ja kõik muu jah, see tundub liiga suur elumuutus ja hirmutab. 


 • Naine või ema? 

Tal on juba laps olemas, seega ma olen näinud, milline ta emana on. Ta ise tahab kõik teha, et jääda ema rolli kõrval ka naiseks. 

 

 

 

 

 

MU NAINE OOTAB LAST 

" Kui ta rase oli, tekkis mul palju suurem soov tema järele, kui kunagi varem."

Lauri on 42-aastane mees, kes töötab kokana, oma naisega koos juba 5-aastat ning 3-kuuse lapse isa.

 

 • Kellel tekkis lapsesoov?

Meil mõlemal. Meie vahel oli kohe suur armastus. Me teadsime kohe algusest peale, et tahame ühiseid lapsi saada.

 

 • Kui ta keha hakkas muutuma? 

See oli üsna hirmutav. Ta võttis 22-kilo juurde, praegu on tal veel 10 alles. See on keelatud teema, mida ma ei tohi puudutada, kui ma viimati mainisin paar sõna selle kohta, siis ta võttis seda ikka väga halvasti. Ma tahaks, et ta oleks selline nagu varem. 


 • Tema kõht? 

See oli üsna imeline. Lõpukuudel mulle meeldis näha, kuidas laps liigutab, ma rääkisin temaga, lootuses, et ta kuuleb. Ma ei teadnud, et kõht kohe peale sünnitust ära ei kao. 


 • Tema rinnad?

Nüüd, kus ta imetab, ei näe ma neis midagi seksikat. 


 • Iha? 

Kui me kohtusime, olime me väga kirglik paar. Seejärel oli vaikuseperiood, mille jooksul polnud midagi ja raseduse ajal tundsin ma, et tahan teda jälle nagu varem. See lihtsalt erutas mind. Ma leidsin, et ta oli sada korda ilusam ja seksikam. Ma tahtsin, et ta kuuluks täiesti mulle. 


 • Intiimsus?

Raseduse ajal olime me tippvormis. Ma kartsin lapsele haiget teha aga me mõlemad nautisime. Ma oleks viimase hetkeni jätkanud.


 • Truudus?

Ma olin truu kogu raseduse aja, ma ei tahtnud mitte kedagi teist, oma naisest mulle täiesti piisas. Poleks meil nii kirglikke vahekordi olnud, oleksin ma teda petnud, kes teab? Praegu aga olen ma küll hakanud selle peale mõtlema, sest meil on tõsiseid probleeme omavahel, mu naine ei lase mind lähedalegi, hoolitseb ainult lapse eest ja ma igatsen tema keha järgi. Kui mõni juhus peaks tekkima, ma ei ole kindel, kas suudan vastu panna. 


 • Hirmud?

Ma ei karda isaks olemist, ma tean, et saan hakkama. Ma kartsin sünnitust aga rõõm oli nii suur, et kõik mu hirmud kadusid. Praegu kardan ma kõige rohkem seda, kui palju meie elu on muutunud. Me ei käi enam väljas, ei võta külalisi vastu, räägime ainult titest, naine veedab terved päevad, laps rinna otsas. Pole just eriti glamuurne. 


 • Naine või ema? 

Naisest sai ema ja väga hea ema. Kui ma õhtul koju tulen, lõhnab ta mähkmete järgi. Kui ma selle kohta midagi ütlen, siis ta solvub. Ma tahaksin oma naist tagasi. 

 

 

 


MU NAINE OOTAB LAST

"Ma ei taha teda enam nii nagu varem"

Aare on 56-aastane mees, kelle naine on temast 15-aastat noorem. Naisel on tütar eelnevast suhtest, Aarel poeg. Ühine laps sündis nädal tagasi. 


 • Kellel tekkis lapsesoov? 

Temal ikka. Mina olin kõrvuni armunud, seega kõigega nõus. 


 • Muutused, mis tema kehaga aset leiavad? 

Seda on raske uskuda, et naine nii palju juurde võtab rasedusega aga mulle üldse meeldivad vormikamad naised, seega mind ei häiri isiklikult. Pigem oli see tema jaoks probleem. Ma pidin kogu aeg teda rahustama ja ütlema, et ta on ilus minu silmis. Ma tundsin, et ta vajab seda.


 • Tema kõht? 

On tõeline aardekamber. Kumerused on alati meeldivad aga see, et minu laps oli tema kõhus, oli midagi erilist. Ma tahtsin oma lapse vastu olla hea ja õrn juba siis, kui ta veel ema kõhus oli. 


 • Tema rinnad?

Suuremad, ümaramad, tundlikumad. Mulle meeldis enne neid puudutada aga nüüd, kus ta imetab, jätab see mind natuke külmaks. Ei pane just unistama. 


 • Iha? 

Ma ei tundnud end hästi, nähes seda suurt kõhtu. Mul ei olnud enam sellist tahtmist nagu varem. Me rääkisime palju sellel teemal, need jutuajamised ei meeldinud mulle üldsegi kusjuures. Naised on nii kindlad, et nad ei meeldi raseduse ajal ja selle tõttu jälgivad nad erilise hoolega, kuidas mees käitub ja mida ta teeb. 


 • Intiimsus?

Tema tahtis väga, mina mitte. Ta ei olnud enam loomulik, mulle tundus, et ta pingutas üle, et olla ihaldusväärne, mulle ei meeldinud see. Minu jaoks oli meie laps tema kõhus nii õrn ja habras, kuidas ma satun seal pöördesse siis? Naine tegi mulle etteheiteid, sest ta ju nägi, et see polnud enam see. Kuidas ma oleksin saanud, see ei olnud lihtsalt võimalik. 

 

 • Truudus?

See oleks labane hakata teda petma. Loomulikult tundsin ma meie intiimsusest puudust aga alati on võimalusi, kuidas seda küsimust lahendada. Truudus on märk armastusest ja ma armastan seda naist nii palju, kui võimalik. 

 

 • Naine või ema? 

Ta on juba ema ja hoolimata sellest oli väga kirglik naine, ta on võimeline suuri rumalusi tegema ja kujutlusvõime töötab tal väga hästi. Inimesed arvavad, et laste sünd viib suhtest igasuguse kire. See on vale. 

 

 

 

 

MU NAINE OOTAB LAST

"Kuhu mu ilus naine kadus? "

27-aastane Markus elab koos endast 10-aastat vanema naisega, kes ootab kaheksandat kuud last.

 

 • Kellel tekkis lapsesoov? 

Naisel muidugi. Mina olin armunud ja mõtlesin, et miks ka mitte. Jah, ma natuke kartsin aga ei hüpanud alt ära, ma olen valmis isaks saama. 

 

 • Keha, mis muutub? 

See on küll üsna muljetavaldav. Naine on 20-kilo vähemalt juurde võtnud ja seda pole päris ilus vaadata. Eelmine nädal küsisin ma oma ema käest, et kas see ikka on normaalne. Ta katsus mind maha rahustada aga ega see erilist mõju ei avaldanud. Kuhu mu ilus naine kadus? 

 

 • Tema kõht? 

Mulle meeldib ta kõhtu katsuda, teha musi ja rääkida oma pojaga. Elu ime on nii võimas. Kui ta kaal mind hirmutab, siis lohutan ma end sellega, et vaatan ta kõhtu. Ja korraga loksub kõik omale kohale, sest mu naine kannab ju minu last. 

 

 • Tema rinnad? 

Imelised. Enne väikesed ja pringid, nüüd hiigelsuured. Mulle meeldib. Mulle meeldiks, kui see jääkski nii aga ma ei ole nõus, et ta imetaks. Naised, kes igal pool oma lapsi imetavad, tekitavad minus ebamugavust. 

 

 • Iha? 

Selleks, et mul naise järele soov tekiks, peab ta seksikas olema ja praegusel juhul see kuidagi ei toimi. Ta näeb seda ja tunneb ära, see teeb ta kurvaks. Tema ise tahab küll kogu aeg. Ma ei käi enam paljalt kodus, et ta mulle kaela ei hüppaks. 

 

 • Intiimsus? 

Alguses oli see parim, mis olla saab. Aga mida paksemaks ta läks, seda vähem ma teda tahtsin. Ta ei tekita minus mingit iha. See on tõesti rumal aga ma kardan lapsele haiget teha. Ma olen temaga rääkinud sellest aga ma pole kindel, et ta minust aru sai. Ta küsis, kas ma petan teda. Ma ütlesin, et ei ja ta küsis, et mida mina teeks, kui tema mind petaks. Ma ütlen, et see ei tundu mulle eriti võimalik tema praegust seisukorda arvesse võttes. Selle peale ta ainult naeratas imelikult. See pani mind kahtlema, kas ta äkki ei peta mind. 

 

 • Truudus?

Jah, ma petan. Regulaarselt. Lihtsalt et ennast rahuldada. Suvaliste naistega, kellega ma internetis tuttavaks olen saanud. Tunnike koos ja me ei kohtu enam kunagi. Loomulikult on mul häbi. Ma tean, et see pole aus aga kuna naine ei saa kunagi teada, ei hakka ma talle sellest rääkima. 

 

 • Hirmud? 

Ma ei karda lapse pärast ega oma isarolli pärast. Sünnitust ka ei karda. Pigem kardan ma materiaalseid probleeme, et kas tuleme toime või mitte. Mina ei teeni nii palju, kui tema. Tal on suured soovid, mul pole vahendeid, et talle kõike pakkuda. 

 

 • Naine või ema? 

Mul pole õrna aimugi, mis edasi saab. Mõnikord, kui ma kuulen teda rääkimas, on mul tunne, et ta pühendab kogu oma elu lapsele ja mis minust saab? See hirmutab natuke. Ma tahan oma naist. 

 


  

Kommentaare ei ole