{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõige parem meetod, kuidas näha 10 aastat noorem välja

  foto : unsplash / Clay Elliot    Kuidas siis näha välja 1...

 

foto : unsplash / Clay Elliot

 

 Kuidas siis näha välja 10 või isegi 20 aastat noorem?

Kas sina tahaksid ka teada kõiki häid nippe, mis aitaksid vananemist pidurdada ja otsid kiireid ning lihtsaid lahendusi, mis annavad ka häid tulemusi. Seda enam, et kõik inimesed ei vanane samas rütmis. On inimesi, kes näevad oma vanusest palju nooremad välja ja on neid, kes tunduvad kümme aasta vanemad ehkki on alles 40. aastased. 

Geneetika mängib olulist rolli selle juures, kuidas iga inimene vananeb ja selle vastu ei saa midagi teha. Ent on ka selliseid tegureid, mille vastu me võime ise midagi ära teha ja mis on samuti vananemisprotsessiga seotud. 

 

 

Neil teguritel on üks ühine omadus ja selleks on põletiku tekitamine kehas. Krooniline põletik on aga enneaegse vananemis üks peamistest põhjustest. 

Kuidas seda muuta saab? Spetsialistid soovitavad selleks proovida seda meetodit, mis võib pidurdada vananemist. Selle meetodi puhul tuleb korrigeerida järgmisi punkte : 

  • Ülekaal
  • Suhkur
  • Stress
  • Magamine
  • Istuv eluviis


Ülekaal tekitab põletikku, muudab organismi vastuvõtlikuks diabeedile ja südame-veresoonkonna haigustele. Kaotades üleliigsed kilod, alandad sa põletiku taset ja aeglustad rakkude vananemist. 

 

 

Suhkur on aga põletikku tekitav aine, mis kiirendab vananemisprotsessi. Mida vähem suhkrut sisaldavad tooteid süüa, seda kauem püsid sa noor (suhkur kiirendab ka kortsude teket). 

Stress on aga organismile kahjulik, soodustades põletiku teket, selle tõttu tuleks stressi vastu võidelda nii palju, kui võimalik. 

Magamine aga aitab reguleerida põletikku ja puhastada aju toksiinidest. Kui inimene ei maga piisavalt ega puhka välja, tekitab see põletikulise seisundi. 

Istuv eluviis ehk siis see, kui inimene ei liigu palju, põhjustab kroonilist põletikku. See käib meie kõikide kohta, kes me terve nädala arvutitööd teeme ja isegi siis, kui sa võtad aega, et nädalavahetusel sporti teha. Sellel ajal, kui sa istud, tekib organismis põletikuline seisund, mis kiirendab vananemist. Seega parem on istuda nii vähe, kui võimalik.

Kommentaare ei ole